Наказание: Глобяват нагазилите в рилските езера

Участници в хорото навлезли в езеро "Близнака"
Обновена: 12 авг 2018 16:32 | 12 авг 2018 13:45, Петя Славова
72
Наказание: Глобяват нагазилите в рилските езера
Снимка:Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Дирекция "Национален парк Рила" започва процедура за налагане на глоби за неспазване на режимите в защитената територия, информираха от МОСВ. Решението е във връзка със събитието вчера в района на циркуса на Седемте Рилски езера, пише БТА.

Още по темата

Дирекцията е издала разрешение за заснемане на сцени от филм, като в заповедта на директора на парка са дадени изрични указания за начина на провеждане на снимачните дейности и организацията им. Заповедта не е била спазена, извършени са нарушения на Закона за защитените територии, плана за управление на парка и установените режими и норми в парка.

Наказание: Глобяват нагазилите в рилските езера
Снимка: Facebook

На организаторите на събитието - Фондация "Нашият дом е България", във връзка със заснемане на филма "Нашият дом е България" ще бъде потърсена административно-наказателна отговорност за неспазване на поставените условия по издадената съгласувателна заповед на директора на парка. При установяване самоличността на участниците в нарушението, които нерегламентирано са навлезли в езеро "Близнака", също ще бъде потърсена административно-наказателна отговорност.

За юридически лица Законът за защитените територии предвижда налагане на имуществена санкция от 1000 до 10 000 лв., а на физически лица - глоба, като минималната е в размер от 5 до 100 лв., а максималната от 500 до 5000 лв.
Вчера служителите на парка не допуснаха нерегламентирано навлизане на моторни превозни средства в защитената територия.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


72
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
15
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А на Дънов глyпендерите кога ще ги глобят за нарушаване на екосистемите в Рила? И те правят същите неща!
33
7
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ПатрЕот е, душа дава... Пфффф... АХАХАХ!!! Да ги смачкат от глоби тия смешници!
32
14
 
10
 
! Отговори
Мда преди 5 години
Щом комунисти,турци и гейове ревът,значи е станало нещо добро!
31
2
 
35
 
! Отговори
Бс преди 5 години
А за масовото незаконно изсичане на горите от т.нар. роми? Нещо по въпроса, "зелени"?Не трябва ли глобите да са за всеки, който нарушава законите в България, а НЕ само за българите?!
30
13
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Има едни пари от ЕС,за сближаване на регионите,където трябва се похарчат! Някой замислял ли се е,откъде толкова фолклор, откъде толкова организирани фолклорни изяви,събори и кой плаща за всичко това? Всичко живо пее и танцува,дори по селата!Стига малко тарикатлък ,нахалство,безочие за да хапнеш от баницата! Та така и с клипчето на Езерата! Ще се плати и глобата,и за организацията,и за рушвета,и пак ще остане!!! Такъв филмов материал струва доста! Правило: Първия милион трябва да го откраднеш!
29
10
 
24
 
! Отговори
,.,.,., преди 5 години
Няма по-хубав танц от българското хоро.Възхищавам се на всички наши фолклорни танцови състави.Няма по-красиви носии от българските от всички крайща на България.НО....Седемте рилски езера не са мястото за такава инициатива.Изглежда сякъш повечето са излезли да си направят снимки.Губи се идеята заначинанието.
28
5
 
30
 
! Отговори
Бс преди 5 години
А "Лукойл Нефтохим Бургас" АД кога ще бъде глобен за:1. невнасяне на данъци в България?2. това, че е най-големият замърсител на въздуха в Бургас?"Зелените" да кажат нещо и по този въпрос??
27
3
 
2
 
! Отговори
Болен Лидер преди 5 години
Чифлишкият ерген е виновен!
26
3
 
28
 
! Отговори
Таню преди 5 години
Има процес на ускорено заблатяване на 7-те езера. Особено след пускането в експлоатация на, все още, незаконния лифт. Чрез него масово тлъсти *** и ганка си дигат телесната, манталитета и бохчите за едно дружно cрaне...
25
3
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това са тия ***, дето щяха да поставят някакви рекорди за Гинес за най-голямо хоро. Още вчера писах, че могат да си играят хората на мегдана в село и нямат никаква работа там само да ocepaт околността и виждам че съм бил прав. Даже искали и с автобуси да ги возят -сакън да не се уморят безделниците тръгнали да газят природата.
24
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Дайте да чуем по въпроса Радев,Борисов,Нинова и т.н.! Дайте да видим кой е виновен и уволнен,кой пише нови закони по въпроса,кой протестира? Какви ще бъдат от сега нататък правилата?
23
4
 
36
 
! Отговори
Не съм трол преди 5 години
На Рилските езера е като на Слънчака вече - само сергиите липсват.
22
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И глобата,и врявата, са калкулирани в снимането на клипче,което ще бъде после продадено я на министерство на културата,я на друга фирма!!! Разбира се за много пари! А тука се пишат глупости,за да си чешеме езиците! Тарикати в БГ колкото искаш! А предлога е комичен и ***! Глобите минимални,под масата малко и...даваай!
21
18
 
6
 
! Отговори
House M.D. преди 5 години
Миналата година по инициатива на "Наш дом Россия" снимахме филма "Наш дом Россия" на ез. Байкал. Защо там не ни глобиха?
20
7
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не разбирам откъде толкова простотия и простащини! Какво общо има планината с хорото? Или някакво сдружение си е направило пикник и реклама че съществува? С ръченица няма да шашнем света,първо!!! Второ, рибата почва да мирише от главата! А трето,как може да има скандал до небесата за Пирин,а Рилските езера се превръщат в Златните мостове!? Туристи не се привличат с простотии и псевдо фолклор!!! Нови закони,ясни правила и превенция! А така ще си останем с хубавите клипчета за много пари!
19
6
 
5
 
! Отговори
Тъпанар преди 5 години
"...Ние гейовете така се чувстваме мъже зад монитора"И ми ползваш ник-а, за да ме очерниш? Ясен си ми вече...
18
7
 
4
 
! Отговори
Тъпанар преди 5 години
...До предишния, ако не са го махналиИ на живо съм смело, моето момче :)
17
3
 
23
 
! Отговори
По-по-най преди 5 години
Нека пеят, нека танцуват, но в езерата няма място за подобни масовки!
16
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Tъпaнар 16много си смело зад монитора бре ***
15
6
 
0
 
! Отговори
Тъпанар преди 5 години
Пардон! Анонимен 13, стана Анонимен 12