Шарково остана без овце и кози, животните са загробени

Собствениците им ще получат обезщетения до седмица
254
Шарково остана без овце и кози, животните са загробени

Стадото на Тодорка Сакалиева – баба Дора, в село Шарково вече е умъртвено и животните са загробени. Това съобщи министърът на земеделието Румен Порожанов.

Още по темата
Стадото на баба Дора е било от около 140 животни, от които само половината били регистрирани. Еватаназирани са още две по-малко стада с по 15 животни, уточни Порожанов.

Тази сутрин село Шарково беше отцепено. Блокадата започна от ранни зори. Полицаите изпълняваха заповед на Агенцията по храните, която забранява достъпа до Шарково в радиус от 3 километра.

Няколко часа по-късно стадото на баба Дора беше умъртвено. Още на 10 юли Агенцията по храните издаде заповед за евтаназията, която беше извършена едва днес.

Порожанов добави, че се надява изолацията на Шарково вече да е приключила. Той увери, че умъртвяването е извършено по хуманен начин и по същия начин животните са загробени.

Баба Дора и всички собственици на умъртвени животни ще получат обезщетения, увери Порожанов.

Още в понеделник обезщетенията ще получат хората, чиито стада бяха евтанизирани предните дни, баба Дора и останалите собственици, ще получат парите до седмица.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


254
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
144
1
 
32
 
! Отговори
До 150 преди 5 години
Не само на следващите избори,а който е гласувал досега за Герб трябва да бъде съден.
143
2
 
34
 
! Отговори
При това положение преди 5 години
Който гласува за герб на следващите избори трябва да бъде съден за национална измяна.
142
1
 
38
 
! Отговори
До Василев преди 5 години
Моят мозък си работи повече от добре.И да смятам, че Бойко да се хареса на ЕС е готов даже да убие всички животни в България. Дори е готов да продаде половината България на Турция и София на евреите, ако му дадат пари за още един остров. Бойко не мисли за народа си, а как да си натъпче търбуха и да режи лентички. Ако е да се краде от някакви пари първи на линия, ако е да дава пари, *** си го търси.Аконе го виждаш, явно ти се нуждаеш от медицинска помощ.
141
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ВасилевАКО НАИСТИНА ПОДКРЕПЯШ *** ИЗЕДНИК БОЙКО МЕТОДИЕВ БОРИСОВ ДАНО УМРЕТЕ И ТОЙ И ТИ ПО СКОРО СЛУГИ НА ДЯВОЛА!
140
25
 
1
 
! Отговори
Василев преди 5 години
Каква заплаха си за ЕС, имаш някакъв зъл гениален интелект, или свръх развита икономика и селско стопанство, което е завладяло европейските пазари и европейците не могат да си продават животинските продукти???И аз имам развинтена фантазия, но вашето е болестно положение, когато си мислете , че сте някакви велики гении с развита икономика, за които има унищожителен план!!!Хората ви взеха в ЕС и само ви дават, съжалиха ви!А вие избивате комплекси, защото истината боли!Агент Оуен Патерсън!ЦРУ
139
1
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
НЯМА НИТО ЕДНО УМРЯЛО ЖИВОТНО ИЛИ С ПРИЗНАЦИ НА БОЛЕСТТА!!!ЖИВОТНИТЕ В ТУРЦИЯ СЕ ВАКСИНИРАТ СРЕЩУ ТАЗИ ЧУ-*** И МОЖЕ ДА ДАДАТ ПОЛОЖИТЕЛНА ПРОБА ПРИ ТЕСТ НО НЕ СА БОЛНИ!ГЕРБ СА ДОКАЗАНИ ПРЕСТЪПНИЦИ И УБИЙЦИ НЕ САМО НА ЖИВОТНИ А НАЙ-ВЕЧЕ НА БЪЛГАРИ!!!!
138
2
 
