Залети пътища, наводнени къщи, евакуирани хора, плуващи коли...

Обстановката в Смолянско започва да се стабилизира
29 юни 2018 08:40,
14
Залети пътища, наводнени къщи, евакуирани хора, плуващи коли...
Снимка: Facebook

Обстановката в област Смолян след проливните дъждове започва да се стабилизира. Все още обаче остава в сила обявеното бедствено положение.

Към момента няма пострадали и бедстващи хора. Пораженията от пороите са предимно върху техническата инфраструктура.

Още по темата

Местните власти са получили 30 сигнала за наводнения и опасност от такива. Според областния управител, до критични ситуации не се е стигнало вероятно заради предприетите по-рано превантивни мерки.

"Живеем тревожно, трябва да се погледне по друг начин на организирането на отводняването. Сечищата са причина за натрупване в отводнителната система и в ниските части се наводнява", каза пред Bulgaria ON AIR живуща на най-засегнатата улица в града.

"Такива поправими беди са сигнал, че ако има превенция можем да ги избегнем", допълни съсед, живеещ на същата улица.

В началото на околовръстния път на областния град Смолян картината е плашеща. Отнесени пътни знаци и табели, кални улици и апокалиптични гледки.

В резултат от свлачище, огромно количество вода и кал са се изсипали на околовръстния път, днес институциите ще почистват, а армията остава в готовност да помага на хората. Водоподаване и електрозахванване има.

Едно семейство снощи е било евакуирано от Бачково заради прелялата река Чая, друго - в кв. "Устово" е с наводнен дом.

Придошлата река отнесе и автомобил, който бил паркиран до брега, преди Бачково.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
1
 
! Отговори
Гробокопач преди 5 години
До До 3-АнонименОстровът се казва Амулиани. Има си име. Не е измислен. Колкото до ПП ГЕРБ, ще му верват, докато плаща, след това, и троловете ще го напуснат;))) А ще го напуснат, оти, като му вземем острова и Бойко ще остане без паре. Те тъй;)))
7
0
 
0
 
! Отговори
ДО Mockingbird преди 5 години
Аденауер?!?! Какво помниш ти ? Че беше,,ястреб"ли.? Тои си отиде преди повече от 50 години.Но каква стана Германия докато той беше канцлер? Как може да го сравняваш с Меркел? Разликата е от небето до земята.Явно го бъркаш с някой или си ,,съмишленик" на Вилхелм Пик.
6
0
 
3
 
! Отговори
Име преди 5 години
трий юде! трий, безбожнико!лай-ното ТУСК ДА БЪДЕ РАЗМАзано по стените на кенефите, където е посетил!
5
1
 
2
 
! Отговори
До 3-Анонимен преди 5 години
Измисляме си остров,повтаряме го непресъснато и накрая почваме да си вярваме и да обругаваме класовият враг.Това е другари и другарки пътя начертан от тандема Нинова-Добрев и подета от Кутев,Таско ,Жаблянов и редови като теб.Хвала на такива другари!Мислите ли че всички ви ,,верват"????
4
1
 
4
 
! Отговори
Mockingbird преди 5 години
много доказателства требат, докато и уври тиквата на слабоумната ценузурка, но ние за това сме тука, за да и ги доставяме!
3
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
На бойко острова как е? Чух че търсел доброволци за там.
2
0
 
14
 
! Отговори
читател преди 5 години
С най-добри чувства към екипа и с пожелание да бъдат винаги обективни, широкообхватни и даващи добър мироглед искам да споделя, че в моите представи плУват живите същества, а плАват неодушевените предмети.
1
2
 
19
 
! Отговори
Име преди 5 години
"Залети пътища, наводнени къщи, евакуирани хора, плуващи коли..." и неграмотната турска цензура на българските медии тържествува над мненията ми!