Глутница кучета нападнаха 9-годишно в Благоевград

Момиченцето има наранявания по цялото тяло
7 май 2018 08:00,
124
Глутница кучета нападнаха 9-годишно в Благоевград
Снимка: архив, Булфото

Глутница бездомни кучета нападнаха 9-годишната Каролина Рупова в Благоевград в събота. Детските писъци изкарали на улица "Прилеп" съседи на семейството, които станали свидетели на страховитата гледка – 5-6 кучета повалили детето на земята и го хапели по цялото тяло.

Съседите веднага разгонили кучетата и се обадили на тел. 112. След като момичето било транспортирано до Спешно отделение, медиците установили сериозни рани по цялото му тяло – бузите, врата, гърба и краката. Те били обработени, а детето ваксинирано, но психическата травма няма да отмине скоро.

"Истински ужас, кошмар преживяхме вчера с детето ми", разказва майката Гергана Рупова. 

"Детето ми оцеля по чудо, щяха да го изядат кучетата. Благодаря на съседите и на медицинските сестри в Спешно отделение, които много бързо взеха мерки, оправиха раните, успокоиха детето ми. Благодаря и на инспектор Иванов от Криминална полиция в ОДП-Благоевград, който дойде у дома, за да види отблизо какво се е случило. Ние от години се борим с тези кучета, всички, които живеем на улицата, многократно сме сезирали отговорните институции", разказа пред struma.com майката.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


124
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
46
4
 
21
 
! Отговори
1 преди 5 години
каквото и да си говорим, само тровене оправя нещата.тези глутници са резултат на волните БГ кучкари.за тях няма закон,няма морал,няма санитарни норми,няма хигена.за тях кучетата са по важни от децата.кметството ни изгради прекрасна детска площадка ,кучкарите я завладяха.добре че през зимата се намери някакъв съвестен гражданин,изтрови няколко звяра (ротвайлер,дого аржентино и два питгбула) и разкара наглеците.в последно време пак се активизираха, отново се налага отровната терапия.
45
17
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Хората са къде къде по-читави от кучетата. Ето новина от DNES от07.05.18 : "Изнасилена и изгорена: Момиче се бори за живота си в Индия"Какво правим с хората ако ще трепем животните? Защото хората много добре разбират какво правят.
44
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Ние от години се борим с тези кучета, всички, които живеем на улицата..."Това не го вярвам. На нашата улица от години няма волни вълкодави. Но няма общо с институциите.
43
0
 
23
 
! Отговори
Я, па Я преди 5 години
Вината е в корумпираните НПОта и общински служби. Милиони се наливат за кучкарници, а те вместо да прибират кучетата от улиците си намериха оправдание "кучетата трябва да живеят в собствената си среда". Имитират кастрация на женските а кастрират само мъжките. Идеята е да има глутници по улиците, че иначе ще секнат милионите и край с далаверата. Когато стане инцидент вината се хвърля върху хората който имат домашни кучета.Общинските служби започват да обикалят и да пишат глоби,дейност да се отчиа
42
2
 
3
 
! Отговори
На канофилите преди 5 години
Дебне ловната дружинка-със изплезени эзици-във кварталната градинка-като вас умници..
41
0
 
23
 
! Отговори
ТУРЧИНЬ преди 5 години
България се е превърнала в един голям кучкарник. Само кучета и хора с мантслитет и битие на кучета. Много се смея на оная реклама с полярника Пимпирев. Жалка история.
40
3
 
19
 
! Отговори
andalus преди 5 години
Според мен трябва да се разяснява на кучетата че месото е вредно да се наеме веган примерно.Майката да не се оплаква ,детето е виновно то е провокирало кучетата.Мисля че трябва да плати глоба за психичното състояние на животните.Да се погрижим за кучетата - децата кучета ги яли.
39
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
кучетата са невините нашите деца виновни ето това е држава
38
3
 
36
 
! Отговори
tanya преди 5 години
В чужбина няма бездомни кучета, защото всеки собственик на куче трябва да си кастрира кучето освен ако не е развъдник! Канада например е така. Малки големи, всички под ножа! И нещата се нареждат... който иска куче, си го купува от развъдник с номер, кастрира след време и не го пуска свободно навън, щото не може да го гледа повече! То му се води в общината и знае, че ще го глобят! Продължавайте да си купувате кучета от Продавалник и да приютявате всякакви от приятели с обяснението, че ги спасяват
37
2
 
17
 
! Отговори
Тато из Правец преди 5 години
По страшна от глутницата,която напада суджуците-няма !
36
4
 
14
 
! Отговори
Роб на влаЗта преди 5 години
"КАУНТЕР"-5лв.килограм ,по една кафяна лъжичка на куче в пърченце кренвирш /животното въпреки миризмата го облизват дори изпаднало/ и забравяте за кучето ...
35
1
 
18
 
! Отговори
Танцуващият с вълци преди 5 години
От вълк зло не съм видял - те си кютат по горите! А от първите ни приятели може да вдигнем мавзолей- костница за четвърт век садистично разкъсани хомо-сапиенси! Номер две,защо обвиняваш едно 9 год.абсолютно невинно момиченце и в Какво!!!
34
2
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Преди няколко месеца емигрирах. Сега ми е добре, спокойно живея. Лаещи кучета и хапещи кучета тук няма. Ако има - полицията се отзовава бързо и раздава тлъсти глоби.
33
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В България сме по крайностите винаги! Кучелюбци и кучемразци, русофили и русофоби, червени и сини! Проблемите имат решение ако едните и другите спазват правилата. В другите страни бездомни кучета няма, хората които имат, си ги разхождат с каишки и с торбичка в ръка за да не мръсят улиците. Има приюти и кучетата имат чип и паспорт ако се изгуби, полицията има апарат за четене на данните му. И разбира се няма диваци които да говорят за антифриз, а просто всеки си спазва законите.
32
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Gandakova e vinovna da gi prebere ku4etata. Milionerkata ja visat s djip ne ja hapi nikoi tlasta saplata komusionni nikakva rabota ne varsvhi sogianski i toi milioner kato fandakova selenkata
31
6
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Kato gi drasni 9 g schte go hapat no toja na snimkata s pild bula kade e namornika pesa
30
1
 
26
 
! Отговори
. преди 5 години
Боже, горкото дете, помогни му да се отърси от травмите - физически и психически :@Сезирали институциите и нищо не са направили.....а кучетата са за разтрел.
29
0
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 39В чужбина няма бездомни кучета,защото ако някое куче случайно се озове на улицата идва един голям камион и го прибират. А ако не се явят стопаните му да си го търсят до определеното време го приспиват. Затова там домашните кучета ги разхождат на каишка. Но там няма хора говорещи за кучемразци,както вие го правите. Една позната се беше изплашила,когато пуделът и избяга от двора им,счупи си краката да го търси по кучешките приюти,защото ако не го беше намерила навреме щяха да го приспят
28
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В Софииска община приели наредба срещу кучешкия лай и се намерил някакъв магистрат-кучкар да я отмени с обяснението, че "не била от компетентността на общината". Сега всяко куче може да тероризира съседите си с лай колкото си иска.
27
34
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Защо кучемразците не търсят вината в тези, които си изхвърлят животните. В чужбина няма бездомни, просто защото никой не ги натирва на улицата и има големи глоби. Кучетата не идват от Марс! Моето дете е нападано само от двукраки, но това не значи, че ще почна да избивам насилниците. Винаги е по-лесно да се саморазправят с животните, отколкото с тези, които ги изхвърлят...колко пъти съм ставала свидетел как децата бият с пръчка и хвърлят камъни по кучетата, подстрекавани от родителите си.