Ремонти, разкопки... Пловдив се стяга за европейска столица на културата

До края на тази година трябва да приключи основната реставрация на Голямата базилика
4 авг 2018 17:58, Василия Пейчева
23

3184 гледания   |  Още видео
Пловдив трескаво се готви за 2019 година, когато ще бъде Европейска столица на културата.

По много булеварди и улици все още се извършват мащабни ремонти и това кара местните жители да мислят, че до края на годината дейностите няма да приключат. Паралелно с ремонтите на инфраструктурата се извършват и мащабни археологически разкопки, разказва Bulgaria ON AIR.

До края на тази година трябва да приключи основната реставрация на една от емблемите на Пловдив - Голямата базилика. Местни археолози разкриха, че обектът може да бъде включен в списъка на световното културно и природно наследство на ЮНЕСКО.

Реставрирането и консервирането на историческата забележителност е част от дейностите, свързани с домакинството на Пловдив като Европейска столица на културата през 2019 година.


23
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Най-старият и най-хубав град в Европа.
18
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Хубаво казано но нищо не е довършено.мамин Ваньо все го съдят .
17
1
 
4
 
! Отговори
Хахахаха преди 7 месеца
Ганьо е гьон по рождение! Плюе се на селянин и гражданин, а сега и на градове хахахаха Хората вече Марс колонизират, ганя балкански още люпи семки, трепери от злоба и завист и се чуди на кой мръсно да направи че барем да се наспи добре вечерта. Мизерията, бедността, простотията, зависта, тарикатлъка селски, мързела не ни е пратен от ЕС, САЩ или който и да било...генът генът ни е такъв, семката дето викат по разговорно му.
16
3
 
3
 
! Отговори
до койот преди 7 месеца
Ник неймът ти отговаря на това, което си написал!
Койотите вият, керванът си върви, защото ПЛОВДИВ е недосегаем за койотската злоба!
15
5
 
11
 
! Отговори
Койот преди 7 месеца
Престъпниците от общината и ГЕРБ откраднаха парите, прецакаха целият проект, разкопаха улиците, откраднаха паветата, отрязаха сума ти дървета и сега за няколко милиона ще сменят плочките пред пощата. Видими резултати. Жалко за хубавия град и за така трудно спечеления приз за столица на културата. ***!
14
22
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Най-хубавият град е Търновград, след това Бургас, и чак след това Пловдив.
13
1
 
6
 
! Отговори
ert преди 7 месеца
Мащабни като пари и срокове, иначе скромни
12
6
 
19
 
! Отговори
Обективно преди 7 месеца
Най-хубавия град
11
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
И тамошния крадец, колегата на Фандъкова ще открадне някой и друг милион.
10
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Хубави спомени имам от Пловдив. Имах страхотно гаджe там.
9
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Е то и София се ремонтира нон стоп. Какво толкова. А недоволни винаги ще има, но по-добре ремонти, отколкото да има задръствания. Метрото се строи, отделно се правят нови кръстовища на 2 нива, това много облекчава трафика. Ако така продължи ще е добре. Дано всяка година е така.
8
12
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Ремонтира се здраво. Велоалеите ни са най-добрите в България. Стари булеварди станаха нови. Тъмните квартали светнаха, тепетата също. Заработиха чешмички и шадравани. Увеличиха се зелените площи. Работа има за всеки, който пожелае. Дали се краде? Със сигурност, но се върши и работа. Предишните крадяха без да вършат работа. Избирателите са казали думата си и ще я кажат отново.
7
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Много пропиляни пари за нефункционални проекти Коматевско , като вело алея спортната зала за шах , дартс и евентуално федербал за възел Скобелева майка да не говорим булеварда до Бриколаж пак жив *** с това колело.
6
6
 
7
 
! Отговори
Shark преди 7 месеца
До ХА, ХА, ХА. АБСОЛЮТНО ВЯРНО И ТОЧНО КАЗАНО. КРАДАТ КАТО ЗА ПОСЛЕДНО И РАЗПРАВЯТ, ЧЕ СЕ РЕМОНТИРА ЗАЩОТО ЩЕ СМЕ ЕВРОПЕЙСКА СТОЛИЦА НА КУЛТУРАТА. КАКВО ЗНАЧИ ТОВА, ЧЕ СЛЕД 2019 НИЩО НЯМА ДА БЪДЕ ПИПНАТО ЛИ?? НА ТАКОВА МИ ПРИЛИЧА. САМО ЧЕ КМЕТА ТОТЕВ ХУБАВО ДА СЕ ЗАМИСЛИ, ЗАЩОТО ДОГОДИНА ОСВЕН ВСИЧКО ДРУГА СА И КМЕТСКИТЕ ИЗБОРИ. ДА ВИДИМ КАК ЩЕ ГИ ИЗМАНИПУЛИРА...И ДАЛИ ЩЕ МОЖЕ
5
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Не знам за Европейска столица ама Пловдив е номер едно по Икономика в България
4
2
 
5
 
! Отговори
До 1ви и 2ри преди 7 месеца
Като " Винету" нали? :)
3
6
 
15
 
! Отговори
ХА, ХА, ХА преди 7 месеца
В ПЛОВДИВ СЕ КОПАЕ / РЕМОНТИРА НА ВСЯКЪДЕ, КЪДЕТО ИМ СКИМНЕ НА "УПРАВАТА" ВМЕСТО ДА СЕ ИЗРЕМОНТИРА ЕДНО И ДА СЕ ПОДХВАНЕ ДРУГО. В СЛУЧАЯ С РУСКИ, КОМАТЕВСКИЯ ПЪТ, ИСТОРИЧЕСКАТА ОТСЕЧКА ПРЕД "МОСЮ БРИКОЛАЖ", АКО СЕ АСФАЛТИРАШЕ ПО ЕДНА ПЕДЯ ОТ УЛИЦИТЕ НА ДЕН ЩЕШЕ ДА СА ПРИКЛЮЧИЛИ, НО ЛАКОМИЯТА Е РАЗЧЕКНАЛА НА ЕДНА ДУЗИНА РЕМОНТИ, КОИТО ГИ ИЗПЪЛНЯВА МАЙ ЕДНА И СЪЩА МУДНА И АЙЛЯШКА ФИРМА. СМЕХОТВОРНО И ТРАГИКОМИЧНО, ЖАЛКО ЗА ГОТИНИЯ НИ ГРАД
2
3
 
6
 
! Отговори
до 1 преди 7 месеца
Личат си стероидите ... почти колкото борче си поумнял - културтрегер
1
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Тренирах културизъм 3 г., защото една на една опашка ме нарече некултурен. И трябваше да стана културен. И гледам обява по културизъм и си викам точно за мен. Вече съм така що годе. Още има какво да се желае, тя културата се оказа много трудна работа, що щанги съм изхвърлил, що кила съм блъскал...