Анна-Мария към майка си, час преди да загине на "зебра": Пази се, мамо!

Съучениците на 15-годишното момиче почетоха паметта й
5 сеп 2018 18:45,
76
Анна-Мария към майка си, час преди да загине на "зебра": Пази се, мамо!
Снимка: Архив, Булфото

Съучениците на убитото на "зебра" 15-годишно момиче в Горна Оряховица оставиха 15 червени карамфила на мястото на кървавия инцидент.

Децата са от X А клас на СУ "Вичо Грънчаров" и почетоха паметта на своята съученичка и приятелка. След случилото се снощи около 20:15 ч., учениците не спали цяла нощ, а се организирали бързо във Facebook.

Под засилена охрана днес те запалиха свещи на мястото, на което 15-годишната Анна-Мария загуби живота си, и поднесоха съболезнования на нейната майка.

Още по темата

Детето беше блъснато докато пресича пешеходна пътека на входа на "Захарни заводи" от патрул на частна охранителна филма. Детето се прибирало към дома си, но никога не стигнало. Слязло от автобуса и тръгнало да пресича, когато било връхлетяна от "Опел" Астра, който се движил с висока скорост.

През сълзи майката на загиналото момиче посъветва нейните съученици да бъдат внимателни и да се пазят.

"Деца, пазете се много ви моля. Няма кой друг да ви пази. Ако мислите, че като пресичате този, който кара срещу вас, ще бъде внимателен, лъжете се! Не почерняйте майките си, защото лошото идва много бързо", каза Ивелина Иванова и прегърна децата, дошли да почетат паметта на дъщеря и.

Майката споделя, че 15-годишното момиче е било на разходка с нейните приятели. Чули се по телефона около час преди трагедията: "Казах и да се прибира. Тя отвърна, че в 20 ч. си хваща автобуса и в 21:45 ще ме чака на портала на завода. Аз бях втора смяна, а тя винаги ме посрещаше. Последните и думи бяха: "Пази се, мамо!". Повече не я чух", сподели през сълзи майката.

Анна-Мария учила в паралелка "Предприемачество и бизнес". Мечтаела да стана ветеринарен лекар, защото обичала всички животни. Майка и разказва пред "24 часа", че детето било изключително харизматично.

"Искам възмездие. Шофьорът да си понесе последствията. Правосъдна система трябва да има в България. Никой няма право да отнема живота на едно 15-годишно дете, още неразбрало какво е живота", коментира почернената майка.

Самата Ивелина работи в бонбонената фабрика и живее във ведомствените жилища на завода. Сама се грижела за Анна-Мария.

Близки на семейството и учители започнали кампания за набиране на средства за погребението в четвъртък.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


76
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Помните ли "Децата нямат спирачки"? Оставете правилник и т.н. Повечето, като седнат зад волана, забравят, че без кола са пешеходци и всеки друг им пречи. Освен това не се освежават маркировки, осветление не работи, катаджии се крият като мишки и се правят, че не виждат...
20
1
 
33
 
! Отговори
НЯМА ОПРАВДАНИЕ преди 5 години
НЯМА оправдание за шофьора в случая.Карал е с висока скорост,а детето е пресичало на пешеходна пътека. Не е валяло дъжд,а в 20,10 не се е още стъмнило. Така ли НЕ е видял,че има спрян автобус? Знаете ли,че в Германия само да видят човек да отива към пешеходната пътека спират? Тия които не спазват правилата на пътя там са чужденците,тарикати дето се мислят за велики,ама рано или късно ги глобяват.Съвсем различен е случаят с трагедията в Своге,ако някой си помисли,че имам нещо против шофьорите.
19
1
 
23
 
! Отговори
Бг преди 5 години
Бг = дивия Запад, сега стана дивия Изток ... свиквайте ще става още по зле.Положението е ниво Сомалия.
18
2
 
43
 
! Отговори
Жо преди 5 години
В ЗАКОНА за движение по пътищата е написано, че когато се преминава покрай спрял, спиращ или потеглящ от спирка автобус, скоростта се намалява, а при необходимост се спира. Много близко до акъла е да се сетиш, че на пътя ще се появят хора, слезли от автобуса.Пак там, в Законът е написано, че когато наближаваш пешеходна пътека, трябва да се движиш със скорост, която ще ти позволи да спреш при поява на пешеходци.Колко от вас спазват тези изисквания на Закона за движение по пътищата?
17
2
 
21
 
! Отговори
Hafen die Wahrheit преди 5 години
Шайката ли шофира и прави катастрофите, не спазва законите и не е толерантна на пътя!!!???На повечето им липсват първите седем! Оттам иде и неориентираността за последващото от живота време. Нямаме необходимата обща култура, ценностите са ерозирали. Но дори осъзнавато в изконите добродетели и на сериозна възраст не е късно. Важно е самото осъзнаване. Повечето хора в България си мислят, че са над нещата и това не е за тях.Нали знаеш, че ако един човек н не ще и с фуния... Всеки си носи кръста!
16
5
 
