Общопрактикуващи лекари излизат на протест

Многото администрация им пречи да обслужват пациентите
23 апр 2018 08:20, Петя Славова
33
Общопрактикуващи лекари излизат на протест
Снимка: архив, Reuters

Общопрактикуващите лекари излизат на нов протест. Те настояват за намаляване на административните им дейности и задължения, които рефлектират негативно върху обслужването на пациентите, съобщава bTV.

Семейните лекари искат законодателна промяна за отпадане на отчетите с описите на касовите бележки, както и всички освободени от потребителка такса да я плащат в пълен размер, а сумите да им бъдат възстановявани от съответните институции.

Според джипитата потребителската такса трябва да е 1% от минималната заплата, а 24-часовото им разположение на пациентите да отпадне.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


33
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Според джипитата потребителската такса трябва да е 1% от минималната заплата"Аха, аха. 1%. Днеска прегледа 100 човека и хоп - заработил си е МРЗ. Утре пак. Поработи една седмица, после целия месец по гръб. То аз затова когато и да ида при личния, все е на семинари, отпуски и почивки. А ако го има - все нищо не може да направи. Щото заплащането им е малко и много ги натоварва административната дейност, рийш ли...
7
2
 
17
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
ОТ ТИЯ ПОТРЕБИТЕЛСКИ ТАКСИ СИ ДОКАРВАТ ДОСТА СОЛИДНА СУМИЧКА. А И МОИТЕ НАБЛЮДЕНИЯ/РЯДКО ХОДЯ НА ЛЕКА ОПАЗИЛ МЕ БОГ/ НО НИКОГА НЕ ПОЛУЧАВАМ ФИСКАЛЕН БОН ЗА НЕЯ. И ВЪОБЩЕ ДАВАТ ЛИ НА НЯКОЙ. ТЕ НА МЕСЕЦ ПРИ 20 ПРЕГЛЕДАНИ ПАЦИЕНТИ НА ДЕН СИ СЪБИРАТ ОКОЛО 1200 ЛВ. НЕ Е ЛОШО ПЛЮС ТОВА ОТ ЗДРАВНАТА КАСА. И КОЛКО РАЗХОДИ ИМАТ ОТ ТЕЗИ 1200 ЛВ СИГУРНО СТОТИНА. С ОСТАНАЛОТО КАКВО ПРАВИМ?????
6
7
 
3
 
! Отговори
аз преди 6 години
До Пациент-------------------------И тогава бяхте недоволни...
5
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И какво предлагат? От здравият проблемът да се прехвърли отново към болните!!! Кой и кога ще си получи от държавата внесените такси? Съмнявам се в хуманните чувства на хората, призвани, а не назначени, да помагат на болните!
4
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Искат, искат, искат! А какво дават? Само регистрират и препращат болните по големите областни и държавни болници!
3
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нали демокрацията направи джипитата, по европейски образец. Нали тези които закриха повечето от половината общински болници са виновни. Колко време ни облъчваха, че болниците трябва да се закрият защото нямало пари. При Т. Живков имаше пари и за болници и за всичко. Кой откраде парите? А от къде пари се откриха нови , как?
2
7
 
25
 
! Отговори
Евгени преди 6 години
Отвратен съм от алчността и наглостта на джипитата.Да бъдат премахнати напълно,просто няма нужда от тях!
1
5
 
33
 
! Отговори
Пациент преди 6 години
Предлагам законодателна промяна - НАПЪЛНО да бъдат премахнати джи-пи-тата.Само лапат държавни т.е. наши пари за нищо. Цялата здравна рефорна е куцо пиле :( До 2000 г. беше в пъти по-добре. И в поликлиниките , и в болниците ...