Агресивен кибик на спирката за Перник! Мутра-пазач на превозвач?

Пътници се оплакват, че мъжът пази хората да не се качват в частни автомобили
19 мар 2018 20:00,
85

Снимка: Facebook

Агресивен кибик се опитва да въдворява ред в превозването на пътници от София към Перник. За това сигнализират редовни пътници между двата града.

"Ако случайно частен автомобил с пернишка регистрация спре да качи хора, които са в същата посока, снажният "охранител" прибягва до агресивни действия", написа свидетелка на изявите му във Facebook. Жената публикува и снимки на мъжа в една от големите групи на София в социалната мрежа.

"Този агресивен тип стои всеки ден на спирката на автобусите за Перник, намираща се на Руски паметник", обясни тя.

Според жената транспортните фирми, обслужващи линията Перник-София-Перник и Дупница-София-Дупница му плащат прилична дневна надница, срещу която той не трябва да допуска случайни автомобили да правят услуга на хората.

"Един вид го раздава мутра-пазач на спирка. И това е всеки ден. Особено лошо гледащ е следобед и привечер, когато хората се прибират към Перник", пише още Veronika Dimitrova.

Друга потребителка на социалната мрежа потвърждава в коментар и допълва: "Въпросният идиот не просто седи там и варди хората да не се качват по коли, а и събира пътници за едни стари бусчета с безобразни шофьори". Мъжът обяснявал нагло на чакащите на спирката, че трябва да се качат във "въпросната таратайка".

"Колкото и да отказваш, не се маха. Познати преди години имаха щети по автомобила си заради него, защото след като качили пътник, той ги "подгонил" с някаква кола. Резултатът беше счупен фар и огледало. А най-веселото е, че органите на реда не веднъж са уведомявани. Резултат няма", допълва жената.

Така нареченото споделено пътуване, при което непознати хора се самоорганизират да пътуват заедно, когато са в една посока и не ползват автобусните линии, е честа практика по много маршрути в страната. Фирмите на превозвачите търпят загуби от разрастването му и открито се обявяват срещу него с мотива, че е незаконно и несигурно.

Под поста за мутрата-пазач на спирката за Перник също има спор за и против споделеното пътуването.

"Всеки превозвач заплаща определени лицензи/такси/намсиквоси за използването на определени места за спиране или престой. Тези с личните автомобили определено бъркат в джоба на превозвачите. Абе... шерването на трaнспорт е много ценно, но има как да се прави и без драма", коментира една от потребителките.

Според друг държавата е абдикирала от всичко и превозвачите са взели в свои ръце борбата с нелегалните превозвачи.

"Една фирма вади милиони документи, плаща хиляди такси и лицензи, застраховки, скъпи винетки и т.н. Накрая някой си купува един стар Опел на газ за 1000 лв. и незаконно им взима клиентите", пише той.

"Да си оправят разписанията, после да си "пазят" пътниците. Пловдив-София са през половин час, Перник-София... както дойде", влиза в спора явно редовен пътник по маршрута.

Друг пък допълва, че превозвачите нямат право да назначават подобни "разпоредители", защото е противозаконно насилствено да предлагаш на хората търговска услуга.

"Ако даден пътник е доволен от превоза на дадена фирма, и извънземните да слязат да го закарат с чинията, няма да се качи. Явно вместо да си обърнат внимание не услугата, да я направят по-достъпна и сигурна, те плащат на някакъв плондер да плаши хората", възмущава се друг от коментиращите.

