Работници на Миню Стайков на протест: Загубваме прехраната си!

Недоволстват, заради затварянето на заводите
22 сеп 2018 13:30, Петя Славова
117
Работници на Миню Стайков на протест: Загубваме прехраната си!
Снимка: bTV

Празен автобус на жп линията за София. Така започна протеста на работници от затворените заводи на Миню Стайков в Карнобат. Хората се събраха за нов протест, тъй като са недоволни от затварянето на обектите и спирането на работата им, предаде bTV.

Наложи се намесата на служителите на Жандармерията, които се  опитват да преместят автобуса от релсите. Нито един шофьор обаче не си признава, че той го кара.

Още по темата

Затворени са три фабрики за производство и бутилиране на алкохол – две в село Церковски и една в съседното село Венец. В тях по изчисления на компанията, заедно със заетите по кампанията за прибиране на гроздето, работят между 2 и 3 хиляди души.

"Притесненията ни са от това, че загубваме прехраната си. Тези хора тук имат ученици, имат студенти. Искаме да знаем по чие разпореждане от вчера складовете бяха запечатани. Питайки вчера представителите на Агенция "Митници", на нас ни казаха, че по устна заповед се запечатва от най-високо ниво. Искаме да знаем кое е това най-високо ниво" обясни една от протестиращите.

Проверките започнаха преди повече от 2 седмици, когато при акция на спецпрокуратурата беше арестуван Миню Стайков заедно с още 10 души. Тогава Във всичко обекти на бизнесмена влязоха данъчни, а в тези три фабрики, които на практика представляват и данъчни складове заради акцизните стоки – и митничари.

Според Агенция „Митници” са открити сериозни нарушения и за да бъде проверена документацията, се налага фабриките да бъдат запечатани, първоначално за срок от 48 часа.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


117
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
54
7
 
18
 
! Отговори
клиент преди 5 години
И да работят няма кой да им плати, така че да си траят. Ама нали са свикнали тайно да изнасят ракия в туби и да я продават, та полицаите объркаха и техния бизнес.
53
9
 
3
 
! Отговори
До 57-ми. преди 5 години
Изавинявам се, но правописа ти е като нечленоразделната реч на Бойчето. Да не си на мястото на тези работници в този малък град.
52
4
 
11
 
! Отговори
До №50 преди 5 години
Явно, че си пазарджикски милиционер или служител в нищонеработещата администрация. Ами то вече минаха почти 20 дена откакто арестуваха олигарха, ама кой ще помисли за работниците и гроздопроизводителите. Това пита човека. Отврат от тиквени драскачи.
51
8
 
13
 
! Отговори
Уууу! преди 5 години
Схемата е като при Мишо-бирата,нищо не се е променило,само дето няма запис.Мистър 70% трябва да събере един рекет...
50
8
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Каквато сме клюкарска държава сто процента работниците са знаели за какъв човек работят а сега се изненадват че му затварят завода
49
2
 
21
 
! Отговори
До 50 преди 5 години
"Ако са съкратени къде са предизвесията им?! Ако не са съкратени защо не ги допускат в завода." Явно си много т.ъп. Не пиши по 100 пъти едно и също като папагал. Няма мал.оумни.1. Нямат предизвестия, защото не съкратени. 2. Не ги допускат за 48 ч., защото в момента тече разследване. Не трябва никой да припари вътре, за да не се скрият улики. Така трябва да се направи! Ясно ли ти е или още не си схванал за какво става дума? Ако не си, съжалявам. По-ясно от това не може да ти се обясни!
48
2
 
2
 
! Отговори
Гробокопач преди 5 години
До АнонименАми не, нестабилността на Капитала се дължи на неговото Кръвообръщение. Затова говорим за Кризи на Капитализъма;))) Всъщност, говори го, вашият другар-идеолог, евреина Кашел Мордохай или популистично Карл Маркс. Иначе, е съвсем нормално, Капитализъма да е нещо стабилно в твоето съзнание. Зависи, каква личност си, с какви нагласи за живота. М-да.
47
3
 
6
 
! Отговори
Я, па Я преди 5 години
До АнонименМого си серт бе. Ти май не си си търсил работа.м Като не искаш да ти се плащат осигуровки под масата и претендираш за право и ред, и вече не си на работа. Работника е буква безгласна, особено ако има и кредит (то без кредити няма). Пак казвам: Проблема е в управниците и съдебната система. Всички закони са лобистки в полза на определени кръгове и държавата като цяло не защитава правата на хората. За синдикатите не говоря, за тях или добро или нищо. В случая нищо.
46
10
 
7
 
! Отговори
Я, па Я преди 5 години
В белия сват стават такива работи. Не си мислете, че там няма крадци. Само, че там не спират работа и не запечатват заводи и фабрики (освен ако не са нелегални). Ако собствениците и шефовете са се абасрали си ги гони държавата но работниците не ги и усещат тия работи. Няма държава която да трепе кокошката която снася златни яйца. Опа, има, България. Но когато поставиш човек който не е управлявал войнишка лавка за финансов министър какво да очакваш освен издънки, простотии и стягане на коланите.
45
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"дайте им заплатите"АБЕ КАСКЕТ КОЙ НЕ ИМ Е ДАЛ ЗАПЛАТИТЕ??КОЙ ЗАТВАРЯ ЗАВОДИ БЕ КАСКЕТИ,ТОВА ПАК Е ОРГАНИЗИРАНА ИСТЕРИЯ ОТ ВАША СТРАНА!
44
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Кои заводи са затворени защото пише за складове затворени за проверка??Сега ясно ли е защо преди няколко дни по друг повод отново изразих мнение че голяма част от работниците и служителите в България са в съюз с т.н. работодатели в укриването на доходи,приходи и данъци неплащане,които с цялата си наглост иначе врещят за ниски пенсии!!ТИЯ СА ГОТОВИ ДА РАБОТЯТ ЗА ПРЕСТЪПНИЦИ КОИТО ОГРАБВАТ ВСИЧКИ само и само те да са си добре,е затова сме за присмех и на гаргите,,,,,,
43
5
 
