Възрожденска Елена – красива, но без вода, пътища... Туристите бягат!

Хотелиери и живеещи в района се събраха на протес
28 мар 2018 09:00, Петя Славова
45

7988 гледания   |  Още видео

От сериозен отлив на туризма е заплашена Възрожденска Елена, алармираха над 100 хотелиери и собственици на имоти в Балкана.

Хората се събраха на протест заради 25-километров път в окаяно състояние и стар водопровод, който аварира, съобщава Bulgaria ON AIR.

Оказва се, че и на двете съоръжения собственик е държавата. За ремонта ще са нужни милиони.

Десетки села в най-живописната част на Еленския балкан постоянно са без вода заради аварии по водопровода, който е на половин век.

Това пречи на туризма, категорични са хотелиерите, които представят бази с над 500 легла. Потърпевши са и жители на балканските села, както и чужденци, които са купили имоти там.

От Община Елена изчисляват, че за пълна подмяна на 12-километровата водопроводна мрежа ще са нужни над 1 милион лева.

Оказва се, че ремонтът на разбития път зависи от Агенция "Пътна инфраструктура". Хората очакват спешни мерки от държавата, за да бъде спасена Елена като туристическа дестинация. Заплашват, че ако никой не ги чуе, ще блокират главни пътища с нови протести.
 


45
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
3
 
14
 
! Отговори
Марчето преди 9 месеца
Сега питайте ги тия с хотелите къде и как им се изтичат мръсните води?Как си регистрират посетителите ,щото по тяхната статистика посещаемостта им клони към 0...тоест и данъците им към общината вероятно клонят към 0.Любопитен съм Община Елена да им извади приходите от туризъм на всичките...ще останете изумени от "внушителната цифра".Само оградите им са за по 100-200 хиляди!Ако се съберат 100те хотелиера и дадат по 10 хиляди ще си направят и нов водопровод за милион.
39
3
 
7
 
! Отговори
Селянин преди 9 месеца
Ами нали това точно е прословутият селски туризъм. Без вода ...даже може и без ток като екстра. Ако толкова искате вода си стойте в градовете...
38
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Орешарски защо не им построи път и водопровод или нямаше време от крадене?
37
0
 
8
 
! Отговори
Киро Кюмюря преди 9 месеца
то не е само това причината за отлива, селските тарикати изнудват всеки отседнал по празник с "празнична вечеря"...
36
3
 
11
 
! Отговори
:) преди 9 месеца
Как няма пътища? Тиквун 8 години само за великите си строежи говори. Сигурно са се объркали тези хора. Най-вероятно има магистрала до Елена, но те не я знаят. Или пък са платени от Нинова, Путин и илюминатите.
35
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Поредните два случая като доказателство, че построеното преди 1989-та година дебеловратите демократи, които са на власт след 1989-та година даже не могат да го "боядисат", в случая, да го поддържат.
34
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Водопровод строен преди 50 години и още работи, а водопроводите строени от ГЕРБ я изкарат месец-два, а не и са за ремонт, т.е. пак да се крадат наши пари.
33
7
 
6
 
! Отговори
бг преди 9 месеца
До Това е - комунистите, са си строили къщите и вилите, покрай тях, ако нещо остане, праили и водопровод, канал и път тип "запечатка". та затва са нема нищо! у белите страни още карат с водопроводи и канали, улици правени в началото на миналия век и нищо не е подало! тука строиме, на другата година - ремонтираме, а след четири години, като се смени власта, пак строиме!!!
32
4
 
6
 
! Отговори
То6 преди 9 месеца
София е заприличала на вехтушарник. А ми говорите, че софия давала ? Какво дава като всичките пари отиват за там и почва крадене, крадене кра......
31
3
 
23
 
! Отговори
убава работа, ама .. преди 9 месеца
построили хотелите, а после се сетили за вода, канал, пътища - на баир грозде! що първо не си опраихте комуникациите, а после да ми строите? и кой, ей богу, ви разреши да строите?
30
5
 
7
 
! Отговори
хах преди 9 месеца
До До 29

Тези "ваши" пари идват от това, че ги прихващате от ЕС и не пускате. А парите са за България, но се отъждествявате с нея. Крадете здраво.
29
14
 
6
 
! Отговори
До 29 преди 9 месеца
Ако не бяха нашите пари, от София за вас, един читав път нямаше да остане около и в твоето село.
28
7
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Нищо де!Провинцията кучета я яли!Важното е че в софето постоянно се строят с нашите пари метра,околовръстни,северни,южни,западни и източни тангенти,дъги и синуси и косинуси..и трамваи..и тролейбуси..и нови автобуси..и лъвови..и орлови..и всякакви мостове и жълти павета!
27
1
 
12
 
! Отговори
Еленски бут преди 9 месеца
До И те така
Май си търсиш оправдание само.
Пътят е добър. Този на видеото е път за едно съседно село и той наистина е зле, но пътят В.Търново - Елена е добър и няма такива дупки. Проблем с водата наистина има, но не е в цялата Елена. Много къщи за гости ползват собствени водоизточници и проблем наистина няма. Поне не е така масов, но водопровода определено е за подмяна и се налага да се направи това, за да бъде градчето добра туристическа дестинация. Отиди,виж и съм сигурен ще ти хареса!
26
3
 
14
 
! Отговори
до 24 преди 9 месеца
Напълно си прав, но имам едно уточнение. Тукашните, местните капиталисти , са децата на вчерашните комунисти.......
25
4
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Елена да не е Банкя че държавата да се заеме със спешни мерки?
24
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Незнам как е в другите държави без комунисти,незнам даже какво се разбира под комунисти,но знам че тука и с комунисти и с капиталисти пътища няма и няма!
23
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Това са глупости.Тези села за които говорите са до яз. Йовковци.Това е вододайна зона и не трябва да има хотели.Там няма канализация за отпадни води или пречиствателни станции.Къде отива отпадната вода?
22
1
 
11
 
! Отговори
Симо преди 9 месеца
До Анонимен

Абе не бе ли при комунистите времето със строене на водопроводи и пътища. Сега май "демократите" са на власт и нещо не става работата.
21
15
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
До Анонимен 19

Какъв път, какъв водопровод!! То от кражбите на ГЕРБ пари не останаха, но така е при демокрацията.

Значи хем ГЕРБ харчили парите за пътища и водни проекти, хем такива нямало!?Това червените сте масово болни от шизофрения.В моя град се направи воден проект, оправи се околовръстното, санираха се основното училище и гимназията, оправи се спортната зала и стадиона.Всичко това от кмет гербаджия, докато беше един пияница от БСП от 90-те до преди 5-6 години нищо не се пипаше.