Спасиха момиче, разхождало се на остров в Арда

Водата бързо придошла и момичето останало блокирано
1 авг 2018 19:12, Боряна Павлова
4
Спасиха момиче, разхождало се на остров в Арда
Снимка: архив Булфото

Около 13 часа днес, в дежурния център на пожарната служба в Хасково бил получен сигнал от мъж и жена, че 17-годишно момиче се намира на малък остров в река Арда и животът му е застрашен от придошлите води на реката, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Незабавно към мястото на инцидента, близо до село Бориславци, бил изпратени екипи от пожарната служба. На място жената и мъжът им обяснили, че заедно с момичето били на разходка до острова, когато нивото на водата в реката рязко се повишило.

Двамата успели да се доберат до брега и потърсили помощ от пожарната служба.

Пожарникарите осъществили контакт с бедстващото момиче и предприели всички необходими действия за спасяването му. Спасителната операция приключила щастливо около 14.30 часа.

Тримата участници в инцидента са били в добро здравословно състояние и не им е оказвана медицинска помощ.


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
1
 
! Отговори
Ванката преди 8 месеца
И ние по Арда сме имали такива изненади - изобщо не предупреждават за пускането на водата. Докато се усетим, две каси бира, вино и още нещо ни отплуваха по реката.
3
0
 
6
 
! Отговори
Ташо преди 8 месеца
И аз веднъж бях на един пустинен остров на Арда, бехме двама аз и едно синигерче с бозки като менци. Овъргаляхме чаршафа в песъците и като свършихме гледаме - А!? Остров. Викам и не бой са тоя жигал дето пуска водата го познавам лично, пие по литър гроздова ще тряа чакаме да изтрезнее говедото да врътне крана обратно. Тя ми вика ох любов моя каква романтика.
2
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
До Гробокопач
боже мили
1
1
 
31
 
! Отговори
Гробокопач преди 8 месеца
Ама не казват, защо водата идва внезапно. Местните знаят, но не само местните ходят в Арда. Ходим и ние. а там, некакъв жагал, гат му румне, пуска водата на язовира и както се къпеш в готината река, срещу тебе идва една водна стена. Няма система з апредупреждение, сирени, например. Пълна анархия. на който му скимне, пуска водата и хич не му пука, има ли хора, няма ли.