26
 
! Отговори
До Василев преди 5 години
Защо си мислите, че точно ЕС и Брюксел НЕ са тези, които са решили, че трябва да унищожат българското стопанство? Изследванията са направени уж във Франция, дали изобщо е имало изследвания? Защото НЕ са направиха повторни в България? За мен ГЕРБ като партия прави всичко, което каже Брюксел. Най-малкото като партия са проявили небрежност, че не направиха повторни изследвания, поне на животните, които са здрави. Убиха животните и месото им ще нахрани чужденците по хотелите за без пари.
137
1
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Яжте помията на Европа ,замразени черва и сърца от Аржентина и 20г месо .Всички дребни производители да се унищожат в полза на Големия тарикатлък !стойте си в къщи и си блейте и чакайте реда Всичко умно,интелигентно напусна -тук остана само прУстотията и чалгарията
136
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Отнесе ги гербавата чума.
135
31
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
То остана и няк'ви ceляндypи да съборят държавата за две стада овце. Аман от червени активни мероприятия. А едно време комунистите като ви взеха и добитъка, и нивите, това го забравихте! Tъпи селяни!
134
1
 
19
 
! Отговори
До 134 анонимен преди 5 години
Да не мислиш, че за изтрещялия Тръмп си мисли българина? Срещнаха се с Путин, ще се срещнат пак. В Търговската война България участва ли? Някой знае ли я по света? Като искаш да четеш за ЕС и НАТО си отвори сайта на Дойче Веле и готово, щом не те интересува, че България загива, заради безразличието на политиците. Предпочитам да чета новини за България и да знам какво се случва.Унищожиха поминъка на хората да видим дали ще платят обезщетение, или ще лъжат пак управляващите.
133
28
 
3
 
! Отговори
Василев преди 5 години
Едно от най-гадните неща в България е да използваш човешкото невежество и трагедия, за да трупаш дивиденти и да го осребряваш в политиката!!!Точно това безотговорно поведение демонстрираха Нинова и Радев, и аз ви гарантирам, че ще дойде време, когато всичко това , което сътвориха ще им се върне!!!Вместо, тя да направи така, че всичко да мине по-бързо и по-безболезнено за селските прости хора , това е умишлена дестабилизация на държавата!!!Агент Кларк Гейбриъл!ЦРУ!!!
132
1
 
32
 
! Отговори
man преди 5 години
Сега да запалят и къщите на хората за по-сигурно
131
26
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Браво на държавата! Бях загубил вяра в него като го гледах как се огъва пред някакви *** и червени хаирсъзи. Естествено, че ще умъртвят чумавото стадо! Няма да оставят заразата да пламне в цялата държава я!
130
1
 
26
 
! Отговори
Мда преди 5 години
До Абе...Че то държавата е пламнала,че и полу-изгоряла!Хора не останаха...Както е тръгнало,Баце ще вземе да евтаназира и "лошия мат'рял" по селата(пенсионерите),щото му подяждат бюджета.То не че и сега не го прави де,финансово....
129
0
 
15
 
! Отговори
ПроСоТо преди 5 години
До До Василевняма психиатър,който да помогне на това..."същество"..Познавам го..Безнадежден случай..
128
2
 
23
 
! Отговори
гадове преди 5 години
като спим и нас ще евтаназират още някой ден
127
1
 
20
 
! Отговори
Додо преди 5 години
Потресаващо, но е и изненадващо е как казионните и вкарвали носове дълбоко в задните части на Бойко и доказано анти-Български "медии" Нова и БиТиВи замазаха позорния болшевишки акт от Шарково, като с половин уста споменаха в новините, че "последните животни в Шарково са хуманно евтаназирани и загробени днес в ранния следобед"!
126
0
 
7
 
! Отговори
ПроСоТо преди 5 години
До Василевот "там" ме изгони ВОНЯТА ти...Тук ПАК се разсмърдяваш...Е,май от вонята ти нема отърване...но действай,последните гърчове са най-силни..
125
2
 
15
 
! Отговори
РУССКИЙ ОККУПАНТ преди 5 години
Тези продажни политици, които съдействат на Брюксел, Берлин, Лондон, Вашингтон и Телавив за унищожението на България и Българите, никога да не изпитат радост от взетите пари и да леят кървави сълзи над гробовете на децата и внуците си ! Проклиням ви !КААХ !