С колело без спирачки момиче счупи черепа на бебе

Карала много бързо и връхлетяла върху детето в парк
52
С колело без спирачки момиче счупи черепа на бебе
Снимка: montana.bg

Велосипедистката, която удари бебе в оживения централен градски парк в Монтана, е карала много бързо, а колелото й не е имало спирачки, каза майката на пострадалото дете Цветелина.

Инцидентът е станал привечер, когато в парка играят много малчугани.

Още по темата

По това време Цветелина и Боян разхождали двете си деца – близначки на година.

"Момичето караше много бързо и когато я видяхме, тя вече беше върху детето. Баща й беше на разстояние три крачки, но колелото направо връхлетя", разказа Цветелина пред Нова тв.

След удари малката Ралица е е със счупен череп и хематон.

Момичето, причинило инцидента, е пълнолетно, живее в Дом за временно настаняване в Монтана.

Майката сподели, че е било невъзможно да предпази детето си, защото колелото се е движило твърде бързо. Тя допълни, че велосипедистката е гледала назад, когато е блъснала дъщеря й.

"След като удари детето ми, спря и каза: "Извинявам се, не исках да стане така, аз нямам спирачки", коментира още майката и призна, че часовете в болницата са били най-кошмарните в живота на семейството й.

За да не се стига да подобни инциденти в парковете на града, Цветелина е подала подписка за повече велоалеи и санкции за нарушителите. Майката иска част от градската градина да бъде преградена, за да не влизат велосипедисти там, където играят малки деца.

"Мястото на велоалеите не е на детските площадки", коментира още тя. По думите й към момента дъщеричката й е добре, но има опасност от заболявания, които могат да се отключат вследствие на удара.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


52
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
3
 
34
 
! Отговори
Джо преди 5 години
В Австрия се проверяват наравно с останалите участници от движението. Всяка нередност се санкционира, за алкохол с колело взимат и книжката, ако имаш.
8
0
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
След удари малката Ралица е е със счупен череп и хематон..Пак да попитам. Какво е хематон?Да не би да имате в предвид хематом?
7
11
 
37
 
! Отговори
Solar Power преди 5 години
Вело не трябва да се кара на тротоар и в паркове. Навсякъде навън е забранено това. Трябват повече алеи, лифтове и данък върху старите коли. Дори в русия за стара кола се плаща повче
6
5
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Т.е. заради една откаченячка без спирачки на колелото да се забранят всички велосипедисти???"Идеята е да се забрани на велосипедисти да навлизат в детска площадка.
5
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Айде сега всички да почнат да сипят помия като тоя по-долу...."Ти да не си от властупражняващите се? С това овцедушие и телешко спокойствие
4
23
 
31
 
! Отговори
GD преди 5 години
Т.е. заради една откаченячка без спирачки на колелото да се забранят всички велосипедисти???Ами дай тогава заради един в аварийната на магистралата да забраним всички магистрали, заради един ненормалник с мотор, размазал кола миналата седмица до Враца да забраним всички мотори, заради един пребозал с влас общински чиновник да закрием всички общини, а заради 240 *** и 6 милиона, които ги правят на маймунида закрием държавата
3
2
 
3
 
! Отговори
Мен преди 5 години
Айде сега всички да почнат да сипят помия като тоя по-долу....
2
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Овчарник!
1
7
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ние сме глупава държава с много глупави хора.