Врачани остават без Спешно! Кой ще ги спасява?

От утре няма да има нито дори сантари на работа през деня
36
Врачани остават без Спешно! Кой ще ги спасява?
Снимка: Булфото, архив

Врачанската болница може да остане без Спешно отделение заради масовото напускане и използването на отпуск от персонала му.

Още утре на дневната смяна няма да има дори санитари, посочиха от ръководството на здравното заведение пред БНР.

Авансът за месец февруари е последното възнаграждение, което получиха преди дни работещите във Врачанската болница близо 500 души.

Изпълняващият длъжността директор на здравното заведение Орлин Цветков заяви, че като не получават заплати някои са принудени или да работят на втора работа или да излезнат в различни отпуски, само и само да може да си покриват нуждите.

"Получихме рапорт и от началника на Спешното отделение, който е изключително притеснителен -  даже сестри  и санитари няма да има в утрешният ден. Това е болницата, която обслужва областта, не само град Враца“, обясни той.

Заплахата област Враца да остане без 24-часова спешна медицинска помощ предизвика очаквана остра реакция сред врачани, които се притесняват, че без бърза помощ ще умират по улиците.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


36
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
0
 
0
 
! Отговори
do AZ преди 5 години
Безплатно е ама само за депутати,военни и полицаи!Те си имат правителствена,военна и МВР болница.За всички останали нас никога нищо не е било безплатно!
34
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Когато управниците са супер зле, това е положението. Избират тикви, физкултурници и всякакви калинки, а после олеле. Има поговорка, дай на простия власт и му гледай сеира. Всичко в държавата пропада.
33
5
 
2
 
! Отговори
AZ преди 5 години
Нали искате безплатно,бе.Ей това ви е безплатното.Толкова безплатно,че липсващо.
32
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Децата-индиго ще сънуват и лекуват! Ша са опраим!
31
1
 
24
 
! Отговори
мак преди 5 години
Нали всичко е прекрасно, заплатите растат (уж), България европредседателства, за ремонти в София има колосални пари, за магистрали също. Изглежда, че се прави това, което могат да зърнат от високите си постове европейските "лидери", но някаква си болница не е сред тези важни неща. И сигурно тази болница не е единствената с огромни проблеми. Наистина е трагично положението.
30
0
 
29
 
! Отговори
приоритет преди 5 години
Важното е да има пари за охрана на гей-паради, за ***, за кучета, за преброяване на мухите и за каквото се сетите. Всичко е по-важно от хората в Северозапада. Закрийте го този Северозапад, много ви пречи. Или го продайте на Румъния, тя ще ви даде някой лев, за да го усвоявате. Честит ден на Европа, празнувайте Европа!
29
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
абе тиквеницине разбрахте ли че докато ви занимават с досиета и плюене по социализма ви набутаха по-доло и от африканцитедокато си дондуркате шестаците с богати тъщи за по 6 апаортаментаи продажните банкянски кратуни ще става и още по-лошо айде хаирлия пак де си ги изберетев нормалните страни като словакия унгария чехия австрияподобните соропитеш.ковци отдавна са изгоненинароден съд стълбове има достатъчно
28
0
 
5
 
! Отговори
чарли преди 5 години
Кой не скача е червен...........
27
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
СуперРазБойко!
26
0
 
8
 
! Отговори
Здрав засега преди 5 години
Здравния министър да командирова софийски лекари на ротационен принцип във Враца. Още от сега
25
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 23"Ами те хората от Ран-Ът си го казаха. Повече от 4 млн (ама, роми) не им трябват ...
24
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Врачани остават без Спешно! Кой ще ги спасява?"---Как кой? Ми, Боко тиквуня, с хеликоптерите! Само да се върне от Хималаите, и почва Враца. :)
23
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ами те хората от Ран-Ът си го казаха. Повече от 4 млн не им трябват. Речено-сторено.
22
1
 
23
 
! Отговори
ОХО преди 5 години
АМА СИ ИМАМЕ ГЕРБ И БОРИСОВ-ТОВА НИ СТИГА--ТОЙ ЩЕ ГИ СПАСЯВА С МОГЪЩАТА СИ МИСЪЛ.....ДО КЪДЕ СТИГНАХМЕ..ДЪНОТО И В КАЛТА НИ ЗАВРЯХА ДЕМОКРАТИТЕ...
21
3
 
24
 
! Отговори
Ако Враца преди 5 години
Наистина е избрала ГЕРБ,врачани да ходят да се лекуват в Банкя с минерална вода .................Целта е ясна. Всички болници- частни и здравето- платено....Днес ходих в една държавна софийска болница. Няма де да стъпиш от болни хора. Чаках 4часа.Здрсве и живот ,ще има само за богатите. Бедните ги чака естествения подбор.'......................................Бай Тошооооо,народът ти,скоро ще те последва...
20
2
 
18
 
! Отговори
Тези преди 5 години
Дето скачаха, защото не са червени, те да ги спасяват. Това искахте, това получихте. Другия път мислете преди да скачате.
19
13
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Защо казват ,,Във Враца,и гарга не каца''?????? Защото това е омерзен град още от времето на ,,Ботевите'' времена.Не подкрепиха комитите,а даже ги и предадоха на турският аскер.Да не говорим за случаят когато заптие е водило заловен четник качен на кон,и пиещите с турците кафе наши ,,дядо ивановци'' са го свалили от коня,и са го заклали собственоръчно,понеже бил ,,айдук'' и искал да сваля властта на Падишаха.Ако съм се родил във Враца,никога не бих го казал наяве.И хората ще си плащат и до днес
18
10
 
7
 
! Отговори
Спасител преди 5 години
Как кой , комунистите! Щом са гласували за тях,те да ги спасяват!
17
0
 
26
 
! Отговори
наблюдател преди 5 години
То не останаха врачани , затова и закриват Спешното. Нормален процес, като няма кой и за кого да работи, така ще е. Засега във Враца, скоро и в други градове. След селата без население в България идва и реда на градовете без население.
16
1
 
24
 
! Отговори
Anon преди 5 години
Боже Господи... кой е позволил да се стигне до тази (липса на) логистика? Защо няма наказани? Как е възможно да изпаднеме толкова? Да се намерят животните отговорни за това и да се линчуват публично... безсрамни скотове...