След 40 г. е готов! Четири ленти отпушват трафика за Слънчев бряг

Борисов си пожела до месеци да заработи тол системата
Обновена: 16 юни 2018 07:42 | 15 юни 2018 19:23, Веселина Йорданова
79
След 40 г. е готов! Четири ленти отпушват трафика за Слънчев бряг
Новият път. Снимка: БулФото

Официално бе открит новият четирилентов път от Поморие за Ахелой, който трябва да отпуши трафика до Слънчев бряг. Бе отслужен тържествен водосвет в присъствието на премиера Бойко Борисов, който пристигна специално за случая.

"Лесно се говори, но трудно се строи, 40 години го чакаме този път", заяви премиерът и припомни, че тази отсечка е с най-много смъртни случаи от катастрофи в страната. Той пожела на шофьорите безопасен път по нея.

9 км участък плюс 5 км обход на Ахелой извежда трафика от Бургас до Слънчев бряг.

През август се очаква да започне изграждането и на обхода на Поморие, след като приключи процедурата по жалбите на частни собственици по трасето.

След това ще се строи северната дъга на Бургас, чрез която целият трафик от магистрала "Тракия" за Слънчев бряг ще бъде изведен от градовете, съобщи "24 часа".

Ограничението за новото четирилентово трасе е 90 км/ и бе пуснато предсрочно с 5 месеца.

"Дай боже след 7-8 месеца тол-системата да заработи и от нея да разходваме средства за пътища, коментира Борисов. Специално за церемонията по откриване на пътя той покани майки с болни деца, облечени в черни тениски "Системата ни убива", които го чакаха встрани от официалните гости. Борисов им препоръча да си подготвят исканията и другата седмица заедно с тях ще се срещнат с ресорните министри, за да обсъдят.

Ще стигнем до момента, в който ще отпуснем повече пари за хората с увреждания, но трябва да съм сигурен, че ще отидат където трябва. Никое предишно правителство не е давало повече средства за социални дейности, коментира премиерът.

Той ще поиска от министрите на здравеопазването и на труда и социалната политика подробен разчет за отпуснатите пари в двата сектора.

Регионалният министър Николай Нанков пък обяви, че петте заведения в комплекса "Какао бийч" на южния плаж в Слънчев бряг, които вицепремиерът Валери Симеонов се накани да затвори, са законни.

Докладът на Дирекцията за национален строителен контрол трябваше да е готов днес и в понеделник той ще се запознае с него. Предварително обаче разбрал, че заведенията отговарят на Закона за устройство на територията и дефиницията за преместваем обект.

Имало обаче други нарушения в курорта, сред които и оградата на хотел "Империал" в Слънчев бряг, който е собственост на шефката на Съюза на собствениците в Слънчев бряг Елена Иванова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


79
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
58
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Дрън дрън.Преди 40 години нямаше такъв наплив от гове.да, каращи таралясниците си с превишена скорост, а на почивка се ходеше с влак.Тая тарапана я я има от 10-15 години, я не. Ама друго си е да се бием в гърдите колко сме велики....
57
1
 
5
 
! Отговори
Емо преди 5 години
Отсечката, ако пътуваш я усещаш едва-едва - дълга е няколко км и е като околовръстно на Ахелой. Но има 3-4 изкуствени кръгови в района, които бавят трафика.
56
0
 
3
 
! Отговори
Отговор преди 5 години
До ПЕТКО 45 Ами защото им знаем възможностите .Щеше да има попилян мандат и в изходно положение , като при Жан.
55
1
 
10
 
! Отговори
Мнение преди 5 години
Велик Бойко , велик.Любимец на народа. Ужаса на БСП.
54
1
 
1
 
! Отговори
Piolot преди 5 години
Ami sto nemate video na tasi krasota...? Ne vi raboti opashkata na digitalnia infrared?
53
2
 
