Лев по лев... Забравени от държавата села събират пари да ремонтират път

До момента събрали почти 2 000 лева за асфалт и други консумативи
19 юни 2018 07:10,
35
Лев по лев... Забравени от държавата села събират пари да ремонтират път
Снимка: архив Reuters

Забравени от държавата села събират пари за асфалт. Жителите на крайдунавските села Горни и Долни Вадин ще запълнят сами дупките по пътя до Крушовене, който е в трагично състояние, тъй като институциите не изпълняват ангажиментите си. Пътят е републикански и поддръжката му е отговорност на Агенция "Пътна инфраструктура".
 
Достъпът на линейки е почти невъзможен, а близо половината автобусни линии са спрени, заяви за "Дарик" един от инициаторите на кампанията Александър Георгиев.

Изключително трудно е и за училищния автобус, който превозва всеки ден децата от двете села до училището в Крушовене, каза от своя страна Анелия Радулова, секретар на читалището в Долни Вадин, което е партньор на инициативата. Тя добави, че когато вали дъжд, кал залива пътя и автомобилите затъват.
 
След десетки писма до институции за пътната отсечка, която не е ремонтирана от 40 години, жителите на двете оряховски села вече не вярват и не разчитат на държавата.
 
До момента са събрани около 2000 лева за студен асфалт и гориво за резачки и косачки. На 23 юни, събота, доброволците ще запълнят сами част от дупките и ще разчистят растителността, която е завзела едното платно.
 
По ирония на съдбата селата Горни и Долни Вадин, които се намират на най-големия воден път в Европа - река Дунав, са на практика почти изолирани. Преди около месец група младежи решават, че им омръзнало да пишат писма до държавните институции, които носят отговорност за пътната отсечка.
 
Читалището в Долни Вадин е партньор на кампанията. То е предоставило банковата си сметка за желаещите да дарят средства. Дарения се приемат и в касата на културната институция.
 
Около 20 доброволци да заявили желание да се включат в ремонта на пътя, уточни Александър Георгиев. Кампанията продължава до сряда, 20 юни, включително.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


35
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
8
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ако не беше на вртемето(лошия) бай Тошо ,който построи селските пътища ,а се чакаше днес на съвременните еврЕоатантици,нямаше да има път до нито едно село.истината е,че западняшката ч*футска демоНОкрация донесе на България само разруха
10
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Село в долина на река няма как да остане изолирано. Ще се оправят хората, а който може да помогне с нещо - да помага.
9
0
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Срам и позор, ГОЛЯМ!
8
0
 
48
 
! Отговори
анонимен преди 5 години
Бедна , бедна майко Българио , земен рай , превърнат в *** !!
7
0
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А някъде се усвояват милиони и не се прави нищо. В момента съм във фалирала Гърция и пътищата към най-затънтените села са с първокласен асвалт.
6
1
 
53
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Пропаднала държава с пропаднала столица софия. За гей паради държавата дава пари а за пътища няма
5
5
 
6
 
! Отговори
Alhan преди 5 години
Kmetovete tam sa teroristi.
4
0
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Събраните пари да се приспаднат от данъците
3
0
 
62
 
! Отговори
Ала-Бала преди 5 години
Така са правели истинските българи по време на т.н. османско присиствие. Сами са се оправяли, когато държавате е била чужда. Сегашната не по- добра за собствения си народ. Цар далеко, Бог високо. Идва ново Възраждане. Сегашния режим мисли само за офшорните си сметки.
2
0
 
52
 
! Отговори
ВрачанскиШашкънин преди 5 години
Къде е Баце да резне уентичката на ремонтираният път ?
1
23
 
15
 
! Отговори
Анонимчо преди 5 години
Айде да видим дали Нинова ще ви запълни дупките като много знаете!