Без скеле, без каски – опасен строеж в центъра на Бургас

Гражданин алармира за ремонт, който застрашава минувачите
23 апр 2018 13:15,
0

Снимка: Helpbook.info

Гражданин алармира за необезопасен строеж в центъра на Бургас чрез платформата за сигнали HelpBook.info. Той сигнализира, че се реновира фасадата на сграда паметник на културата на бул. "Алеко Богориди" 47, но няма строително скеле, обезопасителна мрежа и табела за фирмата изпълнител.

"Те не обезопасяват обекта, даже напротив - правят го опасен. Прескачат от тераса на тераса по 2 талпи, ходят по покрива без колани и каски", пише в сигнала.

По думите на гражданина е лошо и качеството на извършваната реконструкция.

"Дерат по тази фасада с някакви смешни инструменти. Корнизът го стържеха с шпатула, завързана за телескопична дръжка за валяк. За какъв професионализъм говорим? Тези сгради са специални и искат специалисти", настоява той.

Припомня и че собствениците на имота са освободени от данък сгради, тъй като е паметник на културата, за да могат да поддържат фасадите в добро състояние. По думите му обаче ремонт не е правен досега, а това, което се прави в момента, е некачествено и опасно за минувачите.

"Веднъж на 40 години е трябвало да си ремонтират красивата фасада и те предпочитат да я унищожат, вместо да й се отблагодарят с подобаваща грижа. На всичкото отгоре не ги интересува, че аматьорите, които са наели, създават опасност за всички минаващи", възмущава се подателят на сигнала.

Ако видите нередност, проблем, с който се сблъсквате всеки ден и искате да подадете сигнал - направете го онлайн в HelpBook!

Платформата на Investor Media Group ще ви даде възможност не само да придадете гласност на проблема, но и да изпратите сигнал до отговорните институции.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари