За да помним кои сме: Фестивал на селския туризъм в Окорш

Там е и единственото училище, в което се преподава селски туризъм
Обновена: 8 май 2018 10:26 | 8 май 2018 10:20, Боряна Павлова
2

2467 гледания   |  Още видео

В село Окорш, в района на Дулово се намира единственото училище в региона, в което се преподава селски туризъм.

Целта на средното училище е да вкара изучаването на занаятите в своята учебна програма. От управата му организираха и първия фестивал на народните занаяти в област Силистра.

С този фестивал училищното ръководство си поставя няколко цели. Директорката на училището Веселка Василева изтъкна пред Bulgaria ON AIR поддържането на историческата ни памет като една от основните цели на образованието и на фестивала.

Средно училище "Йордан Йовков" в Окорш е единственото в областта, в което се е изучавало и от есента отново ще включи в програмата си специалността "Селски туризъм".

На фестивала, наред с утвърдени майстори от близките села, показаха продукция и много класове и групи по интереси. Кулинарната изложба пък демонстрира умения, които ще се доразвиват в една основна специалност от селския туризъм – готварството.

За съжаление, майсторите на старите занаяти с всеки ден остават все по-малко. В Етнографския музей могат да се видят традиционни предмети от поминъка на двата етноса - и на българи, и на турци, живеещи открай време мирно в селата наоколо.


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
2
 
! Отговори
Пепо преди 8 месеца
Може някои да мразят или ненавиждат евреите, но за тяхно съжаление( на мразещите), има какво да се научи от тази народност! Да не забравят, че най-силните банки са притежание на евреите, дали това е случайно? Да си инвестираш парите в успешен бизнес е 50% от успеха за бизнесът Ви !
1
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Помнете кои сте! Диво селско племе.