От днес във Варна: Лев на час – синя зона!

В центъра на града ще може да се паркира до 3 часа
13 авг 2018 18:28,
21

Снимка: Булфото

От днес в центъра на Варна влиза в сила платено паркиране за Синя зона. Цената е 1 лв. на час, a работното време на зоната е всеки делничен ден от 9 ч. до 19 ч. През почивните и празничните дни паркирането е безплатно, пише "Булфото".

Ако някой шофьор не плати таксата, на колата му ще се поставят скоби, предупредиха от общината.

Неправилно паркиралите пък ще бъдат санкционирани с глоби - фиш от 20 до 50 лева. 200 лева струва спирането на място за хора с увреждания.

1603 са местата за паркиране в Синя зона във Варна. Осигурени са и 106 фиксирани и обозначени места за преференциално паркиране на автомобили, превозващи хора с трайни увреждания, без заплащане до 3 часа.

От община Варна уточняват, че паркирането в синята зона е разрешено до 3 часа. След тях системата няма да приема плащане и колата трябв ада бъде преместена.

Нов тричасов престой може да започне след като изминат 30 минути от изтичане на предходния.

Заплащането може да се извърши чрез SMS или в брой – в търговски обекти в центъра, които са отбелязани със специален стикер.

Заплащане може да се извърши и чрез мобилно приложение, което може да бъде изтеглено от www.varnaparking.bg.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
1
 
! Отговори
Батко преди 5 години
По времето на бай Тошо нямаше нито проблеми с паркирането, нито съм имал проблеми с интернета. Не е имало място дето да е с по различен обхват - навсякъде един и същ... Няма да се научат
9
0
 
1
 
! Отговори
cky2kbg преди 5 години
До П.ПетровЕ как питай кметчето утре 15 август денят на Варна трябва да отвори едната част само, че не виждам коя..... тревна площт между платната широка колкото платно - Дубровник.Половината тротоари в гръцката са заети от паркирали безплатно.Това заесно с вело алеите свършващи в подлез, ръждясали билетни автомати е измиване на ръцете
8
0
 
2
 
! Отговори
МАЛКО ВИЙ преди 5 години
БЪЛГАРЯ *** !!!!В КОМУНИЗМА НЯМАШЕ СИНЯ ЗАНО И ВЪШКАВИ ЕКСПЛОАТАТОРИ!
7
2
 
1
 
! Отговори
До папура номер 7 преди 5 години
До АнонименОще един комбайнер, който нещо му е крива Варна. Стой си на село и без това вече имаме достатъчно придошли селяци,
6
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ДНЕС МИНАХ ПО БУЛ.БЪЛГАРИЯ В СОФИЯ. УЖАС. СТАНАХ ПИШМАН. ДОКОГА С ТОЗИ ТОРМОЗ.И НЕ МОЖЕ ДА СЕ ДИША ОТ ГАЗОВЕ, КАТО РАБотят колите на едно място.
5
3
 
5
 
! Отговори
наблюдател преди 5 години
Най -голямата простотия е, че синята зона е за 3 часа най -много. После местиш колата за 30 минути извън Синята зона, връщаш се и едва след 30 минути можеш да я ползваш пак за 3 часа. Няма вариант примерно за 12 часа. Ако не беше смешно щеше да е тъжно.
4
2
 
15
 
! Отговори
П.Петров преди 5 години
1603 места, какво изобилие, за 400000 Варна, която нараства до милион през лятото!Преди да се въведе синя зона трябваше да се подсигурят паркоместа в подземни и надземни буферни паркинги, но парите се окрадоха и паркинги няма, затова се налага да се рекетира "материала"А къде е "Интегрираният градски транспорт"?Някой вярва ли, че бул. "Левски" ще бъде приключен през август, тази година?
3
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Мамин Ваньо отдавна направи синята зона на 1,50, а за данъка на колите да не говорим. Най - високият в БГ
2
5
 
20
 
! Отговори
Щерю преди 5 години
Богатите намериха начина как да изпъдят бедните от удобните за паркиране места.Същото ще бъде със старите дизели в централната част на градовете...
1
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тия пък да не видят нещо от Монтанския кмет. Близо до центъра вече е напълно невъзможно да се паркира, използуват се паркингите до Гарата и бившия Винпром, за сега-все още безплатни, но на достатъчно разстояние и от административни сгради и от поликлиника.