Трети се намесва с прагматично предложение: "Преместете срещата 50 метра нагоре и готово. Като гледам, той докато се затича, КИ сТигнете у Перник".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


85
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
54
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Еми казвам ви да си търсите правата при омбудсман Мая Манолова,вие искате оръжие да притежавате.И като притежавате оръжие,и ликвидирате изметтта по улиците/кат тоя/,след това какво ще го правите това оръжие питам аз ?По добре да си ги гледаме тези мръщаци недоправени от бащите им,и недоносени от майките си,че да си се сещаме че си живеем у БГ-то.
53
0
 
1
 
! Отговори
има и друг вариант преди 6 години
До Solar Powerинвестираш такса проучване в самолетен билет на уизеър за някаде кадето ще ти уважават правото на лична собственост, кадето няма да се притесняваш дали някой цветнокож другар няма да ти обере соларите.
52
16
 
3
 
! Отговори
lol преди 6 години
лицензираните превозвачи се борят срещу копърките. като ДАИ не се интересува от работати си това е.момчето нищо не прави и никой не бие. седи и гледа за копърки. какво лошо?
51
0
 
4
 
! Отговори
Solar Power преди 6 години
Дано стане така :)Въпреки всичко ще платя такси за проучване и други и в кайна сметка някой те кара да отидеш с трамвая на работа и да си платиш билета, а ти искаш да отидеш с колелото.
50
0
 
2
 
! Отговори
Солар преди 6 години
До Solar PowerПодписваш договорите с някакви малки мощности и просто не ползваш. 5 лв на месец за вода и 20лв за ток ако не ползваш. Предполагам.
49
1
 
4
 
! Отговори
Solar Power преди 6 години
До Отговор"Пращаш много поздрави на леля им ?" - Не може :((( За да получа разрешение за строеж трябва да имам договор с енерго и вик. После за да получа разрешение за ползване (акт 16) трябва да имам договор с енерго и вик. Кажи как да излезна от омагьосания кръг ? Не желая нито енерго нито вик и искам да си построя къщата. Имам соларна енергия и искам да събирам дъждовна вода в щерната си. Питейна ще ползвам диспенсър. Възможно ли е някак ?
48
0
 
6
 
! Отговори
Отговор преди 6 години
До Solar PowerПращаш много поздрави на леля им?
47
0
 
4
 
! Отговори
Solar Power преди 6 години
Поради същите причини не искам енерго и вик на къщата си, но ме карат насила да им стана абонат а аз не искам. Какво да правя ?
46
0
 
25
 
! Отговори
Ризван преди 6 години
Тоя ако реши да направи подобна изцепка в някоя западна държава нали се досещате че ще го наградят с белезници на 10тата минута! Прощавайте ама ние държава имаме ли си или само някаква територия българска?!?!
45
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Типичен избирател на герб.
44
0
 
20
 
! Отговори
Малко прасенце преди 6 години
Няма ли толкова едно трениращо момче да му сложи лимонче в устата на това малко прасенце?
43
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
КИ сТигнете у Перник
42
4
 
10
 
! Отговори
реално преди 6 години
Проблема не е да дали някой ще ги набие,а че тези възпълни Цветановци ще охраняват законно селата с бабите разбирайте ги като частните армии на ГЕРБ защото Борисов и Ципов имат повече доверие на тях а не МВР !
41
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До АнонименЩе ще на целият град ли ще изпратят, който иска намира начин който не иска търси оправдания има хияди начини да се отървете от тоя ***,
40
1
 
20
 
! Отговори
И тя знае преди 6 години
Кмет на Перник Вяра Церовска ( 1 ноември 2015-до сега) от ГЕРБ
39
17
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ама тя кметицата на Перник май е от БКП, тa и тук крадците от БКП викате - "дръжте Герб"
38
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До АнонименДо А добър денКак като тези шкембета се толерират от държавата разбирай МВР,Цветанов,Борисов нали ако ги пипнем с пръст ще ни изпратят качулати барети по домовете!?
37
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ама тия кметицата на Перник май е от БКП, тa и тук крадеца вика дръжте крадеца
36
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
този е служител на НАП и не може да го пипате изпълнява важна държавна работа
35
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До А добър денИ като са цяла банда какво, вземете по един винкел вие пък сте цял град. Първо набийте тия шкембета после запалете трошките на собственика и набийте и него.