Проблемни деца! Цял квартал пропищя от Дом в Русе

Институциите искат да ги преместят във възпитателно училище
23 юни 2018 08:30, Петя Славова
30

Напрежение между деца от институции и жители на квартал в Русе. Хората се оплакват от поведението на младежите в Центъра за настаняване от семеен тип. Те чупят стъкла, имат криминални прояви и употребяват наркотици.

От институцията са с вързани ръце, тъй като съдът отхвърля исканията им проблемните деца да бъдат преместени.

Екшънът се разиграл в квартал "Възраждане" в Русе, където след скандал между две деца се е стигнало до бой и трошене на прозорци. Причината – отказана цигара и счупен телефон, съобщава Bulgaria ON AIR.

Сградата на институцията се намира на по-малко от 50 метра от жилищен блок. Хората готвят жалба до общината. От Червения кръст, които предоставят социалната услуга, са с вързани ръце.

Въпреки че центърът е за деца без увреждания, половината от питомците са с проблеми. Част от децата имат и противообществени прояви. Съдът обаче е отказал преместването им във възпитателно училище с мотива, че ще им даде шанс.

Институциите пък настояват да се вземат спешно мерки на национално ниво, които да отделят проблемните деца в специални центрове.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


30
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
2
 
48
 
! Отговори
Бай Иван преди 5 години
Тръмп реши проблема ,анестезират ги и ги държат под ключ ,щом люлката на демокрацията могат ,защо и ние да не можем ;) ???