Учители, ученици, строители... 55 училища още в ремонт

Учебната година на пълни обороти, ремонтите – също!
18 сеп 2018 10:15, Джесика Вълчева
7

1187 гледания   |  Още видео

Учебната година започна с пълна скорост. И докато някои ученици прекрачиха праговете на училищата си, то други нямаха този късмет. От 1000 учебни заведения, които се ремонтират в страната, 55 посрещнаха учебната година все още в ремонт.

В 29 български общини се изпълняват интегрирани планове за градско възстановяване и развитие. Кметовете на много градове изпълняват програмата с основни ремонти на учебните заведения. Някои, обаче, не успяха да приключат до старта на учебната година.

Още по темата

"Даже и общините да си бяха избрали фирмите изпълнители през март или април, тогава строителите няма как да влязат в училищата. Първата възможност е в края на юни. От началото на юни почти във всички общини срокът на договора за изпълнение и приключване на ремонтните дейности е в рамките на 6 месеца", обясни председателят на НСОРБ Хасан Азис пред Bulgaria ON AIR.

По неговите думи организацията, която са направили в общините е била добра, защото ремонтите, които се извършват предполагат по-тежки строителни процеси и само за 3 месеца са успели да създадат условия за нормален учебен процес.

"Учене по време на строителство не означава, че учениците ще се разминават с майсторите. Във всяко едно от училищата се направи организация, така че децата физически ще са ограничени от строителните площадки", заяви Хасан Азис

Зам.-председателят на НСОРБ сподели още, че общините ще искат увеличаване на субсидиите за капиталови разходи до 110 млн. лева, като 80 млн. лева ще отидат само за общинската пътна мрежа.

 


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
2
 
! Отговори
Кюстендилец преди 6 месеца
Интересно дали г-н Хасан Азис така ремонтира и петте си хотела в Истанбул???!
4
0
 
0
 
! Отговори
Tikachka преди 6 месеца
Kolko dena, kolko chasa sa zatvoreni, kolko bg uchilista v regiona sa s katinar?! Zasto efendi terorist?
3
0
 
0
 
! Отговори
Мен преди 6 месеца
Децата ми са в частно училище. Всяка година там има ремонт и преустройство на стаи. Никога ремонтите не са продължавали след 15-ти септември. Само че редовно лятото като ходя там съм виждал един от собствениците с работни дрехи да бачка заедно с работниците...Как така в частното може, а в държавното не?!
2
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Крадат до последно. Така им е наредил банкянския еднокнижник. Парите трябва да се усвоят, откраднат и четиридесет процента се отчитат в кеш на суджуколизците.
1
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Бойко каза че на България и трябвали само черноработници и ит експерти, еми ето мултифункционално училище докато децата учат в средното върви и паралелно практическо обучение за строители.И това ако не е училището на бъдещето на император Глаоч не знам какво друго е.