Извратено, но пък модерно! Sieg Hеil… Хитлер на магнитче

Магнитчетата с диктаторите се харчат като топъл хляб
Обновена: 19 мар 2018 07:12 | 19 мар 2018 07:10, Златко Желев
145
Извратено, но пък модерно! Sieg Hеil… Хитлер на магнитче
Сергията с инкриминираните изображения на Хитлер е на центъра на Стара Загора, но това не прави впечатление на никого. Снимка: Монитор

Магнитчета, на които е изобразен Адолф Хитлер с пречупен кръст на ръкава на униформата и надписи "Sieg Hеil"  и "Този, който не е готов да отдаде живота си, той не е готов да го притежава" се харчат като топъл хляб в центъра на Стара Загора.

Само срещу 2 лева те могат да бъдат купени от импровизирана сергия, инсталирана насред създадената заради юбилейния фестивал на маскарадните игри улица на занаятите.

Продавачката на магнитчетата споделя пред "Монитор", че те се произвеждат от столична фирма и до сега никога не е била санкционирана за закононарушение.

"Хората си ги купуват, не ги разпитвам защо. Явно им харесват. Сред най-вървежните са тези , на които е изобразен Тодор Живков, следват го тези с Хитлер, на трето място почти по равно са Путин и Сталин…", обяснява Христина.


По думите й далеч по-рядко имало купувачи на магнитчета с образите на Ботев и Левски, а напоследък имало интерес към Райна княгиня.

"От вас чувам, че е нередно да се продават тези с Хитлер, толкова време сме на пазара, и в София и в цялата страна, никъде не са не правили забележка, да не говорим за наказания…", смутено обяснява търговката, която признава, че за пръв чувала за специален текст в Наказателния кодекс, който предвижда затвор до 3 години или глоба до 5 000 лв за проповядващите фашистка или друга антидемократична идеология.
 


145
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
130
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Адолфо е в ада,прави комп. на дявола,оня го върти на шиш
129
0
 
4
 
! Отговори
До 129 преди 8 месеца
Да ти кажа само, че 50 милиона са общо жертвите от двете страни за цялата война, не само европейци. Ето за такива силно преекспонирани неща говоря. Втората Световна война е следствие на Първата и кулминация от напрежението създадено от *** "европейци" - англичани, французи, руснаци и американци. До ден днешен в Африка и Близкия изток има зверства и войни заради тия граници чертани с линийка от некви експерти. Сега какво е? Черни изнасилват и убиват, потиска се християнството..чудно а?
128
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
До Анонимен
Цяла Европа в руини,50 000 000 европейци жестоко избити,още толкова инвалиди или с непълноценен живот и изживяния стрес,много роднини почернени и ограбени,глад,хора са били изтезавани,Германия губи сверинитета си и то още преди нахлуването в Полша,Европа в мъка,страдания и на колене,това е направил "умника" Хитлер.Че царя ни е бил с немско потекло няма никаква връзка с това,Борис 3 не е искал тази война,поставен е бил пред свършен факт - немските войски са били на границата ни
127
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
хитлер и сталин и мусолини и ф.анко са едно и също
тоталитарни лидери
ако ще заклеймяваме тоталитаризма трябва да е на 100 %
звачи сталин може а хитлер не..
разликата е че джугашвилито е спечелил войната
избили са прекалено много невинни и единия и другия
както и южните ни съседи в началото на миналия век са бастисали бая арменци
126
3
 
4
 
! Отговори
До 124 преди 8 месеца
Пич,не се излагай.Това с концлагерите е силно преекспонирано.Втората Световна война е борба срещу пагубния световен ред,създаден в чуждо удобство,а не е етническа.До какво доведе днес отричането на феномен като Хитлер и идеологията му?До абсолютното погазване на националната идентичност на народите в наши дни.На страната на Германия са били не една-две други нации,защо ли?И те ли са затваряли евреите в концлагери? На война се случват лоши работи, не по-различно е в Сирия днес.
125
2
 
4
 
! Отговори
Изрут преди 8 месеца
125 - А каква е била алтернативата, откъде да дойде монархът за България по онова време? Предлагаш ПСВ да се бием на страната на българоубийците - румънци,сърби и гърци, които разграбват териториите ни през Междусъюзническата война ли?
124
3
 
5
 
! Отговори
до Изрут преди 8 месеца
Изрут,не се превъзбуждай с тия германски измишльотини.Така или иначе Германия ни вкара в 3 национални катастрофи.И то не защото българския народ много ги обичаше,а защото царската ни династия е немска,и винаги е работела в немски интерес.Загубени огромни територии и население,това ни е ползата.
123
5
 
5
 
! Отговори
Нормален преди 8 месеца
Боже ,наистина ли сте толкова без мозъчно поколение.Този Интернет ви изпи и малкото мозък който тепърва трябва да използвате. За вас ВСВ е ,,забавна елекронна игра". ,,Arbeit macht frei,и ,,Jedem das seine" нищо не ви говорят ,нали пъпчиви философи.Как ли щяхте да коментирате ако вие или някой от вашите близки е бил зад тези порти. Др.и.сльовци.Памет е нужна хей късметлии улучили времето на слободията и безнаказаноста.В Германия такива значки са НЕВЪЗМОЖНИ и подсъдни. И не само там .
122
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Знаем кой пише историята...
Знаем кой пише учебниците.
Затова Хитлер е заклеймяван преди и след 1989г.
Идеите на Хитлер трябва да се изучават.
Хитлер обаче намира начин да премахне класовите антагонизми в обществото и по този гениален начин обединява силите на целия германския народ за икономическия просперитет на страната си.
Ето как го постига.
investoracademy.blogspot.eg/2016/06/blog-post_12.html
121
5
 