10
 
! Отговори
Гробокопач преди 5 години
Ами, вижте сега, това е риска на "пазарната икономика" и частният работодател. Дори да е милионер, той не може да ти гарантира сигурност и дългосрочност на препитанието, поради, което човек, не може и в дългосрочен план да планира живота си. Целта на идеята на Саракта - навлизане на държавата в икономиката, успоредно на частната инициатива е тази< да даде стабилност на семейството и дългосрочна перспектива на неговото развитие. Защото Стабилността на Държавата е в Стабилността на Семейството.
42
8
 
7
 
! Отговори
До: №49 преди 5 години
Явно си поредния еднокнижник, като Тиквата, която ни "управлява" вече десет години. Тези хора не защитават олигарха-мошеник, а питат съкратени ли са или не? Ако са съкратени къде са предизвесията им?! Ако не са съкратени защо не ги допускат в завода. Ами производителите на грозде, чийто камиони чакат пред завода какво да правят с гроздето? Имат договор за доставка и изкупуване. Кой ще им купи продукцията? Ами готовата продукция в завода. Какво ще стане с нея? И още, и още и още. Къде е държавата да помисли за работниците, за готовата продукция и за камионите с грозде (което вече се разваля) пр
41
8
 
22
 
! Отговори
Работниците преди 5 години
Работниците да си търсят правата от работодателя. Той е милиардер и знае как да ги обезщети. Длъжен е! Те и да викат, докато тече разследването заводът трябва да се затвори. Точка!
40
7
 
15
 
! Отговори
ДОНОСИ преди 5 години
До РБРАВО ТОВА Е ИСТИНАТА КОНКУРЕНЦИЯТА ЩЕ ГО УНИЩОЖИ ТОЧНО ВЪВ ВРЕМЕТО НА РЕКОЛТАТА ОТ ГРОЗДЕ ТАКА ДВОЙНО ЩЕ ГИ СЪСИПЯТ!КОНКУРЕНЦИЯТА ГО Е НАТОПИЛА И ТО ТОЧНО В ОПРЕДЕЛЕН МОМЕНТ КОГАТО ЩЕ ИМ Е НАЙ-ЗЛЕ СЪБИРАНЕТО НА РЕКОЛТАТА ОТ ГРОЗДЕ!
39
3
 
15
 
! Отговори
ПИРАМИДИ ФАРАОНИ преди 5 години
И В ПИРАМИДИТЕ ЛАЙВ ЧОЙС И БОКАР И ИМАШЕ И НЕКАКВА ЕЛПИДА :D ТА И ТАМ РАБОТЕХА МНОГО ХОРА!! ДА И ТЕ ТРЯБВАШЕ ДА ПРОТЕСТИРАТ ЗАЩО ИМ СЕ ЗАТВАРЯ ТЪЙ, ЧЕСТНИЯ БИЗНЕС!!!НА ВСИЧКОТО ОТГОРЕ ТЕЗИ ЗА ДА РАБОТЯТ ТРЯБВА ДА ИМАТ ЛИЦЕНЗ, ЗАЩОТО ПРОДАВАТ АКЦИЗНА СТОКА!!А Е КАЗАНО, ЧЕ ЛИЦЕНЗА СЕ ОТНЕМА АКО ИМА ЗЛОУПОТРЕБИ!!!БОРИСОВ Е НАЙ-ГОЛЕМИЯ ФИНАНСОВ ИЗЕДНИК НА ДЪРЖАВАТА !!НО ТУК ИМАМЕ СЕРИОЗНО ПРЕСТЪПЛЕНИЕ И ТЕЗИ ДА СЕ МОЛЯТ ДА НЕ ИМ ОТНЕМАТ ЛИЦЕНЗА КОЕТО ТРЯБВА ДА СЕ СЛУЧИ!!!
38
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И аз искам да работя в затворен завод.
37
8
 
16
 
! Отговори
Не съм трол преди 5 години
Га крадоха от държавата ни риваха?Войната не спира:- Бенчо- Вълчо- МинчоКой ще е следващия? Може би някой *** или Пенчо?
36
5
 
23
 
! Отговори
8283737 преди 5 години
*** си пазят чорбаджията.
35
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ВСИЧКИ ЛЪЖАТ И ДЕКЛАРИРАТ ЕДНО КОЛИЧЕСТВО И ПРОДАВАТ ДРУГО!!!САМО , ЧЕ ЗА ДА ЛЪЖЕШ С ДДС И КОЛИЧЕСТВОТО НА ПРОДАВАНАТА СТОКА СЕ ИСКА АКЪЛ КАКЪВТО ТОЗИ НЯМА!!!ТЕЗИ ПРОТЕСТИРАТ ПРОТИВ ИНВЕНТАРИЗАЦИЯТА ЩОТО ТАКА СА ИНСТРУКТИРАНИ И ДОБРЕ ЗНАЯТ, ЧЕ ГИ ЧАКА ДА ИМ ЛЪСНАТ КИРЛИВИТЕ РИЗИ НА ПОКАЗ И СЪКРАЩЕНИЯ И ФАЛИТ НАЙ-ВЕРОЯТНО!ХОРАТА НЯМАТ ВИНА НО ПРЕСТЪПЛЕНИЕ ИМА!