1
 
! Отговори
ха преди 5 години
А такааа... шевката дето рипа строи незаконно. Да видим дали ще я съборят. Е тогава ще се разбере има ли закони за всички.
52
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Яде се и още как. В София запушват през пролетта хиляди дупки. След като отлежи три четири месеца става мек и ронлив. След това като се разбърка с олио и чесън става чудесен хумус
51
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А КОЙ ТВЪРДЕШЕ ЧЕ АСФАЛТА НЕ СЕ ЯДЕ, А ДРУГАТА ОПОРНА ТОЧКА ПОЛИЦЕЙЩИНА, Я ПУСНЕТЕ ДИКОФ ТОЯ ФЪФЛЮ ЩЕ ВИ ОБЯСНИ ЧЕ ЕПТЕН СМЕ СЕ СКАПАЛИ А ЕВРОПА Е ГРЪМНАЛА....ТОЯ СМОТАН ЧИЧКА ДЕТО ДВЕ ДУМИ НЕ МОЖЕ ДА КАЖЕ БЕЗ ДА ФЪФЛИ ПРОДЪЛЖАВА ДА ХРАЧИ И ОД Р И С К В А ВСИЧКО ХУБАВО КОЕТО БЪЛГАРСКИЯТ НАРОД ПРАВИ. ГНУСЕН ГЬОН.
50
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ПЕТКОНе американците, ние българският народ не оставихме престъпника и мафиота Орешарски да управлява!
49
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До АзТрябва да питаш Орешарски, който твърдеше, че асфалт не се яде.
48
8
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Браво ! Борисов не спира да оправя разцепената държава . Да в жив и здрав.
47
9
 
8
 
! Отговори
Мен преди 5 години
На слънчев бряг като се поизкъпеш в кристалните кафеви води ти се отпушват едни други неща...
46
7
 
15
 
! Отговори
Качествен Матриал преди 5 години
Сега матриала ще се пробва с БМВ-тата и често ще е затворен заради катастрофи. Ай на бас!
45
8
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Новите бусове ще ви приберат всички ,който видях на майор геме димитров 45 милиона лева за 9 километра златен ли е асфалта алооооо я се стегнете бе ,още един месец му давам на власт на тиквата и пада ,защото е доказано че Борисов е бил мутра и с мутрите работи, в кв.Борово Борисов като кмет на София е продал на Ковачки 7 декара за жълти стотинки ,а на другия месец същия парцел се продава за милиони и това ако не е корупция здраве му кажи,даже и сега този същия ни управлява.
44
11
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Добре сте отпушили на някой джобовете ,45 милиона лева за 9 километра от злато да е асфлта пак няма да са толкова пари няма такива крадци няма като това правителство,после нямало пари за инвалидите еми няма,герб са си взели 30 % от обществената поръчка от 45 милиона няма хора да има пари никога тия ще крадът и със гъзът, нека Бойко с ръка на сърце да се закълне в най милото дали от всяка обществена поръчка партия герб получава 30 % за да я хване поръчката приближена фирма.
43
21
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Евала баце ти строитела на нова България а комунделите са рушители и крадци пак за теб ще гласуваме да се пукат душманите ай честито
42
24
 
13
 
! Отговори
ПЕТКО преди 5 години
До Анонимен 46 : ЗАЩОТО АМЕРИКАНЦИТЕ , ЕС И БЛИЗАЧИТЕ ИМ У НАС НЕ ОСТАВИХА ОРЕШАРСКИ ДА УПРАВЛЯВА. ОЩЕ ПРЕДИ ДА БЕШЕ СЪСТАВИЛ ПРАВИТЕЛСТВОТО СИ , /НЕ 100 ДНИ / ГО МЕТНАХА С ДЕМОНСТРАЦИИ ,СПИРАНЕ НА ПАРИ И ДРУГИ МРЪСОТИИ. БОРИСОВ НЕ МОЖЕ ДА СЕ ОПРЕ НА МАЛКИЯ ПРЪСТ НА ОРЕШАРСКИ - ТАКИВА ПРЕМИЕРИ НИ ТРЯБВАТ , А НЕ БЕЗХАБЕРНИЦИ И СТРАХЛИВЦИ.
41
10
 
14
 
! Отговори
САШО преди 5 години
С ЕДНА ДУМА , ПАК БОГА НА ГЕРБ ЩЕ ИМА ПОСЛЕДНАТА ДУМА ЗА ДЕЦАТА С УВРЕЖДАНИЯ. ЗА КАКВО БЯХА ТЕЗИ ПАНАИРИ С ОСТАВКИ ,ПАЛАТКИ И ДРУГИ ? ОТГОВОР : ЗА ВДИГАНЕ ПАДНАЛИЯ РЕЙТИНГ НА БОРИСОВ И ЦВЕТАНОВ.
40
1
 
10
 
! Отговори
Почивкар преди 5 години
Колко ленти толкова , само да внимават шофьорите. Пътя е хубав , само посоката е грешна. Да живее село Крушовица.
39
8
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Магистралите се строят от работниците.А от ГЕРБ само крадат парите.-------------А защо при Орешарски тези работници не построиха магистралите?