Оборотите скочили, нямало грохот – Симеонов доволен от туризма

Престъпленията в северните курорти намалели
39
Оборотите скочили, нямало грохот – Симеонов доволен от туризма
Снимка: архив, БТА

С 34 млн. лева са се увеличили оборотите на работещите в туристическия бранш по Северното Черноморие през това лято в сравнение със същия период на миналата година, отбеляза днес във Варна вицепремиерът Валери Симеонов.

Заедно с областния управител Стоян Пасев и кмета на града Иван Портних той участва в разширено заседание на съвета по проблемите на туризма, който включва представители на всички контролни институции.

През отминалия вече сезон броят на извършените престъпления по Северното крайбрежие е намалял с близо 25 процента, а разкриваемостта се е повишила с около 50 на сто, отчете Симеонов.

По думите му близо три пъти са спаднали административните данъчни нарушения. Вицепремиерът допълни, че от НАП - Варна отчитат 8 процента ръст на събраните данъци през сезона.

Той уточни, че все още продължават проверките на собствениците на 302 луксозни автомобила, които трябва да докажат с какви приходи са купили колите си, предаде БТА.

Шумовото замърсяване по Северното Черноморие като цяло бе ограничено и го нямаше грохотът от заведенията от предишни лета, каза още Симеонов.

По думите му през сезона са констатирани 148 такива нарушения, което показва, че проблемът не е окончателно решен, но поне е ограничен.

Вицепремиерът допълни, че инспекторите по труда са регистрирали доста нарушения на графиците на работещите в различни обекти. Според него обаче това е нормално зарази липсата на работна ръка. Когато служителите не достигат, графиците се нарушават, но хората трябва да получават заплащане за извънреден труд, посочи Симеонов.

Сезонът по Северното Черноморие беше успешен, обобщи вицепремиерът и благодари на институциите за добре свършената работа.

Областният управител Стоян Пасев допълни, че въпреки края на лятото проверките може да намалеят, но ще продължат през цялата година.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


39
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
3
 
13
 
! Отговори
евроатлантик преди 5 години
и минималната пенся стана 300лв...така обещаваха преди изборите
11
5
 
14
 
! Отговори
Тоя преди 5 години
Кото го видя и ми се повръща! Както и Болен и *** м-р на отбраната! П.родажни***!
10
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Странно изглежда отстрани, но преди да влязат във властта патриотите бяха най-недоволни. Затова и народът им повярва. `алфа` се гледаше от всички, защото наистина изразяваше настроенията на хората.И какво стана? Тия сега са винаги доволни и стабилни. Прочетете `Патриот` на Ботев. Оказва се, че българските *** не са се променили за век и половина. Жалки ***.
9
5
 
6
 
! Отговори
Дараклиев преди 5 години
Добре ве Симеонов може и така да е НО-Не мяза на един коскоджамити зам.мин.председател да отива и да открива тоалетна !!!!!????Не мяза подобни да отиват и с една кохорта от държавни чиновници да нахлуват по заведенията и да се излагаме пак пред чужденците така не става ! За това си има администрация УЖ която да се бори с тези проблеми ако тя не може уволнява се и това е.Но това което го правите сигурно го няма и в Зинзибар !
8
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Един луд с друг луд тия двамата да си пият хапчетата сериозно и да ги пратят на психотест
7
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Еи луд до 4 сутрин да ти бухат на главата какво гледаш я ела в ловеч кои ти спазва вечерен час асамо ти
6
4
 
22
 
! Отговори
Боби преди 5 години
Никой не казва за фирмите на Валери Симеонов. С колко ли пари ощетява държавата в момента като е във властта?
5
5
 
15
 
! Отговори
Истукан преди 5 години
Големи мошеници се извадиха тези патриоти. И аз в началото им се вързах, ама вече не могат да ме заблудят.
4
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
На колко обороти си бе БАЛЕВСКИ на 7 000 ли.
3
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Валерката идвай да направиме проверката... Един концерт на Dj Tiesto събира милиони хора и никой не мрънка, когато нещо работи то не се затваря, забранява и ликвидира а се развива и държавите дори го субсидират. Направете една голяма концерт зала някъде за почитателите на техно музиката.
2
2
 
12
 
! Отговори
1 преди 5 години
черкез-балевски,а оборотите на мотел "козия рог"как са,скочиха ли ,или празен пълен ,бойко плаща.
1
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И к'во ни интересяува нас това.