Пред вратите на властта – протест на малките търговци на горива

Хората се обявиха против нов проетозакон в сектора
Обновена: 4 юли 2018 15:23 | 4 юли 2018 15:05,
22

Докато правителството заседава, тъгровците на горива изразиха своето несъгласие с нов законопроект, който засяга работата им. Законът за административното регулиране на икономическите дейности, свързани с нефт и нефтени продукти, предвижда търговците на горива да заявяват големи суми под формата на банкови гаранции, както и да имат определен капитал, за да продължат да работят.

По думите на протестиращите това било лобистки закон, който ще превърне няколко фирми в монополисти на пазара, а стотиците дребни търговци ще бъдат изхвърлени. Освен това протестиращите алармират, че законопроектът ще доведе до повишаване цените за потребителите, съобщи Bulgaria ON AIR.

Недоволните обявиха, че има протестиращи и на магистралата край Свиленград, където са се образували задръствания.

Вицепремиерът Валери Симеонов се срещна с протестиращите и обяви пред тях, че народните представители на НФСБ ще внесат поправките в законопроекта, които да се гледат при второто четене в парламента, за да бъдат защитени и малките търговци

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


22
Още по темата: протестгоривабензин
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
11
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Като гледам колко са се събрали, доста хора има, които печелят само от препродаване на бензин и нафта на по-високи цени.
1
3
 
56
 
! Отговори
Баш Суджука преди 5 години
Недейте така бе. Обещал съм на Вальо, че ако падна на карти от него, ще му уредя законче, да изкара някой друг милиард, та и той да си купи остров. Е паднах.