20
 
! Отговори
Василев преди 5 години
Помагайте си бе ??Помагайте си на пътя, помагайте си на работата, помагайте си по комшийски, от това по-хубаво няма и ще видите, как живота ще Ви се промени?Искам да виждам повече радостни селяни прости, които са осъзнали факта, че нищо не знаят, и започват да се учат!Важното е да имат желание и сами да искат, да станат по-отговорни и добри!Няма непогрешими хора, за това сме хора и всеки прави грешки, ние ще си помогнем сами, за да не тежат нашите грешки на децата ни!Барни!ЦРУ
15
0
 
37
 
! Отговори
Бай Иван преди 5 години
Учете се да пресичате, гледайки идващата кола и виждайки как спира за да ви пропусне.Важно е, спасява животи. Научете на същото и децата си, приятели, близки. Като те прегазят, вече няма никакво значение дали си бил с предимство.
14
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
По-добре върнете уроците по безопасност на пътя обратно в училищата.Не оправдавам шофьора, но девойката е пресичала зад автобуса (макар и на пътека), а това е опасно и аз, дето имам над 20 години стаж като шофьор, не го правя.И за пешеходците - както е разправял дядото на моя позната - "преди да пресечеш на зелен светофар, се убеди, че колите са спрели. Защото има сто причини, поради които някой не може да спре". И има защо.
13
0
 
15
 
! Отговори
Тео преди 5 години
Жалко за детето ... един млад живот е угаснал, а това е бъдещето. Не мога да виня никого - от статията не става ясно нищо - при какви обстоятелства е станало произшествието, има ли светофари там, дали щом детето "слязло от автобуса и тръгнало да пресича" не се е съобразила а шофьора не е имал видимост. За това и на всички новонарисувани зебри слагат едно "Погледни". Трябва да се пазим, защото винаги има някой, на когото сме му мили. Сега и шофьора ще тегли, и семейството на загиналото дете!
12
0
 
40
 
! Отговори
аз преди 5 години
Да почива в мир детето. Токущо гледах как карал пиян в Сандански и неподчинил се на полицейскапалка, след което последвала гонка из целия град, се жалва, че бил пребит от полицаите. Четейки новината за Анна-Мария, аз бих го осакатила, а той щял да внася жалба срещу полицаите! Органите са го респектирали с милост!
11
6
 
11
 
! Отговори
Василев преди 5 години
Всичко е възможно и всичко става на този свят, само няма да можем да върнем изгубеното време назад!!!Спри и се огледай селянино ***, и си задай въпроса, дали не можеш да станеш по културен и възпитан!!!Всеки човек подлежи на превъзпитание, няма млади, няма стари, важното е да искаш да станеш по-добър!!!Агент Майкъл Улфс!ЦРУ!!!
10
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Докато разследват полицаи и ги уволняват, за това че преследват мъртво пияни с в ини и ги вкарват в кауша- няма да има спокойствие за децата ни!!!
9
17
 
7
 
! Отговори
Василев преди 5 години
До АнонименШайката ли шофира и прави катастрофите, не спазва законите и не е толерантна на пътя!!!???Агент Джеремая Дженкинс!ЦРУ!!!
8
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А ТРИМАТА МИНИСТРИ СЕ СНИШАВАТ КАТО ПЛЪХОВЕ И СЕ ОСЛУШВАТ ДАЛИ НЯМА ДА ИМ СЕ РАЗМИНЕ.НАГЛЕЦИ.
7
7
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ТАКА ЩЕ ОСТАНЕ В ИСТОРИЯТА УПРАВЛЕНИЕТО НА ШАЙКАТА.; С УБИЙСТВА НА НЕВИННИ ХОРА ПО ПЪТИЩАТА.-
6
3
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тия в частните охрани са се взели много насериозно в бантустаня!Полицията да си влиза в ролята и да ги кастри яко,до корен,а не да ми се свиват,като мишоци!!Пълно е с криминално проявени типове...
5
1
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Поради липсата на контрол, обществото се изкриви до степен да приема нарушенията на законите за нормалната норма и дори вече напада тези, които се опитват да спазват правилата.
4
1
 
54
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В Младост всяка вечер между 22 и 23ч. има ИЗтезатели с моторетки и раздрънкани беемвета които хвърчат по Александър Малинов и другаде. А родната полиция ... спи.
3
50
 
3
 
! Отговори
Василев преди 5 години
Навсякъде по света се случват трагедии, !!!Днес следобед заваля и без да искам ударих един голф, бях виноват!!!Човека беше готин, само ми вика имаш ли претенции, на мен нищо ми няма и се разделихме като културни хора!!!Един миг невнимание и става трагедията, сега никога няма да съдя хората, защото и на мен може да се случи без да искам да направя беля!!!Живота е непредвидим и жесток ,селяни прости!Агент Зейн Бранкети!ЦРУ!!!
2
3
 
20
 
! Отговори
Hafen die Wahrheit преди 5 години
Тези хора как дават така лесно интервюта след такива трагедии? Това е много лично!Бог да прости Ана - Мария!