Данъчни по морето – под прикритие проверяват търговци

Ще следят обороти и издаването на касови бележки
6
Данъчни по морето – под прикритие проверяват търговци
Снимка: архив, Булфото

Стотици данъчни инспектори, съвместно с други държавни органи, започват лятната контролна кампания по Черноморието, съобщават от Националната агенция за приходите, предава "24 часа".

Над 25 000 проверки предстоят от утре до края на туристическия сезон, с основен акцент отчитането на обороти и издаване на касови бележки. От НАП припомнят, че и през тази година неиздаването на касова бележка се санкционира незабавно със запечатване на търговския обект, освен обичайната глоба, но основната цел на проверяващите е да насърчат доброволното спазване на данъчните изисквания.

От приходното ведомство отново ще използват дистанционната връзка на всеки касов апарат със сървърите си, за да откриват рискови търговци, чиито продажби значително се различават от обичайните.

Освен хотели, ресторанти, барове, магазини, паркинги и други търговски обекти, на мониторинг ще бъдат подложени борси и тържища, които снабдяват хотелите с храни и напитки, допълват от НАП. В проверките, които ще обхванат цялото Черноморско крайбрежие, а не само големите курорти, ще участват инспекторите на звеното "Фискален контрол". Част от проверките ще са на принципа "таен клиент", но едновременно с това ще патрулират и съвместни екипи на НАП и правоохранителните органи с отличителни знаци.

Сигнали за неиздаване на касови бележки и данъчни нарушения могат да се подават на телефона на НАП: 0700 18 700 или по електронна поща на infocenter@nra.bg.

"Главната ни задача е да подобрим данъчното поведение на търговците по Черноморието. Това, че ще изпратим екипи там обаче не значи, че ще нарушим качеството на контролната дейност във вътрешността на страната. Разполагаме с близо 800 души и добри софтуерни инструменти за целта", каза по повод на започващата контролна кампания на НАП директорът на "Фискален контрол" Спас Шишков.


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Данъците падат, падат от небето. Данъците падат, падат в морето! Ох как олеква на сърцеетоооо!
4
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Икономика не се прави с глоби ,данъчни и такси.Развито селско стопанство.
Предприятия ,Фабрики производство пазари извън България,износ.
Балкантурист да се върне,и парите от туризма да отиват в хазната.
В противен случай пръта ще става все по и по заострен.
3
0
 
1
 
! Отговори
А? преди 8 месеца
...доообре!
2
1
 
5
 
! Отговори
сминдух енд чесън преди 8 месеца
И как ще се скрият,само те и полицията са на море.
1
5
 
8
 
! Отговори
Крупен търговец преди 8 месеца
Надявам се пешкира да го оберат малките търговци,
та келипира за нас да е по-голям.
Нали си плащаме (данъци имам впредвид)