Ремонт на "Тракия" – и след това километрично задръстване

Поведението на нашите шофьори допринася за хаоса по пътищата
Обновена: 17 сеп 2018 09:58 | 17 сеп 2018 09:50,
14

Ремонт на АМ "Тракия" предизвика километрична опашка и задържа хиляди в колите им за часове. Главният държавен здравен инспектор - Д-р Ангел Кунчев, прекарал 2 часа в задръстването, коментира темата пред Bulgaria ON AIR.

"Разбира се, че понякога ще се случва, но има неща, които могат да се направят, за да бъдат тези неминуеми препятствия по-леки. За всички беше ясно, че един ден преди първия учебен ден и след уикенда ще се прибират много хора", обясни д-р Кунчев.

По думите му до голяма степен поведението на нашите шофьори допринася за по-голям хаос, защото се опитват да изпреварват през аварийната лента.

"Предполагам, че същото ще се повтори с предстоящите три почивни дни и отсега си правя сметки на  24 септември по какъв алтернативен маршрут ще мина, защото ситуацията ще е подобна" сподели в "България сутрин" Д-р Ангел Кунчев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
3
 
4
 
! Отговори
Обективен преди 5 години
Стесняване на пътя поради някаква причина - ремонт или катастрофа. Вместо да увеличат разрешената скорост в стеснения участък, за да избегнат задръстванията, умниците от КАТ налагат там някакво абсурдно ниско ограничение и задръстванията стават от днес до утре. Изводът е, че ако ликвидираме КАТ като особено вредна за безопасността на движението структура, задръстванията при такива случаи ще намалеят поне 2-3 пъти.
12
1
 
9
 
! Отговори
Обективен преди 5 години
Задръстванията в България - 80% са заради лоша организация на движението и паркирането, 10% са заради лошо планирани и извършвани ремонти и 10% заради катастрофи.
11
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тук някакви се опитват да дават примери с други държави, при които условията са много по-различни. Там имат много по-голяма гъстота на население, имат много повече коли на човек от населението и колите им изминават годишно между 5 и 20 пъти повече километри. Това означава, че там трафика е около 30-40 пъти по-голям от този в България и да кажем в София. На това отгоре тези ***, се опитат презрително да наричат хората в България ***/***, а не се виждат, че за онова за зеле не стават.
10
4
 
4
 
! Отговори
А 2 преди 5 години
Аре, по-полека с жалбите на чиновниците ! Един път попаднал в задръстване и му се дава думата да дава съвети. За хилядите българи това е ежедневие, но ние не сме важни, нали ?
9
3
 
3
 
! Отговори
Жоро преди 5 години
на околовръстното на Кьолн в час пик се кара на 1-ва и 2-ра...и в 5-те ленти :)
8
6
 
4
 
! Отговори
Turko преди 5 години
*** Балканеца за всичко реве.Чуба,чуба:)На който не му харесва да хваща автобуса и директно в Европа да бере евро.Турска поговорка"Който не знае да целува ръка,целува з***дник".От мен хубав ден.
7
8
 
3
 
! Отговори
dsaddsa преди 5 години
Задръстванията са едно абсолютно нормално нещо из Европа, особено в натоварените дни и часове.Просто *** не е свикнал с този феномен.
6
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Дакато КАТ се занимава с ловене на нарушители зад нарочно забравени след ремонт знаци, вместо да помага и контролира ще бъде все така.
5
3
 
12
 
! Отговори
до Реалист преди 5 години
Напълно си прав. Преди години като малък си спомням, че не е имало случай да се прибираме с нашите късно с колата, и да не ни спрат поне един път. Проверка на документи, оборудване и проверка за алкохол. Сега града го кръстосвам на длъж и шир доста често през нощта и никой не ме спира. Тук там полицейска кола, ама те вътре си правят лаф или спят та да мине по-бързо дежурството. Ако ги извикат някъде лошо им става. Виж да се протестира за заплати е друга работа!
4
3
 
23
 
! Отговори
Реалист преди 5 години
Не поведението ня шофьорите, а пълната липса на контрол от страна на КАТ за спазването на правилата. Поведението на шофьорите винаги е следствие на този контрол. Така е навсякъде по света и България не е изключение.
3
14
 
4
 
! Отговори
vık&#30 преди 5 години
Няма угодияя ей дай им само да мрънкат като не ви се чака стойте си у мизрната софия
2
6
 
5
 
! Отговори
А преди 5 години
къде точно смята да ходи нископлатения д-р Кунчев? Не за друго, с маршрута нещо да му помогна.
1
12
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Само ГЕРБ!