6
 
! Отговори
Изрут преди 8 месеца
121 Какъв парадокс,а? Като гледам, сега модерните хора ходят в Германия да чистят ***, лъксат обувки и да са второразрядни работници, заедно с иракчаните. Едвали щях да съм ваксаджия, защото германците винаги са уважавали българския народ,а това със славянската непоносимост е добре насадено от тия дет идват 44-та. Не знам по царско време някой освен руските пионки да са се оплаквали от германците? Вероятно затова доброволно са посрещнали първите и са излизали под строй и задължение за вторите
120
8
 
6
 
! Отговори
ВЕП преди 8 месеца
Изрут ,ти щеше да си ваксаджия на немците ,не мисли ,че те считали слвянсите народа за цивлизовани -неее ,а пък за нас да не говорим ,освен да лъскахме обувките на немската арийска за друго едва ли,а и кенефите можеха да ни допуснат да чистиме . Слез на Земята Юти не си ариеец ,ти си ориенталски европейски *** намиращ се на територията на Европа-не аз го казвам ,тъй Хитлер щеше да се отнася към теб.
119
5
 
12
 
! Отговори
sadomaster преди 8 месеца
Гледам на снимката горе има магнитчета и с ликовете на Сталин и Путин, но няма проблем, това не е никаква "антидемкратична идеология" и няма нищо извратено...
118
0
 
8
 
! Отговори
.... преди 8 месеца
Магнитчета с лика на "демократи "Мадлин Олбрайт,Виктория Нюланд,Джо Байдън...(К)илъри Клинтан,също масови убийци,не се продават и не будят интерес...Но славянски и христянски геноцид в Сърбия и Украйна...не се инкриминира със закон и не се заклеймява като антиславянско...но за това пък си имаме антисемитски закони...каквито са внушенията на авторката...българофобско е да не питаш защо не бг революционери,вместо защо Хитлер.
117
2
 
8
 
! Отговори
Изрут преди 8 месеца
Няма как каквито и да било закончета от хомобандити и пацифисти, които слагат наколенките пред всеки етнос и религия да ме накарат да се срамувам от предците си. Правено е каквото трябва да бъде направено. Всеки политически режим е следван от репресии, дори и сегашния модерен либерастки модел.Нали масово се упражнява цензура и репресия като похват срещу всеки инакомислещ. Жалко, че нацистите не спечелиха, светът щеше да е по-добър. Всички адекватни закони идват благодарение на крайните идеологии
116
2
 
12
 
! Отговори
Изрут преди 8 месеца
Това НИКОГА няма да умре и да спре. Колкото повече се преследва и забранява от либерастките цензури, толкова повече ще се развива. Комунистите с цензура какво постигнаха за 60 години? НИЩО.Така е и с Хитлер.Това е част от историята, има си своите почитатели и своите последователи като политически режим. Няма нищо срамно в това да си национал-социалист и да имаш крайно десни виждания. В Германия е криминализирано заради евролиберастите, които репресират хората, имащи общо с миналото-но безуспешно
115
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
баи хитлер нумрен 1
114
1
 
8
 
! Отговори
До112 и 114 преди 8 месеца
Ами те по форумите 90% са между 15 и 30 годишни.Какъв коментар очаквате от интернет-поколението. Отнеми им Интернет и Таблет и телефон и те са загубени в реалния живот.
113
1
 
4
 
! Отговори
До112 преди 8 месеца
В Интернет е лесно.Никой не те знае ,можеш да плюеш и хвалиш когото си искаш и както си искаш.Погледни форумите как гъмжат от ,,коментари" като на стената на градски нужник -Столипиновски или ,,у Факултето".Наистина ДЕЧУРЛИГА ,,ГЕНИИ !!!
112
3
 
4
 
! Отговори
AXE преди 8 месеца
Написах два коментара под този пост, като вторият беше леко провокативен. След направените "лайкове/дизлайкове" имам следната мисъл: Сегашните многоумници, постващи тук, не мислят ГЛОБАЛНО. Все повече се вижда, че се мисли първо за ЛЕВЧЕТАТА, които ще вземат! Жалко, светът става все по дребнав, заради насъщния, защото все повече бива изкупуван от малкото с пари!!!!!!!!!!!!!!ЖАЛКО. А при нас е прогресивен ръста. настоящите управляващи комунисти взеха две петилетки за по малко от 4 години?!?!?!?!?
111
5
 
2
 
! Отговори
Деца,деца. преди 8 месеца
еХ СЛОБОДИЯ ПУБЕРСКА. За такова нещо в Германия веднага ще те приберат и осъдят.А при ,,колегите" социалисти у нас при бай Тошо не ти мърдаха поне 10 години в дранголника.Постващите в този сайт още довечера щяха да бъдат при ,,гримьорчето " на Московска 5. Ех дечурлига,неграмотни и безнаказани,недоучили и неработили и най важно НЕЖИВЕЛИ.Вие си мислите че всичко е било така. Просто няма как да го проумеете.Един месец при ,,оня строй" и две трети няма да ви имаА сега всичко ви е ,,ясно и лесно"!!!