Властта ще мисли нов ред за справяне с щети от бедствия

МВР шефът: Целта е бързо възстановяване на регионите
16
Властта ще мисли нов ред за справяне с щети от бедствия
Архив: Булфото

Управляващите ще обмислят законови промени след пораженията върху инфраструктурата в резултат на обилните дъждове. Целта на промените ще бъде щетите да се възстановяват по-бързо.

"Процедурата досега е – комисии, назначени от областния управител, правят огледи, описват, дават ги в Комисията по възстановяване и подпомагане и изплащаме средствата там, където сме решили, че е най-наложително“, припомни МВР шефът Валентин Радев пред журналисти в МС.

Още по темата

По разпореждане на премиера Бойко Борисов заедно с колегата си Николай Нанков той трябва да организира бързото възстановяване на засегнатите улици в населените места.

Радев каза, че всяка година комисията разполага с ресурс от около 70 млн. лв., с които възстановява разходи, свързани с щети от бедствия. До момента са гласувани на два пъти по около 20 млн. лв. и остават около 30 млн. лв.

Затова министърът призова за обективност при описването на проблемите, за да бъдат отсети най-належащите случаи.

"На места гражданите казват, в Мизия, Бургаско и на други места, че от 50 г. не са виждали такива наводнения. Има улици, които част от улицата я няма, или пък цялата“, обясни той.

Радев заяви, че целта е веднага кметовете да наемат фирми, да започне възстановяването, а след това парите ще бъдат възстановени. Точно какъв ще бъде редът за това, тепърва ще обсъждат двете министерства МВР и МРРБ.


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
2
 
! Отговори
сетила се Мара преди 8 месеца
... да се побара.
Ама и пак парички да набара ...
Защото голямото мислене всъщност е : как да решим проблемите , като пак трябва да делим парите на едно ?!
13
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
С безразборна сеч, некадърност и безотговорност на местните дерибеи май няма да стане! Трябва друго решение!
12
0
 
5
 
! Отговори
А, преди 8 месеца
няма, няма! Властта е доказала, че мисленето не и се получава. Пък тоя къпаният, както го нарича д-р Филипов, мисленето му е съвсем непозната територия.
11
0
 
5
 
! Отговори
Младши преди 8 месеца
Нужен е нов ред и за друго- справяне с демографския проблем. България се нуждае от Българи- вземете незабавни мерки,с които да спрете изчезването на Българите!
10
1
 
7
 
! Отговори
Nick преди 8 месеца
Голямо мислене ... то сега ще са едни обсъждания, комисии, консултанти, пари за всички от сърце. Държавата да си оправя само общинската и държавната инфраструктура. Ама наистина да я оправя и то по начин по който да не се случва пак същият проблем. За частни имоти ... задължителни застраховки. И няма да има проблем. Ама така по малко ще се краде и не искат ...
9
0
 
9
 
! Отговори
ex преди 8 месеца
Кога народа ще разбере,че става въпрос за едни пари дето да се усвоят?Държава има само ако прибира пари!Когато трябва да извади започва едно мисленеее.....как хем да се усвоят,хем да се говори,че са дадени и всичко е оправено.
8
0
 
9
 
! Отговори
xx преди 8 месеца
ако ше ги оправят като тези от хитрино е ясна работата...
7
0
 
14
 
! Отговори
Bendji zax I princa преди 8 месеца
Министерство на извънредните ситуации имаше,до 07.2009г.Когато тогавшния (сегашния)премиер го закри.Имаше техника,оборудване и най вече грамотни хора за недопускане на бедтвия,мислещи превантивно.Както и по време,след бедствия.А сега само зяпачи,интервюирани и прах в очите на хората,пострадали от некадърността на днешните управляващи.
6
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Във Фейсбук, веднага след извънрендното предаване „Евродикоф“ по телевизия Евроком за къщата на любовницата на Бойко Борисов в Барселона, бяха пуснати серия от документи.

С тези документи проследяваме произхода на парите, прехвърлени във фирмите на Мис Бикини 2006, Борислава Георгиева Йовчева в Барселона. В двете фирми, регистрирани на адреса на придобитата къща на ул. Францеск Ривалта 8, има активи за близо 5 млн. евро. И двете фирми нямат реална дейност. Кой е богатия чичко спонсор ?
5
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Социалните отказаха инвалидна количка на дете, а бронираната лимузина на Бойко струва 1,240 млн. лв.
4
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Социалните отказаха инвалидна количка на дете, а бронираната лимузина на Бойко струва 1,240 млн. лв.

Защото ни управляват престъпници, които използват властта само за лично забогатяване, а социалната пенсия за старост е 135 лева. Защото за охраната на Борисов и Цветанов държавата плаща по 2 милиона и 400 хиляди на година само за охрана, а за децата с увреждания пари няма. Защото има милиарди за Белене, а пари за онкоболните няма. Толкова ли са ценни тези двамата и толкова ли не ни пука за децата ни.
3
0
 
12
 
! Отговори
Boko bo преди 8 месеца
Ще мислят още колко да откраднат та за всяка минала през леглото да има къща в Барселона за 1.5€ млн и то след всичко останало. А за нас като сме такъв народ не ни остава нищо друго освен да се надяваме на божията милост.
2
0
 
12
 
! Отговори
Мнение преди 8 месеца
Пак ще откриваме топлата вода. В други държави си има министерства за извънредните ситуации. То и у нас имаше, но повече формално съществуваше, нямаше никакви ресурси. На такова министерство трябва да има на разположение специализирана техника (не да вика пожарната), да има строителна техника, финанси бюджет (но не само за заплати на чиновниците).... както се прави по света...
1
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Мисленето на управляващите не им е силна страна, така че ще почакаме ...