Българските села опустяват, из уличките... закачени некролози

В малките населени места живеят предимно пенсионери
22 юни 2018 18:00, Петя Славова
221

Само преди няколко дни статистиката ни напомни, че българските села изчезват. И за съжаление тази трайна тенденция не се променя. Из уличките има само закачени некролози, видя Bulgaria ON AIR.

Ако остават хора по селата – те са предимно пенсионери. Как протича ежедневието в едно от тези вече пусти населени места в Северозапада – разказва Калин Иванов.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


221
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
19
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Този селски ритуал да се закачат некролози по дърветата в градовете само на балканската *** го има....
3
1
 
27
 
! Отговори
време е преди 5 години
Българските бизнесмени да започнат да инвестират по селата, не само в хотели,ресторанти,казина по черноморието и планините.По леки жени и коли.Производство трябва за да се заселят млади българи.Тяхна е вината че селата опустяват или може би нарочно се прави това за да изчезват села и да се присвоява/приватизира земятата им за по 1 лв. както са свикнали.
2
0
 
41
 
! Отговори
Роб на влаЗта преди 5 години
Махнаха -детските градини,училищата,болниците,аптеките,магазините,администрацията ми.....нормално е да избягат и хората .
1
5
 
45
 
! Отговори
Историк преди 5 години
Лошото е че се запълват с особено опасният "индийско-дравидски" етнос в България, който е като демографска бомба и в бъдеще ще взриви и унищожи остатъчна България! Българската нация загина на Добро поле през 1918 г. оттогава да ден днешен наблюдаваме едни перманентен разпад и разединение. Липсват национални ценности, национални стратегии и цели, нищо не свързва различните индивиди от българоезичното стадо. Резултатът е ясен - изчезване и пълен разпад.