Тишина край морето, тишина у дома... Кой ще се бори с шума?

Добри сме в писането на закони, но не и в прилагането им
Обновена: 16 юли 2018 12:36 | 16 юли 2018 11:15,
35

Тишината пристигна и на Северното Черноморие. След София, Бургас и района вицепремиерът Валери Симеонов извърши проверки на шума с полиция във Варна и Златни пясъци.

Симеонов съобщи в профила си във Facebook, че освен санкциите за заведенията-нарушители, ще сезира прокуратурата за неправомерно издавани категоризации. Колко траен ефект ще имат мерките и как ще се отрази това на туристическия сезон?

Още по темата

"Приветствам контрола на туристическата дейност по курортите. Подкрепям контрола над шума. Българите разбираме почивката хайдушки. Не се съобразяваме с околната среда, когато се забавляваме. Проблемите с туризма трябва да се решат общо. Не може да се прави качествен туризъм, ако всеки си прави каквото си иска. Трябва държавен контрол", посочи журналистът Нора Стоичкова.

Според общинския съветник Венци Мицов ние нямаме идея какъв тип туризъм искаме да развиваме. 

"Отново се работи на парче. В закона, който се прие, няма обяснение какво е тон, звук и шум. Има неяснота какво точно се регулира с този закон. Хората, които са написали този закон, не разбират от материята", подчерта той в "България сутрин".

"Ако трябва да ремонтираш събота и неделя, според новия закон трябва да поискаш разрешение от съседите. Това го подкрепям, но към същата регулация се приравнява и примерно свиренето на пиано. Детето трябва да свири на пияно, ако иска да стане музикант. Никой не се е съобразил какво е шум и какво е звук", поясни още той.

Пред Bulgaria ON AIR Стоичкова подчерта, че борбата с шума тръгва от възпитанието, а то тръгва от семейството.

"Много сме добри в писането на закони, но сме зле в прилагането. Не може да имаш ред само в един сектор. Трябва да има ред – въобще!", категорична бе тя.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


35
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
4
 
! Отговори
ГАДОРЯН преди 5 години
Звука на тишината. Хахаха.
10
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Този общински съветник първо да вземе да се ограмоти малко,и тогава да се изказва.Не се пише "пияно",а пиано.Пианото не пие.
9
2
 
25
 
! Отговори
0 преди 5 години
Такаааа, значи се прибираш скапан в къщи след работа И ..... до 23.00 слушаш чалгата на съседа /20 години е това при нас/. ТРЯБВА ЛИ В ТОВА ВРЕМЕ ДА ТЪРПИМ ЛУДОСТТА НА ОКОЛНИТЕ ????????????????????????????????????????????
8
5
 
26
 
! Отговори
Реалист преди 5 години
Свиренето на пиано когато смущава си е шум и по тази причина в истинските страни не се извършва в апартаментите, а в музикални студия. Изобщо свиренето на музикални инструменти в апартаментите е трябва да се забрани.
7
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Разликата между шум и звук е никаква. Важни са децибелите. Заради такива некадърни дървени философи България е последна в ЕС.
6
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Гарантирам, че няма да се спазват тези закони.
5
6
 
19
 
! Отговори
gaco преди 5 години
Тоя общински съветник го каня на гости - да поживее в апартамента ми - и да слуша по 10 часа на ден свирене на пиано от лудата ми съседка. Оказа се че няма в тая държава - нито полиция ,съд, община,прокуратура.. нито коя да е служба да я спре. А по закон надхвърля децибелите за тонален шум!!!Ако живее с такива съседи няколко седмици или както мен години - друга песен ще запее!
4
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Заради "хайдушки" изяви вече не посещавам "спа столицата" на България, но все пак ми е любопитно дали ресторант гол баджак още е главната забележителност в града...
3
3
 
23
 
! Отговори
хахо преди 5 години
Като иска да свири на пиано или разпява,да го прави в операта,музикалното у-ще....,аааа.И аз искам да тренирам как се работи с дрелка,ъглошлайф и т.н.
2
2
 
35
 
! Отговори
zeus преди 5 години
Чакам Симеонов да спре и музиката по гетата, да видим ще посмее ли изобщо да ги посети. Иначе той не беше ли вице по демографските проблеми, нещо по въпроса направи ли?
1
1
 
14
 
! Отговори
Маринчо преди 5 години
А свиренето на трезво разрешено ли е ????????!!!!!!!!!!!!