Мода: Деца рискуват живота си, заради селфита

13-годишен и 7-годишно се борят за живот. Кой е виновен?
3 авг 2018 10:45, Петя Славова
9

Две деца - момче на 13 години и момиче на 7 са настанени в пловдивската болница "Св. Георги" с тежки изгаряния по телата вследствие от волтова дъга. Те са с опасност за живота.

13-годишното момче е с 55% дълбоко шоково изгаряне. То се качило на покрива на товарен вагон, образувала се е волтова дъга и при контакт с тялото детето е получило тежките наранявания. 7-годишното момиченце пък е от близкото до Стара Загора село Змейово. То е ударено от волтова дъга преди няколко дни, когато се качило на метален стълб.

Още по темата

Данни сочат, че за последните две години шест деца са пострадали именно при подобни опити за опасни селфита.

Премерен риск в името на атрактивната снимка или жажда за екстремно преживяване води малчуганите при предприемането на подобни рискове?

"Не родителите, не педагозите в училище, а мозъчното развитие е виновно за подобни инциденти. Всичко, което се случва в нашия организъм е предизвикано от ендокринни процеси, които са различни във всяка една възраст. Другият фактор е околната среда. Сред връстниците си децата реагират по различен начин", коментира в студиото на "България сутрин" психологът Ина Антонова.

Журналистът Лияна Панделиева пък е на мнение, че децата, които правят глупости, са скучаещите деца.

"Детето, чието време е уплътнено със занимания, които го карат да се чувства стойностно, няма да тръгне да прави нещо подобно", категорична бе тя.

Пред Bulgaria ON AIR световният шампион по паркур Делян Димитров коментира, че е добре малчуганите още от ранна детска възраст да бъдат насочвани към различни видове спортове. По този начин те ще бъдат сред по-големи от тях, от които ще могат да се учат.

"Хубаво е да се занимават със спорт, който им харесва. А по този начин ще се намират и в защитена среда", аргументира се той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това е от светкавицата на смартфона. Много мощни вече ги правят.
4
0
 
6
 
! Отговори
Ха-ха преди 5 години
Само на мен ли ми се струва че на тая психоложка и куца мозъчното развитие?Шамари трябват и първите седем години, а те са от родителите
3
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
..Журналистът Лияна Панделиева пък е на мнение, че децата, които правят глупости, са скучаещите деца...Че тая СДС-арка откога започна да мисли?
2
0
 
4
 
! Отговори
annybody преди 5 години
Римлянчетата си имат хубави смартфони, а пък мойто - олеее, нали трябва аз да им купувам ракията и фоните, мойто пък накъде се е засилило...
1
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Естествен подбор!