Смазана, удряна, в синини: Родилка издъхна след раждане в Сливен!

Според роднините методът Форцепс е причина за смъртта на младата жена
Обновена: 19 авг 2018 15:22 | 18 авг 2018 18:55,
247
Смазана, удряна, в синини: Родилка издъхна след раждане в Сливен!

33-годишна жена издъхна след раждане в Сливен. Заключението на лекарите е, че причина за смъртта е белодробна емболия, но близките на родилката смятат, че тя е починала вследствие на странните методи на лекарите, приложени по време на раждането.

Ренета Томова е имала нормална бременност, на 15 август през нощта тя е била приета в болницата в Сливен за първото си раждане. Тя родила дъщеря си Мария в малките часове на нощта.

Още по темата

Раждането започнало нормално, но в един момент се появил проблем, разказа бащата на Ренета, Петър Томов пред Bulgaria ON AIR.

На другия ден състоянието на младата жена започнало да се влошава. "Беше контактна, но не изглеждаше добре, беше като смазана, каза, че всичко я боли", спомня си почерненият баща.

После Ренета разказала на близките си, че детето излизало трудно и се наложило да я натискат по корема, за да извадят плода с така наречения метод Форцепс.

В петък родилката била преместена в реанимация, а малко по-късно съобщили на родителите й, че е починала.

"Видях я в моргата, цялата в синини", разказа през сълзи майката на младата жена.

Родителите на Ренета са убедени, че тя е починала заради нестандартните методи на лекарите. "Сигурен съм, че това скачане е предизвикало някакъв вътрешен кръвоизлив", каза бащата.

"Те я убиха", допълни и майката.

Двамата са категорични, че ще съдят лекарите.

"Ще ги съдя до дупка, детето си няма да го върна, но няма да ги оставя", каза Петър. И майката на Ренета иска тези, които са убили дъщеря й, да отговарят за стореното.

От ръководството на болницата отказаха коментар на случая, докато не се запознаят с резултатите от проверката.

Междувременно близки и приятели на Ренета се събраха на протест пред болницата.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


247
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
54
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
На 33 години първескиня имате много здраве да роди нормално. Сигурно една на 1000 такива успява. Трябвало е директно да я планират за секцио. Само че някои си вярват, че са специални и отказват до последно и става каквото е станало.
11
12
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ДОСТА РОДИЛКИ УМИРАТ ПО ВРЕМЕ НА И СЛЕД ТОВА!
10
10
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ужас.Една жена си е отишла от тоя свят.И при раждането на първото ми дете имаше същият проблем.Само че там лекарите са на високо ниво.А тия в Сливен явно не са.Дадох 3000 лв за прегледи и раждане,ама явно си е струвало.
9
10
 
62
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Възможно е. В тази болница умориха и майка ми и баба ми. Зловещо място е, там работят лекари психопати.
8
7
 
74
 
! Отговори
Случаен минувач преди 5 години
До ШопЗа изваждането на бебето си има методи, които са стандартизирани и всеки акушер-гинеколог ги е учил подробно. Все пак смо 21 век, не сме нито 19-ти, нито дори 20-ти. Има си добре разработени техники за раждането. Недопустимо е такова нещо да се случва в държава от ЕС.
7
12
 
57
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Днес всички раждат със секцио,лекарите им изкарват ума за 1500лв и народа се лъже.А който не иска секцио става ей-това за да плашат нормалните раждания и да кихат парички.Най-богатите хора в България станаха докторите
6
5
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До АнализаторИ кой ти каза,че на .... им няма нищо?Напротив-раждат се в пъти повече.... с увреждания или недоносени в сравнение с българите.
5
11
 
81
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Лекарите са касапи, те искат раждането да приключи бързо, затова не изчакват да протече по нормалния път. Във века на Великата инквизиция ли живеем, или лекарите вече не са хора.
4
12
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това е първата нормална реакция,когато твой близък почине в болница, да обвиниш лекарите.Тези неща се случват.Но нека роднините на родилката разследват и открият истината. Не вреди, нали?
3
72
 
8
 
! Отговори
Анализатор преди 5 години
Генът на българите е слаб,как така толкова ромки раждат като луди и нищо им няма,а българките не могат,явно и природата е решила да не се възпроизвежда българската нация,тъжно но факт,трябва да се примирим
2
54
 
25
 
! Отговори
Шоп преди 5 години
Не знам как искате да излезе дете, което не иска да излиза, освен с натискане и дърпане.Това са възможно най-стандартните методи.
1
19
 
80
 
! Отговори
Край преди 5 години
Раждането е рисково нещо. И за родилката и за детето. Който си мисли че живота е безкраен празник е жалко-глупав инфантил.Бог да прости жената.