Днес и на 7 май: Ограничават движението на ТИР-ове следобед

АПИ: По празниците ремонтни дейности няма да се извършват
Обновена: 4 май 2018 12:30 | 4 май 2018 12:30, Анисия Иванова
0
Днес и на 7 май: Ограничават движението на ТИР-ове  следобед
Снимка: Булфото, архив

Движението на камионите над 12 тона по автомагистралите и най-натоваренитe пътища се ограничава от 16.00 до 20.00 ч. днес - последният работен ден преди трите почивни дни за Гергьовден, съобщиха от Агенция "Пътна инфраструктура".

Целта е повишаване на безопасността при пътуване и увеличаване на пропускателната способност на инфраструктурата. Необходимо е шофьорите да карат внимателно и със съобразена скорост, спазвайки въведените ограничения, пътната сигнализация и указанията на "Пътна полиция", която следи и предприема необходимите действия за организацията на трафика.

Тежкотоварните превозни средства ще бъдат ограничени и в последния почивен ден - 7 май (понеделник), от 14.00 до 20.00 ч.

Забраната не важи за коли, превозващи бързоразвалящи се хранителни продукти и товари на температурен режим, живи животни и опасни товари.

За улеснение на трафика през Владая и повишаване на пътната безопасност има две ленти за излизащите от София по път I-1 (Е-79). Временната организация е от км 278+910 до 282+038 и от пътен възел "Даскалово" до кръстовище "Драгичево".

На 7 май (понеделник) от 10.00 до 20.00 ч. в същия участък ще има две ленти за прибиращите се към София. По този начин пристигащите в столицата шофьори ще могат да пътуват по-удобно и безопасно. Алтернативен маршрут на първокласния път през Владая е АМ "Люлин".

По време на празничните дни ремонтни дейности няма да се извършват, за да не се затруднява трафикът и шофьорите да пътуват спокойно. Единствено, ако е необходимо, ще се предприемат спешни и неотложни дейности, свързани с безопасността на движение.


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари