След чумата в Странджа – "ало" измама, изнудват фермери

Лъжат стопаните, че могат да избегнат проверка срещу пари
10
След чумата в Странджа – "ало" измама, изнудват фермери
Снимка: архив, БулФото

Чумата по животните в Странджа роди нова "ало" измама.

Фалшиви ветеринари звънят на животновъди, за да ги изнудват, под заплаха, че в стадото им има чума. Това разказа Михаил Михайлов от Асоциацията на говедовъдите в България за БНР.

"Един наш фермер приема телефонно обаждане, в което му се казва, че се обаждат от Държавен фонд "Земеделие", че стадото му е заразено с чума по дребните преживни животни, наложително е веднага държавните ветеринарни служби да вземат кръвни проби и това трябва да стане след няколко часа", обясни той.

"След което този глас му загатва, че този проблем може да се уреди по някакъв начин, но все пак трябва да се внесе някаква сума", допълни Михайлов.

От браншовата асоциация съветват фермерите, ако получат подобно телефонно обаждане, веднага да известят практикуващия ветеринар и да не допускат във фермата си външни лица.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
1
 
! Отговори
Митко преди 5 години
В Момента Белгия Заплатите са 1850 евро минималната а Деските 180 евро ана трето дете е 420 евро Пенсиите 1500 евро Афто Гас е 0,35 сента дизалае 1,40 евро даже Стоките Поефтини от България направете сметка Герберите колко печелят от вас Народе
6
1
 
2
 
! Отговори
Митко преди 5 години
Те изрично казаха че чума по няма ама трябва да убием защотому трябва пари на Грберите сега тръгнаха по прасетата сега щепечелят от оградата щенаправят три реда будлиф тел Ще исчислят шест реда после ще тръгнат по кокошките това няма край Само на депутатите животните ще седи а Народа ще работи на Депутатите друкпът да знаят накого да гласуват Депутатите колко седи толкос мусе отварят Очите за кражбата
5
0
 
1
 
! Отговори
Митко преди 5 години
Те изрично казаха че чума няма ама трябва да убием защотому трябва пари на Грберите сега тръгнаха по прасетата сега щепечелят от оградата щенаправят три реда будлиф тел Ще исчислят шест реда после ще тръгнат по кокошките това няма край Само на депутатите животните ще седи а Народа ще работи на Депутатите друкпът да знаят накого да гласуват Депутатите колко седи толкос мусе отварят Очите за кражбата
4
0
 
1
 
! Отговори
Наблюдател преди 5 години
По въпроса с ч.умата е добре да се види интервюто на д-р Пасков дадено днес на живо по радио 999, а сега може да се види на Фейсбук страницата на това радио. Един честен ветеринар казва жестоката истина, че Странджа се опразва целенасочено. Проблемът е политически, а не ветеринарен, както искат да ни го представят.
3
0
 
12
 
! Отговори
ХХХ преди 5 години
Бойко изби животните сега електората му яде чевермета и изнудва животновъдите за пари .
2
1
 
24
 
! Отговори
Оруел преди 5 години
По голяма ало измама от дето им избиха животните с фалшиви документи и без нито едно доказателство за чу.***, едва ли има!
1
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Днес, вземете си направете една АЛО интерактивна карта, на която се появява кога, къде и с колко е имало Ало измама, че ми омръзна всяка втора новина да ви е тази. Хем пространство ще спестите в сайта (около 50 %).