Гърмен на протест - срещу ромите и незаконните им къщи

Шествие припомни драматичните събития преди 3 години
24 май 2018 19:20,
52

С шествие в гоцеделчевското село Гърмен си спомниха за драматичните събития отпреди 3 години. Тогава местни жители бяха пребити от група роми. Последваха множество протести. Те доведоха до над 100 заповеди за събарянето на незаконни постройки в ромската махала.

Днес обаче много малка част от тях са изпълнени, а хората в Гърмен отново имат проблеми с ромското население, предава Bulgaria ON AIR.

Шествието започна от сградата на общината в Гърмен и продължи до мястото, където преди три години тежко пострадаха няколко мъже от селото. Местните хора изразиха недоволството си от бездействието на институциите, които през 2015 г. установиха, че почти всички постройки в ромската махала са незаконни, но впоследствие принудително бяха съборени само малка част от тях.

Местните хора твърдят, че сега в ромския квартал една след друга никнат нови незаконни постройки.

В Гърмен казват, че заради масовите протести преди 3 години е имало кратко затишие на ромските набези. Сега обаче в селото отново се краде.

Хората в Гърмен са категорични, че няма да спрат да протестират срещу ромите и незаконните им постройки.

До последно ще настояват издадените над 100 заповеди за събаряне на незаконните постройки да бъдат изпълнени, предаде Антон Чавдаров.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


52
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До макНе, не ги одобрявам!Искам да видя същата ГРАЖДАНСКА ПОЗИЦИЯ на протестиращите по споменатите от мен проблеми.
14
3
 
29
 
! Отговори
До Анонимен 7 преди 5 години
Да, строежи върху земеделски земи са забранени, но те от малки заживяват с мисълта, че са над закона.Помниш ли, че преди 3 г., когато ние се гневяхме на идеята тези да бъдат настанени в общински жилища и питахме кога ще има такива грижи и за работещите българи, ромите не се зарадваха и не бяха благодарни.Те казаха "Искаме да сме си заедно, да ни узаконят къщите, да ни прекарат водопровод, улици." Тоест, поискаха земеделската земя да им бъде подарена и с наши пари да се преустрои като жил.район
13
3
 
17
 
! Отговори
мак преди 5 години
До АнонименЩо за мислене е това? По ваша логика не трябва да се възмущаваме, когато въпросните откраднат мизерна пенсия на някоя баба, да не говорим за побоищата, щото тази пенсия е нищо в сравнение с откраднатото от ктб. Одобрявате значи техните безчинства и безнаказаност.
12
2
 
1
 
! Отговори
zoro преди 5 години
do anonimen bravo na vas gospodin anonimen znachi v bg e imalo koito vicdat realnite problemi
11
4
 
48
 
! Отговори
ДС преди 5 години
А на мен общината ми иска 2.6 % от данъчната оценка за вписване. В същото време РОМИТЕ (как яко звучи) свободно строят, не плащат данъци, не плащат такса смет. ДО КОГА ???????????
10
3
 
48
 
! Отговори
ЗП преди 5 години
Спокойно,гърменлии! Изчакайте до следващите избори,когато крад.ливите политици ще ви залеят с обещания и ще бутнат някоя и друга кочинка или кучешка колиба на ромеите...
9
2
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 9 Но явно има кой да им разрешава да си правят каквото искат. Нали са послушен електорат. А работливите хора вълци ги яли.
8
3
 
54
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Преди години в едно село *** пускаха нощем конете си да хапват зоб директно от нивите на хората, което си е кражба и подигравка с труда на българина. Една нощ след като търпението беше изчерпано авджиите от селото отстреляха горките животни, а *** след това бяха по-ниски от тревата, защото удетиха на къде *** вятъра.
7
3
 
54
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Проблема е , че безконтролно се раждат и се застроява в земеделска земя.. Строеж е забранен в такъв имот
6
4
 
58
 
! Отговори
Керван преди 5 години
Кервана си върви, кучетата лаят.Промяна нула, точно както беше и през 2015. Само се замислете как годините минават и не само нищо не се променя но дори става по зле.Някой хора отгоре найстина нямат интерес БГ да се оправи. За това и сме последни в Европа по всичко.Продължавайте да размахвате знамената, точно така ще е и след 15г. Знамена само.
5
4
 
36
 
! Отговори
муспи преди 5 години
Синедрионът е доволен че раята предпочита борбата за оцеляване да я прави с демократични средства, което позволява Диктатурата на пролетариата да прелива плавно в Разгул на третия пол.
4
53
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Всичката Мара втасала, ******* си вчесала!"Ей това е тоя "протест"!Що не протестирате срещу ГРАБЕЖА БЕЛЕНЕ ?А срещу ГРАБЕЖА КТБ?А?Бараките на тези нещaстници ли са ви проблема?
3
5
 
38
 
! Отговори
Гербопатриот преди 5 години
Абсурд! Тези индивиди са гласоподавателите ни. Сивият кардинал знае как да ги интегрира в изборните секции. За това ще сме на власт докато вождът - доцент е жив :)))
2
3
 
59
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Вместо да правите протести денем, преминете към ефективни действия нощем. Тези от друго не разбират, а властите при подобни конфликти обикновено си питат ушите и чакат проблемите да се размият от самосебе си..
1
2
 
58
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Но човека който "защити" ромите сега е евродепутат с 20 000 евро заплата - Асим Адем.