Спасиха момиче, разхождало се на остров в Арда

Водата бързо придошла и момичето останало блокирано
1 авг 2018 19:12,
4
Спасиха момиче, разхождало се на остров в Арда
Снимка: архив Булфото

Около 13 часа днес, в дежурния център на пожарната служба в Хасково бил получен сигнал от мъж и жена, че 17-годишно момиче се намира на малък остров в река Арда и животът му е застрашен от придошлите води на реката, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Незабавно към мястото на инцидента, близо до село Бориславци, бил изпратени екипи от пожарната служба. На място жената и мъжът им обяснили, че заедно с момичето били на разходка до острова, когато нивото на водата в реката рязко се повишило.

Двамата успели да се доберат до брега и потърсили помощ от пожарната служба.

Пожарникарите осъществили контакт с бедстващото момиче и предприели всички необходими действия за спасяването му. Спасителната операция приключила щастливо около 14.30 часа.

Тримата участници в инцидента са били в добро здравословно състояние и не им е оказвана медицинска помощ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
2
 
! Отговори
Ванката преди 5 години
И ние по Арда сме имали такива изненади - изобщо не предупреждават за пускането на водата. Докато се усетим, две каси бира, вино и още нещо ни отплуваха по реката.
3
0
 
7
 
! Отговори
Ташо преди 5 години
И аз веднъж бях на един пустинен остров на Арда, бехме двама аз и едно синигерче с бозки като менци. Овъргаляхме чаршафа в песъците и като свършихме гледаме - А!? Остров. Викам и не бой са тоя жигал дето пуска водата го познавам лично, пие по литър гроздова ще тряа чакаме да изтрезнее *** да врътне крана обратно. Тя ми вика ох любов моя каква романтика.
2
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Гробокопач боже мили
1
1
 
32
 
! Отговори
Гробокопач преди 5 години
Ама не казват, защо водата идва внезапно. Местните знаят, но не само местните ходят в Арда. Ходим и ние. а там, некакъв жагал, гат му румне, пуска водата на язовира и както се къпеш в готината река, срещу тебе идва една водна стена. Няма система з апредупреждение, сирени, например. Пълна анархия. на който му скимне, пуска водата и хич не му пука, има ли хора, няма ли.