Лисица шества из Пампорово: Позира, похапва и бяга!

Животното не се притеснява нито от шума, нито от хората
4 юни 2018 12:30,
32
Лисица шества из Пампорово: Позира, похапва и бяга!
Снимка: "Дарик"

Лисица шества из Пампорово и е истинска атракция за туристите в планинския курорт.

През уикенда тя се появи в Ски зоната и съвсем необезпокоявано си потърси храна.

Дивото животно позирало и пред десетки изненадани посетители на курорта, които я заснели с мобилни телефони пред един от ски гардеробите.

"Това животно се навърта още от миналата година. Свикнало е с хората, хапва, кой каквото му даде и бяга. Доста хора я хранят. Хубаво животинче, доверчиво е", коментира пред "Дарик" треньорът по ски от Смолян Атанас Жисов.

Той обясни, че за лисицата основно се грижат служителите от Планинската спасителна служба. Специално за нея те се снабдяват с гранули за домашни животни, които оставяли в специален съд на един от прозорците на службата.

Дивото животно е свикнало с това и когато огладнее се качвало на близката пейка, похапвало и си тръгвало отново.

В последните дни обаче спасителите забелязали и промяна в навиците на лисицата, която за първи път вземала храна и бягала в гората.

Предполага се, че е станала майка и носи на малките си ядене.

Лисицата до толкова е свикнала с хората, че не се притеснява нито от силната музика, нито от появата на непознати туристи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


32
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
2
 
6
 
! Отговори
Алла преди 5 години
До ловджия . Такива като теб трябва да ги избиват така както вие избивате животните. Бременна кошута .... УЖАС. !!¡ Как ти даде сърце да стреляш *** скапан . Дано да те застигне същото нещастен психопат .
27
1
 
17
 
! Отговори
Аз преди 5 години
До Ловджия-как не ти приседна този суджук от бременната кошута?Все едно да заколиш бременна жена.Някои не могат вече да се нарекат хора.Всъшност хората са много,човеците останахме малко.Да не сте посмели да убиете лисицата и тя душа носи,може и малки да има.Правилно ,че и дават храна,за да може да си храни малките лисичета.
26
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен"В много "бели" държави подобни неща са забранени и строго наказуеми"Те там са прекалено заети да хранят по нисши твари
25
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Наистина не е правилно да се храни. В много "бели" държави подобни неща са забранени и строго наказуеми. Иначе е симпатяга животинката, спор няма.
24
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Лисиците са много приспособими, могат да се хранят с отпадъците на хората. На запад има цели градски популации. И тук ако са гладни се случва да навлизат в градовете.
23
13
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Много погрешно е да се храни тази лисица, но на някои толкова им е акъла.
22
2
 
36
 
! Отговори
Горан преди 5 години
А, какво да прави животното, като сме се навряли в ареала му?
21
23
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Едно време лисунгерите ги отстрелвахме и ги правехмен на шапки или яки защото ни нападаха кокошките. Но във Пампорово явно нямат кокошки и са го обърнали на атракция.
20
12
 
3
 
! Отговори
Аман преди 5 години
А вас не ви ли е малко неудобно, като каква медия излизате, за да занимавате хората с такива "новини". Ама то пък си е вярно, по-сериозна работа, нямате.
19
0
 
22
 
! Отговори
Пет преди 5 години
Показваха филм как една лисица се е завъртяла около ферма с крави и овце в Алпите и влиза да лови мишките вътре! По хитра и от котката! Изчаква ги отвън вечер около краварника и ги лови и носи на малките си! За това какво ще кажете?
18
1
 
22
 
! Отговори
Пет преди 5 години
В Швейцария и по принцип в Алпите има много лисици. Там където има лисици няма мишки и плъхове! А те са по вредни.разнасят болести. Първо търси мишки.после зайци или птици ако го няма първото.разберете го Пишман ловджии!
17
17
 
1
 
! Отговори
от гората преди 5 години
"Хубаво животинче, доверчиво е", коментира пред "Дарик" треньорът по ски от Смолян Атанас Жисов"-Още не им завъдила бълхи, но и това ще стане.
16
1
 
22
 
! Отговори
Гастроном преди 5 години
Не трябва да се хранят дивите животни, за да не стават зависими от хората.
15
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Номер 14-ти, има и други животни които сеят ужасни болести и смърт. Убиват и избиват без оглед на вреда и полза, унищожават даже и хабитата си. Наричат се хора... Добре, че не всички от тях са първобитни безмозъчни индивиди, иначе останалите да бяха се самоизяли досега.
14
29
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тези животни са диви и пренасят бяс и други ужасни болести, и са ужасно коварни. Затова има поговорка 9 "не се прави на умряла лисица". Чак като ухапе някого и тръгне по спешна помощ да му бият в корема инжекция против бяс и се окаже, че спешната няма този медикамент, чак тогава ще настъпи паника и ужас. А чиновниците само дремят, заедно с ловните дружинки и кметовете, и прибират пари.
13
3
 
33
 
! Отговори
123 преди 5 години
Единствения вреден дивеч дето броди из горите това са ловджиите !
12
25
 
5
 
! Отговори
Хубаво преди 5 години
Хубаво животинче е, доверчива. Докато не ухапе някой е не се разбере, че има бяс. Тогава на ухапания няма да му е много хубаво.
11
2
 
30
 
! Отговори
до 7 "Ловджия&q преди 5 години
Ти са такъв "ловджия", че за тъпотиите си директно за панделата. Суджук от кошута? Бременна? По принцип е възможно, ама ако някога беше ял дивеч (пубер смотан), щеше да знаеш, че ще си строшиш зъбите ако не е мариновано дивечовото месо. А се маринова, защото е бъкано с ***. Пробвай се да мариноваш нещо юни месец...
10
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И англичаните са свикнали с лисици, така че ще е атракция за другите туристи и тамошните. В други държави, където имат повече средства, подсигуряват храна за дивите животни, за да ги държат далеч от населените места, особено ако правят пакости.
9
2
 
22
 
! Отговори
Тръба преди 5 години
Ловджия = на ушев. Спрете да му плащате данъци. Той е свикнал на хранилка. В реалният свят не може да оцелее, просто ще умре от глад.