Приспаха ротвайлер, без каишка в парк, агресивен

Нападнал трима тийнейджъри, искали да си поиграят с него
Обновена: 25 мар 2018 10:05 | 25 мар 2018 10:00, Камелия Цветанова
55
Приспаха ротвайлер, без каишка в парк, агресивен
Снимка: "Монитор"

Агресивен ротвайлер, пуснат да се разхожда без каишка по алеите на казанлъшкия парк "Розариума“ се наложи да бъде приспан със стреличка от служител на общинския приют за бездомни кучета след сигнал  за нападение над тийнейджъри.

Инцидентът е станал привечер в петък, когато трима ученици от горните класове на казанлъшко училище решили да си поиграят с песа, който в началото се държал повече от дружелюбно, съобщи "Монитор".

Внезапно обаче захапал първо ръката, а после и крака на едно от децата.
 
Служителите на общинския приют пристигнали заедно с полицейски патрул, упойващата стреличка приспала големия пес за броени секунди.

Пострадалите са били отведени в центъра за спешна и неотложна помощ, където им сложили инжекции срещу тетанус и превързали повърхностните им рани.

За издирване е обявен собственикът на кучето, което било без намордник и каишка. Сходен инцидент през седмицата е имало и в Стара Загора, където на притежателите на питбули, пуснати  да се разхождат свободно по улиците са били санкционирани за административно нарушение.

В старозагорския приют са били прибрани и няколко скитащи се псета, които нахлули в двора на детска градина, но за щастие се разминало без пострадали малчугани.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


55
Още по темата: Ротвайлеркучепарк
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
6
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Проблемът не е в кучето, а в собственика му. Докога ще го отнасят животните. Сега май трябва и стреличка за нещщастника, дето го е пуснал!
24
8
 
14
 
! Отговори
Алов преди 6 години
Дано песа не подаде жалба срещу децата
23
20
 
26
 
! Отговори
да преди 6 години
браво, едно куче-убиец по-малко, защото тези породи са точно това и нищо друговреме беше
22
14
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
От кучета не ме е страх, но от хората никога не знаеш какво да очакваш.
21
17
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
22 Естествено, че не може да става и дума за сравнение кучето никога няма да продаде стопанина си, но човека и майка си ще продаде за пари Кучето стои много над човека колкото и да се мислиш за висшестоящ това е реалността.
20
5
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не понасям стопани, които си пускат кучетата без каишка. Колкото и да обичам животните истината е че такива действия трябва да бъдат наказвани, за да спрат селяните да се правят на интересни.
19
29
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Всеки, който смята, че трябва да се прави избор между хората, вкл. децата и кучетата, е психически увреден и трябва да се лекува. Няма такова противопоставяне - то е само в главите на хората страхуващи се от кучетата и нищо не разбиращи от кучета, а за тях това е несоспорим довод колко са прави. Горките, те даже не знаят колко са увредени.
18
10
 
25
 
! Отговори
без колебание- преди 6 години
ЕВТАНАЗИЯ! Не са НИ нужни СКИТАЩИ ДОМАШНИ КУЧЕТА.А защо НЯМА ЧИП с име и телефон на собств. КУЧЕТО?АКО ГО защият с 10000 лв. глоба,плащане на престой в приюта за кучета или моментална евтаназия,за да знаят СОБСТВЕНИЦИТЕ,че ТЕ ЛИЧНО са причина за смъртта на "любимеца" си.РАЗЧИТАТ на СОЦИАЛИСТ.'КОЛЕКТИВ" да им гледа членове от семейството. Да вървят в Русия.А ДАЛИ там е така?Такива "собственици" НЕ трябва да бъдат жалени финансово и юридически .Прочистване на улици и градини, паркове от скит
17
14
 
13
 
! Отговори
Rtyuik преди 6 години
Stiga ste zastitavali bezdomnite i agresivni pesove.Po-vagni li sa ot horata.
16
39
 
16
 
! Отговори
ЖЕСТОКОСТ Е ТОВА преди 6 години
Това се нарича жестокост към животните и се наказва със затвор от 1 до 3 години и глоба от 500 до 2000 лева
15
34
 
21
 
! Отговори
до плъхозащитника преди 6 години
първо децата са започнали да си играят с него а то не е детска играчка , и второ много относутелно дали го е ухапал или одраскал
14
7
 
18
 
! Отговори
извод преди 6 години
Във всеки случай,освен при кражба,кучето следва да се конфискува,да отиде на приют,оттам продан на желаещи.все пак криещият му се стопанин трябва да бъде санкциониран.
13
23
 
67
 
! Отговори
Плъхозащитник преди 6 години
ХОРА, за които кучетата са по-важни от децата са тежко болни. Да защитаваш куче, което е нападнало и ухапало дете, е проява на тежка форма на изкривена ценностна система. Едно дете е милиарди пъти по-важно от едно куче. Кучето е животно и не може по никакъв начин да се сравнява с човек.
12
24
 
26
 
! Отговори
Бау преди 6 години
Или е изгубено или е изгонено и в двата случая кучето е било в състояние на силно притеснение и уплаха. Мисля, че последното нещо в този момент на ума му е било да си играе с деца... Това е живо мислещо същество, не плюшена играчка. Някои хора си мислят, че животните трябва да им се подчиняват напълно независимо от всичко. Имам изненада за вас ... не е така :)
11
28
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Кучето е чужда собственост, децата са искали да го откраднат и да го продададат.
10
28
 
26
 
! Отговори
154 преди 6 години
Ще пусна децата да си играят с някой чичко. Да го дърпат за ушите и да го блъскат и ако той покаже агресия искам да го приспите.
9
24
 
39
 
! Отговори
Дечица преди 6 години
Искали да си играят. Може да са му завирали клечки в з... ама кучето право на глас няма. Негово величество човека затваря, тормози, яде животните и ако някое от тях даже пр....е веднага бива наказвано естествено със смърт. Повечето хора нямат и най-малка представа как трябва да се държат с кучетата, но са експерти. Простотия и елементаризъм. А обществото щастливо - имало е наказание. Кулминация на просташката мисъл.
8
22
 
19
 
! Отговори
Осман преди 6 години
Горкото кученце агресивни деца са искали да го вържат на едно дърво и да го отричат кучето е действало при неизбежна самоотбрана трябвало е да приспят децата, а не кучето.
7
17
 
25
 
! Отговори
Жеко Сачмата преди 6 години
Абе туй псе що не го утепате веднъж и завинаги?
6
2
 
21
 
! Отговори
Гогата преди 6 години
При събуждането внимавайте!