Заради свлачища и дупки – по-малко туристи в Забърдо

Хората обявиха, че сами ще кърпят пътищата си
3 авг 2018 12:30,
8

Жители на село Забърдо в Родопите обявиха, че сами ще пълнят поредните дупки, които се отвориха от поредните порои. Тази сутрин в населеното място отново беше облачно, но хората се оплакват, че човешката небрежност им създава проблем, а не природата.

Евробабите от село Забърдо казаха в ефира на "България сутрин", че дупките по пътя към селото са големият проблем за хората там.

"Всички туристи, които чуха по телевизията, че има дупки и свлачища, всички се отказаха. Утре имаме събор, като са чули за тези дупки и свлачища, отказаха да идват", казват жените.

Кметът на Забърдо Валентин Черпоков пък е в Пловдив, за да търси асфалт, с който да бъдат запълнени дупките по пътя. Хората дори разказват, че при свлачища Черпоков успява да организира бързо акция по разчистване и отваряне на пътя, а самият кмет казва, че с повтарянето на новини за свлачища и дупки туристите се плашат и хората не пътуват до селото.

Евробабите от Забърдо твърдят още, че няма голямо бедствие. Те бяха категорични, че все още няма и голям ефект от протеста им пред Министерския съвет, когато искаха оправянето на пътя до селото.

"Туризмът тази година замря", споделиха жените пред камерата на Bulgaria ON AIR.

Утре е и традиционният събор на Забърдо, за който има отказани резервации в къщите за гости, а Евробабите приканват хората да посетят селото и да се веселят с тях, защото пътят е отворен.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
2
 
! Отговори
месара преди 5 години
щом имате толко много туристи значи и печелите много. ами вложете някой лев, оправете си селото, имате кмет, сигурно и от еврофондове лапате! стига с това ДАЙТЕ, комунизма го няма, няма я и хранилката! я кажете, плащате ли коректно данък върху печалбата ви? май само искате, но без да давате.
6
1
 
2
 
! Отговори
Мен преди 5 години
Да не би случайно и да има връзка с вечно пияния човекоподобен хижат на чудните мостове?
5
1
 
5
 
! Отговори
ex преди 5 години
А улица Бареков има ли вече там?
4
1
 
7
 
! Отговори
Бат Петьо преди 5 години
Село Забърдо - като си знаете рисковия район,вместо да ревете при всеки дъжд,досега да си бяхте купили с парите от туризма един комбиниран среден багер и един валяк за да поправяте мигновено пътя ,Асфалт може да се сложи и после.Искате евраци от туризма,а чакате някой друг да ви оправи проблемите.Ами...чакайте си.
3
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Евробаби! Ха-Ха
2
0
 
6
 
! Отговори
Щерю преди 5 години
Евробабите сутринта казаха: - Чедо, тръгнеш ли за Забърдо - че се изметкаш надоле от бърдо...
1
1
 
7
 
! Отговори
21 преди 5 години
къде го търси асвалта , като при комунизъма