Без мудна администрация за драмата със стари трошки

Ново приложение помага за решаването на проблема
4 апр 2018 07:08, Петя Славова
22

7569 гледания   |  Още видео
Близо 1500 автомобила на година се определят като спрели от употреба в София. Изоставените коли се преместват на площадка за временно съхранение, а сигнали за това вече може да се подават и чрез мобилните телефони през приложение наречено "Гражданите", съобщава Bulgaria ON AIR.

Средно 7 месеца отнема обработването на сигнал за изоставен автомобил. Вместо мудната администрация, Тодор Лилков от инициативата, е намерил начин как всеки притежател на смартфон да бъде на една ръка разстояние от столичната администрация.

Близо 11 000 автомобила са премахнати от началото на кампанията за принудителното отстраняване на МПС, които са установени като излезли от употреба. Един от критериите те да бъдат класифицирани по този начин е последният им ГТП да е преминат преди 2 години.

 


22
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Много паркирани коли се използват за склад, пълни с кашони с буркани туби за вода вестници исписания, а в същото време някой хора трябва да правят кръгчета из квартала за да намерят място за паркиране.
21
0
 
1
 
! Отговори
Вангу преди 8 месеца
Здрастиуправници.знам ,че чете понякога и за това...Променете закона за коли които са Обявени Официално за Ретро.стига сте брулили само да пълните хазната...
20
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
по логиката на хората долу, навремето като карах първата си кола за скрап , трябваше да я паркирам пред тях и те ще ме приветстват топло за това ми решение.

Не си караш 2 години колата (очевидно без ГТП нямаш право) съответно не и плащаш и данъците (също много важно, ако данъка е платен тази кола има право да е по републиканските мрежи в спряло състояние, също колкото и на другите).

3 месеца не отговаряш на общината за колата и не и плащаш данъка
=> ти си безотговорен към автомобила.
19
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
сигнали за това вече може да се подават и чрез мобилните телефони през приложение наречено "Гражданите"

А който няма камера на телефона? Направете я тази програма и за компютър де!
18
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
И без това няма къде да паркираш, ами софиянци си купуват 2-ра и 3-та кола и старите си седят пред блока като паметници, а карат само новата.
17
2
 
6
 
! Отговори
Даола преди 8 месеца
Ние сме задният двор не Европа ! Тук тя си изхвърля коли и дрехи трета употреба.Също и трето качество храни - на цени по-високи от там.
16
1
 
8
 
! Отговори
Песимист преди 8 месеца
Ела в Младост,ако не си виждал да прогледнеш. До нашия блок преброих 4 такива,някои и без номера даже,една от тях е наполовина кола. Има много такива,които се виждат от космоса даже,а какво остава ако им се загледаш в лепенките от ГТП.?!
15
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Наистина човек трябва да е ***, за да смята, че ако една кола не е минала ГТП е трошка.
14
4
 
4
 
! Отговори
Реалист преди 8 месеца
Интересна работа. Аз от години не съм виждал изоставени трошки по улиците, а маса народ непрекъснато се жалва, че едва ли не всяка втора кола паркирана до блока им е изоставена трошка. През това време съм живял в Западен парк, Младост, Левски Г, в Центъра на три места и ако някъде се появеше катастрофирал автомобил, то много бързо изчезваше. Тук-там имаше автомобили, които явно не се движеха, но собствениците им си плащаха данък, гражданска и ГТП.
ОчевАдно е,че примерите с Германия са безмислени
13
3
 
9
 
! Отговори
Discovery преди 8 месеца
А бе хора, вие четете ли изобщо... пише 2 години без ГТП и тогава колата може да се обяви, че не е в движение. 2 години са много време и за тоя период, ако колата няма ГТП тя няма как да се е движила по пътищата!!! Какво не ви е ясно? И това е само един от критериите... Малллоумни ли сте какво?
12
5
 
3
 
! Отговори
автоталибан преди 8 месеца
А кога за неправилно паркирали по тротоари и градинки?
11
1
 
29
 
! Отговори
тнт преди 8 месеца
Относно частната собственост. Всеки може да си държи изтърбушената бивша кола в собствения двор или на частен паркинг. Това никой не му забранява,нито тук,нито където и да е. Улицата е обществено място и там няма място за неидентифицирани коли или тарикатски номера.Имам и някои наблюдения,след многогодишен живот из Германия. Полицаите правят ежедневни проверки за технически преглед на паркираните коли, лепенката е на номера. На който му е изтекъл ,следва глоба и паяк. Пропуски няма.
10
17
 
2
 
! Отговори
??? преди 8 месеца
Доста неясно е кой автомобил е за скраб и кой може пак да се движи. За момента това може да го реши само собственика, а това, което прави общината е незаконно. Най-често срещаният случай е катастрофирал автомобил, който евентуално може да бъде поправен. Въпросът е, че собственика няма къде да го държи, докато събере пари да го оправи. Ако го премести някъде си, много бързо автомобила ще бъде разфасован на части и окраден. Ако не го премети някакви "възмутени" граждани ще пискат защо тази трошка
9
3
 
14
 
! Отговори
Факт преди 8 месеца
Проблемът не е в "трошките", а във все по-увеличаващият се недостиг на места за паркиране, което кмет и община сякаш не виждат. Застрояват се паркинги, строят се високи блокове на мястото на къщи с дворове, а паркинги не се строят. Затова някои озверели, че няма къде да паркират,като видят, че някоя кола не се движи 1-2 месеца и веднага я обявяват за трошка, която трябва общината да я махне, за да могат те да паркират. Това е в масовия случай, а тук-там има някоя трошка, която трябва да се махне
8
0
 
8
 
! Отговори
Стеф преди 8 месеца
Преди повече от година съм подала 12 сигнала за изоставени автомобили.След няколко дена от общината им сложиха стикери,но КАТ все още на са ги отписали.Проблема е в тях!!!
7
1
 
16
 
! Отговори
Discovery преди 8 месеца
Хаххааххахха... а бе как може под всяка статия да се навличат некви тролове да обясняват колко "тъпппа и нелогична" била дадена идея... То е ясно, че на всяко правило, може да му намериш кусури, ама тея кусури се получават 1 : 100 000 в случая. Ся дай понеже на 100 000 трошки дет са изоставени има един случай като тоя описан от философите под мене и така да си стоят трошките... дейвввваш и неграмоттните и безработни ганявци дет само философстват.. кирливци такива!!!
6
2
 
2
 
! Отговори
До 4 преди 8 месеца
епа плати си и ти 10-20лв повече като си пич с нова кола по твоята идеология
5
3
 
3
 
! Отговори
До 4 преди 8 месеца
Казваш, че твоята трошка, понеже е минала ГТП като си платил 10-20 лева повече, за да го мине, не е трошка, а една здрава и по-нова кола, която не е минала по някаква причина ГТП е трошка.
Цар си в изивненията и в оправданията с нещо друго, в случая с документа за преминат ГТП.
4
3
 
17
 
! Отговори
Do преди 8 месеца
До Анонимен

Ако е в чужбина не му трябва кола на улицата.
Ако е болен има 3 месеца да се оправи или да продаде колата.

Стига извинения. Царе сме на извиненията и да се оправдаваме с някой/ нещо друго.
3
21
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Излиза, че ако човек си купи нова кола, но до 1 година след това му се случи случка и си замине от този свят, а наследниците му не знаят за колата или просто са извън България и не я прекарат на ГТП, според някои "умници" тази кола е трошка, защото 2 години не е минавала на ГТП!!!!
Тук има явно противоречие с Конституцията - Частната собсвеност е свещена и неприкосновена.