Съседски тормоз: Варненка гледа десетки котки в блок!

Веска си ги обичала, ако искала можела и кон да завъди
Обновена: 20 юни 2018 16:20 | 20 юни 2018 16:15, Камелия Цветанова
58
Съседски тормоз: Варненка гледа десетки котки в блок!
Снимка: Булфото, архив

Тежка неприятна миризма тормози от години жителите на блок №115 във варненския квартал "Младост".

В основата на проблема, според хората, стои тяхната съседка Веска Иванова, която събира и отглежда десетки котки в апартамента си още от 1994 година.

Котките на Веска се разхождат свободно по первазите на терасите, а Иванова е оставила прозореца на мазето си отворен, за да могат да влизат и улични котки.

"20 години не можахме да спрем миризмата на котките. Болести вкъщи, кашлици, всеки от моето семейство се чуди къде да се спасява и в други части на България, къде да пътува, само и само да не е тука", казва съседката Мая Лазарова пред БНТ.

Друга съседка - Димитричка Мирчева, споделя: "Под жената живея, много пъти сме се разправяли да ги маха, защото се е наводнил целият вход с мравки. Хапят ни, не можем да спим. Аз съм алергична, диабетичка, на диализа. Тя ми каза: Ако искам и кон ще въдя!"

След сигнал през 2002 година Районната прокуратура извежда котките от жилището на Веска Иванова.

От Регионалната здравна инспекция неколкократно са налагали глоби на жената, но тя продължава да прибира животните у дома си.

"Тя казва, че така си гледа котките и ги обича и толкова. Не можем да се справим с нея. Котките са десетки, те са много", споделя още Мая Лазарова.

Веска Иванова не е била открита за коментар.

От кметството в "Младост" са издали четири наказателни постановления, но те не са попречили на жената да развъжда котки. Според общинска наредба е забранено да се гледат повече от две животни в апартамент, а при нарушение глобата е от 50 до 500 лева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


58
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ако беше в къща с голям двор да кажем би могла да се грижи по някакъв начин за 10 котки но в апартамент ....... Категорично не.
32
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тези съседи да гласуват и да я изселят - само с приказки не става.
31
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Стига вече - котките пречели! А по колко ццигганета може да се гледат в един дом - те хем смърдят, хем са въшлясали, хем крадат.
30
2
 
15
 
! Отговори
наблюдател преди 5 години
Гнусна работа, ходил съм във въпросният вход, който иначе е поддържан. Ако не поемеш дълбоко въздух преди да влезеш във входа и миризмата те удря яко по челото.
29
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тез седем козички дъщери ли са ти?
28
3
 
10
 
! Отговори
малкия содому преди 5 години
И аз гледам 7 козички във Младоооооост, ама Софийската. Даже и на университет съм ги записал, софтуерен!Със скверни цели ги гледам!
27
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И варненската община е " на ниво".Веднъж направили забележка и везнъж акт.Ами да правят това всеки месец.Както си плащаме данъците.Ако плащам данък веднъж на 10 години, то и глобите да налагат на 10 години.Ето сега хората се оплакват редовно, а общината се намесва веднъж на 10 години.Не е правилно
26
11
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
навъдило се било с мравки ами купи си спрей бе ***
25
5
 
13
 
! Отговори
Дидо преди 5 години
До ПриродозащитникАх що не си ми комшия да ти покажа кой ще се изнесе отворко... С 200 ще се изнесеш със се *** ти...Ама на "случил" си на съседи да те търпят...
24
5
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
При кворум и с решение на етажната собственост могат да изселят собственик, който си върши своеволия и не спазва правилата.
23
2
 
40
 
! Отговори
Alpha преди 5 години
Гледайте, но ги Гледайте като белите хора. А не като един комшия, чието куче е л*йняно, пикае и с*ре навсякъде. Онази сутрин за малко да изяде това, което обича да подритва пред блока, където играят нашите деца. А ако ще гледаш 20 котки -> на село. Къщите са по 500 лв. Завъди и динозаври, ако искаш.
22
0
 
21
 
! Отговори
SS преди 5 години
Българинът е беден и е принуден да живее в т.нар. етажна собственост - там какво друго да очакваш, освен такива и още много други дивотии ! Къща с двор и ограда - там си сам, но не е за всеки ... Смешно и жалко е да се дават по 100 х.евро и нагоре за етажна собственост - близо е времето, когато всички комплекси ще трябва да се нарекат Столипиново 2,3,4, 20 ...
21
10
 
12
 
! Отговори
123 преди 5 години
До ГанчоЗащото котките пазят дома от зли духове и т.н. Не само от мишки, кучетата са доста по просто създадени същества.
20
1
 
30
 
! Отговори
123 преди 5 години
Много обичам животните и кучета и котки. Имам куче, но в апартамент повече от 1-2 (максимум) животни си е чиста простотия. А когато са десетки това е развъдник на болести. Просто няма как да обезпаразитиш и т.н. Толкова много животни.
19
1
 
41
 
! Отговори
ШибиРиби преди 5 години
Ако иска и мечка ще гледа и няма кой да и попречи щото няма държава.
18
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 9ЕС затова искат да ни внесат стотици милиони африканци за да може евролидерите да са на власт с техните гласове . Колкото си по-умен и бял толкова си по-неудобен на управляващите Европа защото могат да те правят на *** по-трудно.
17
2
 
2
 
! Отговори
Iva преди 5 години
LudaSug nqma nikoi i decata ne q poglejdat
16
0
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Много обичам котките и си имам две. Но наистина повече от две си е диагноза. По принцип котките са чисти но и човек трябва да полага грижи за тях а когато са 10 няма как да стане.
15
51
 
10
 
! Отговори
Природозащитник преди 5 години
Браво на жената, права си е! Ако иска и кон ще си вземе в апартамента, нейн си е! И аз имам три кучета и съседите само ми мрънкат на главата, че много лаели, казах им като не им изнася да се изнесат!
14
4
 
9
 
! Отговори
Знаещ преди 5 години
да дойда аз да оправя проблема ли ?!? Невольо ...