Решено: Вадят плаж "Болата" от резерват "Калиакра"

Министър Нено Димов е подписал заповедта
13 май 2018 17:05, Анисия Иванова
44
Решено: Вадят плаж "Болата" от резерват "Калиакра"
Снимка: Фейсбук

Министърът на околната среда и водите Нено Димов е подписал заповедта за изваждането на морския плаж "Болата" от резерват "Калиакра".

Искането на местната общност беше много ясно - плажът да й бъде върнат. Подписах заповедта, която вероятно през следващата седмица ще бъде публикува в "Държавен вестник", и с това моят ангажимент като министър завърши, заяви Нено Димов пред журналисти в Каварна.

По думите му процедурата обаче все още не е приключила, тъй като трябва да бъде направена и промяна в Закона за биологичното разнообразие. "За това народните представители ще имат думата и аз се надявам, че в парламента ще се събере необходимото мнозинство", каза министърът.

Димов коментира, че местната общност винаги е най-заинтересована от развитието на дадена територия и тя трябва да реши как най-добре да използва "Болата", да се грижи за плажа, да опази това, което й е дадено.

Кметът на Каварна Нина Ставрева добави, че за всички жители на близкото село Българево, за цялата местна общност е много важно да има свободен достъп до "Болата", да бъде гарантирана сигурността на плажуващите и да има елементарни условия за почивка.

Община Каварна поиска заедно с изваждането на плаж "Болата" от резерват "Калиакра" той да бъде добавен в защитената местност "Степите", за да се гарантира природосъобразното му използване, каза Ставрева, цитирана от БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


44
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
4
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нено Димов/булонката на ШИШИ/ трябва да бъде наричан министър на Министерството на строежите и бетона....
14
4
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В България ньма никаква корупция, само дето смърди на корупция.
13
4
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Някой яко ще спечели пари благодарение на министъра
12
5
 
40
 
! Отговори
вомиД онеН преди 5 години
Министърът е корумпиран!!! Ало заспалата прокуратура!!! Ало Брюксел държавата председател е превзета от Мафиоти и корупцията процъфтява!!! Спрте ги! Кога ще построите затвори за политиците ни? Кога ще има истинска справедливост в тая държава? Писна ми, да ни се смее целия свят какви сме ***!!! Това е мошенничество на най високо ниво и ако никой не го забелязва то България Амин!
11
4
 
34
 
! Отговори
aa преди 5 години
На коя дата се открива строителната площадка. Строежа е ясно, че ще се извършва от фирма Бетон Интелект ООД - регистрирана в Кипър ;)
10
6
 
34
 
! Отговори
Башка Луд преди 5 години
Народ без минало е народ без бъдеще!Време е да ни закрият, да ни изселят от тази прекрасна земя и нека последния да загаси шалтера, инак ще осер...бетонираме всичко и морето и планините! Бокова Цеколандия!Нямаме капка воля за протест, само завиждаме и мразим! Мразим тези, които протестират за Пирин, мразим и алпиниста Боян...защо?Защо не мразим крадците на власт? Защото завиждаме и искаме като тях!Не сме народ а ***!
9
6
 
23
 
! Отговори
БaXтИ Tъпaта преди 5 години
Държава, Няма партия която да иска доброто на народа защото народа не иска добро а иска да да краде, безчинства и затрива наследство, природа и история! Няма ни на картата преди 130 години, няма да ни има и в бъдеще. Сами се затриваме това е българският народ днес не вижда по далече от носът си, в този случай Нос Калиакра, селските тартори от Българево, най накрая надделяха и намериха корумпирано министърче! Help Bulgaria is Dead!!! Помогнете да я спасим спрете ги!!
8
7
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Бати държавата в която тези които имат много кинти си правят каквото искат! За да им е пълно щастието трябва да не забравят едно, да кихат на Батко Буби, колкото той каже и нещата стават. И той доволен, и далавераджиите също. Е, на хората им е крайно неприятно но кой ги пита, нито Батко, нито мафиозите. Така си е от 29 години, не свикнахме ли?
7
8
 
37
 
! Отговори
утре има преди 5 години
Вони на Герберско крадене. Крадете антибългари. Всичко има край.
6
6
 
41
 
! Отговори
Защо Защо преди 5 години
Защо нямаше един ден в който да стана и със сутрешното си кафе да прочета , че нещо се прави както тряба в България, Защо в моята лщбима страна върлуват само крадци мафиоти и корумпирани ***, защо сте толкова прости? Защо няма кой да спре това безумие, защо няма правилно обществено мнение? Кога за последно е асфалтиран тесният път до Болата? Преди да влезе в състава на Натура 2000, по времето на Тодор Живков но до ден днешен там се печелят пари. Но не всеки може, там е з мафията !!!
5
6
 
32
 
! Отговори
Как Може? преди 5 години
Защо сме тскава проста държава???? Тоя министър извърши престъпление и трябва да влезе в затвора , Болата прелива от туристи лятото и никой не се грижеше подходящо за обекта а местните босове си правеха пари и пак политиците пренебрегнаха най важното, да се запази нещо красиво за бъдещите поколения, а сега тези консуматори(Мафиоти) щеще изкарват пари за себеси и ще продължават да не плащат данъци. Къде е изгодата на държавата? Къде е историята от приходи на този плаж като цяло?При Мафията!
4
8
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Кой сега е номер 1, кой ще гепи тлъстото парче от ;;морието? Ехааа, уредиха работата за некой тлъст гербераст, който ще издигне едно малко 10 етажни хотелче на 3 метра от морето, като целия фекал ще заусти на 300-400 метра във водата. Хем ще чернеят туристите, хем ще пийват Ешерихия коли. За хотела добре, няма да ядат много заради диариите, ще купуват лекарства от аптеката на Магарешки. Вълка сит и агънцето цяло. Чудесно!
3
7
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Алоу, каква е тази местна общност, кого заблуждавате?! Българските земи са на всички българи, а не на някви отделни племена. Нено е *** и некадърник. Тъпата му мутра е антропологично свиделество.
2
6
 
50
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И веднага го бетонирайте! Тоя нено не беше ли булонка на Пеевски?
1
6
 
11
 
! Отговори
KOKO преди 5 години
AUUUUU,JAZAK.SHTJAHA DA IZPERAT NJAKOI I DRUG LEV V GROZNI HOTELI