Ремонтът свърши: Отпушват 22 км от "Тракия"

Отсечката не беше ремонтирана от 1995 година
15 юни 2018 17:15, Красимир Ангелов
12
Ремонтът свърши: Отпушват 22 км от "Тракия"
Снимка: МРРБ

Завърши ремонтът на 22 км участък от магистрала "Тракия" между Пловдив и Стара Загора, съобщиха от МРРБ.

Над 135 000 т асфалт и 92 км мантинели са монтирани в обновената отсечка.
 
В рамките на светлата част на деня ще бъде напълно възстановено движението, съобщават от строителното министерство.

В следващите часове пътуващите за Бургас трябва да карат внимателно, тъй като едновременно с възстановяването на трафика между 134-ти и 156-ти километър, ще се премахва и временната организация на движението в платното за Бургас, по което шофьорите преминават двупосочно от началото на месеца при извършващите се строителни работи.

22-километровата отсечка не беше ремонтирана от въвеждането й в експлоатация през 1995 г.

Извършените дейности включват ремонт на настилката, отводнителни дейности, нова хоризонтална маркировка, ограничителни системи, пътни знаци, ограничителни системи и др. За подобряване конструкцията в участъка са използвани около 12 000 кв. м ПВЦ мрежа, а отделно са постави и над 12 000 кв. м стоманена мрежа. В ремонтирания участък са положени около 135 000 тона асфалт. За повишаване на безопасността на движение са монтирани около 92 км мантинели.

Средно на денонощие в участъка между Пловдив и Стара Загора преминават по 23 952 моторни превозни средства. От тях 18 370 са леките автомобили, 5 209 са товарните камиони, а 210 са автобусите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
11
 
1
 
! Отговори
Червен трол преди 5 години
И понеже времето е лошо - искаме оставка!
11
0
 
20
 
! Отговори
До 10 преди 5 години
"и аз пътувам всеки ден м/у пловдив и ст.загора.Ужасно е в дясната лента,но дакато оправят цялата отсечка то пак става за ремонт - толкоз могат. А се казва магистрала Тракия защото още траките са я започнали - ха ха ха" Ама защо се чудите. Всичко е ОК. Докато бяха на власт за 10 год., БКП/БСП отдавна направиха перфектно тази отсечка.
10
18
 
2
 
! Отговори
do kaloqn преди 5 години
и аз пътувам всеки ден м/у пловдив и ст.загора.Ужасно е в дясната лента,но дакато оправят цялата отсечка то пак става за ремонт - толкоз могат. А се казва магистрала Тракия защото още траките са я започнали - ха ха ха
9
0
 
5
 
! Отговори
Калоян преди 5 години
Здравейте, Явно всички които пишете сте с " мисия "...е мен ме интересува отсечката от 156 - ти, до 212 - ти километър / да Стара Загора / дясната лента и същото трасе в обратна посока / дясната лента /. Подведох се че ремонтите са там защото съобщиха че се ремонтира до Ст. Заг. Сега разбрах че посоката на ремонта е тази. Тези две ленти са най опасни защото ужасните пропадания не се виждат а колите подскачат...Жалко че коментирате неправилно...много хора загинаха...дано ви дойде ума...
8
1
 
26
 
! Отговори
До 4 преди 5 години
"Трябва да се изпълваме с възторг, сякаш са завършили магистралния пръстен на Република България." Да!!! Длъжни сте да се изпълвате с възторг!!! Помните ли какво учехме по география по времето на соца и какво повтаряше непрекъснато БКП? Преди 50 год. казваха, че всеки момент ще завършат и ще затворят пръстена от магистрали Тракия-Хемус-Черно море. И ние трябваше да пляскаме и да им вярваме, въпреки, че виждахме, че нищо не се прави!!!Е, сега се прави втория пръстен, паралелно на техния.
7
1
 
14
 
! Отговори
аз преди 5 години
До трола (sport)Точно платното за София завършваха и слагаха мантинели последната седмица. Ако можеше да четеш и да мислиш щеше да разбереш и от статията! Защо иначе трябва да внимават пътуващите към Бургас заради премахване на временната организация? Откъде да знаеш, заврян в мазе, без дневна светлина!?
6
5
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Браво Боко, асфалта не се яде, ама създава хляб.
5
6
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Чудно ми е русофила какво повече го тормози - нещо хубаво като стане в България или нещо хубаво в САЩ?
4
28
 
9
 
! Отговори
sport преди 5 години
БравооооооУ! Супер, много ме вълнуваше колко тона асфалт, колко тона дЖилязо и колко тона пвц изделя са положени за тези 22 километра. Трябва да се изпълваме с възторг, сякаш са завършили магистралния пръстен на Република България. Г-н Ангелов, вместо да възхваляваме как Б*У*(б)да е отпуснал някой лев на негови фирми, за да се радва раята, да бяхте написали кога/дали ще има ремонт и на другото платно, в посока София. Ако да, кога ще започнат дейностите и кога се очаква да приключат! Журналистиии
3
9
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Еми хвала на ГЕРБ не случайно печелят всички избори а другите си цъкат из форумите 10 години
2
28
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Добре че Орешарски осави държвата финансово стабилна и дисципинирана и сега има пари за ремонти.
1
8
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Как така от 1995 не е била ремонтирана? Не е възможно щото БСП бяха власт а при тях пътищата се поддържат безкомпромисно като в Русия