Преди зимата: Ремонт на "Тракия" Чирпан - Стара Загора

Проблемът е в активната лента – има коловози от тировете
26 сеп 2018 14:15,
50
Преди зимата: Ремонт на "Тракия" Чирпан - Стара Загора
Снимка: Архив, Булфото

Предстоят нови ремонти на автомагистрала "Тракия", този път в участъка между Чирпан и Стара Загора. Това стана ясно от думите на председателя на УС на Агенция "Пътна инфраструктура" инж. Светослав Глосов на Осмия дискусионен форум "Строителството през 2019 година – перспективи и предизвикателства".

"30 км е проблемният участък между Чирпан и Стара Загора по автомагистрала "Тракия", който е пуснат 2007 г. Проблемът е от няколко години. Вчера обсъждахме с министър Аврамова начинът, по който да започне да отремонтирането на този участък", каза Глосов, цитиран от "Фокус".

По думите му проблемът е в активната лента, където се образувани коловози от ТИР-овете.

"До зимния сезон ще направим някои локални ремонти, така че зимата магистралата да няма по-тежки проблеми и да може да се експлоатира. За 22-ата км след Пловдив от 134 до 156 км бяха похарчени почти 40 млн. лв. За следващите 30 км сами направете сметка колко ще бъдат необходими", добави Глосов.

Той посочи, че за Околовръстното шосе от "Младост" до "Тракия" в момента се провежда тръжна процедура.

"Надяваме се до края на годината да има избран строител и да са приключили процедурите по евентуални жалби и да бъде възложено изпълнението на проектантските работи и строителството. Прогнозната цена е за около 120 млн. лв.", каза още той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


50
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
1
 
18
 
! Отговори
Българина преди 5 години
В момента се водят телефонни разговори между трейс и апи. От трейс са категорични че ако рушветите не бяха 50 процента пътя щеше да е като нов и след 10г, а от апи ги обвиняват че не са си включили комисионните в гаранциоония срок! Предлагам им да помогнем да постигнат съгласие за бъдещите поръчки като обесим по 5 човека от апи и трейс край отсечката! Така следващите договори и пътища ще бъдат перфектни много след гаранцията, др начин няма!
23
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Хаха, гледайте плюсчета- Герб да си ходи - всички ЗА. Бсп никога повече - всички против!! Преброяване на троловете. Не ми се смешно само, като си мисля, кой ще трябва да си избираме на наближаващите избори
22
4
 
6
 
! Отговори
1 преди 5 години
До Веселин,само преди два месеца,ленторезача,беше отрязъл лентичката,сега ремонт.
21
6
 
5
 
! Отговори
Веселин преди 5 години
Абе не ми харесва,но поне има какво да се ремонтира.Ако беше БСПто ,само селски стадиони щеше да има ....
20
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Доказано е , че тежките камиони увреждат пътната настилка многократно повече от лекия автомобил. Неясно защо през последните десетилетия автомобилния / камионния/ транспорт се разви бурно за сметка на ЖП - транспорта / вероятно заради петролното и авто - лоби/. Време е за размисъл - не следва ли да бъдат завишени таксите за ТИР-превозите, за да се регулира това състояние. Само се говори за екология , но с този камионен транспорт, екологичността остава само на думи- та бела са си тези камиони
19
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Предлагам герб да спрат с експериментите имаха 3 мандата и да си ходят. 10 г екпериментират с прословутото българско търпение.... Е свърши.....
18
2
 
14
 
! Отговори
Българина преди 5 години
Защо герб не активираха гаранцията за три мандата!?!!!? Сега 60 млн да ги извади герб от личните джобове! Пътя си беше пропаднал още по време на гаранцията. До кога безобразия в строителството! Герб не строят нищо, имитация ... Двете прави отсечки преди ВТърново успоредни на жп линията са на по 25г и асфалта не е мръднал щото не е по рецептата на герб, вода кал трева и сгурия в съотношение според зависи, а водата я чакат от дъжда.. Хвърлят кофите с матриала и чакат да завали да стегне малко
17
1
 
13
 
! Отговори
12345 преди 5 години
А участъка край Нова Загора / вече кърпен веднъж/ кога? Или там е още в гаранция и си траем
16
1
 
7
 
! Отговори
ха преди 5 години
*** Глосов казал и, че щяло било експериментално да се ремонтира по магистралата. Демек, ний не знаем какво ще правим, ама опитваме. :)Това вече съвсем замяза на цирк!
15
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Някой може ли да ми обясни какво е "активна лента" и дали тогава има и "пасивна лента"?Това записано ли е в закона?
14
15
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
БСП една магистралка направиха и тя се разпадна, жалка история! НИКОГА ПОВЕЧЕ БСП НА ВЛАСТ!
13
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До АнонименЩо бе баце, що да не намесваме герб - нали вожда ви ревеше първия мандат как ще вкара виновните в затвора? Колко виновни вкара?А кой даде следващите поръчки на Трейс? Пак ли опозицията?Изобщо като можеш да режеш ленти и да викаш "вижте кви хубави и евтини магистрали построихме", така би следвало да носиш и отговорност като се скапят. Ама точно тогава нещо вожда ви ленторез никакъв не го виждаме. Защо ли?
12
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Хайде сега всички с ръце на масата и да видим кой колко свети! То май цялата централа на ГЕРБ ще светне като Коледна елха!
11
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До АнонименНе е от 5, поне от 8 години е. Според мен се нагъна почти веднага, но фирмата продължаваше да печели ли печели поръчки. Отлепващите се плочки в София пак са нейно дело.А на всичко отгоре се оказаха (май) свързани с ректора на Минно-геоложкия. Направо ми стана лошо, като си помислих какви обучават студентите там....
10
15
 
2
 
! Отговори
радомир преди 5 години
Всичко си сима живот и магистралите също. Участъкът е вече 11-годишен, нали никой не си мисли че има вечни неща?Нормално е да се преасфалтира поне на 10г. Но в БГ-то като направят една магистрала мислят че винаги ще е така, а не е ...
9
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Борисоф е СТРОИТЕЛ на Съвременна България. Той извърши няколко велики дела : Закриване на "Южен поток" и АЕЦ "Белене" , Закриване на училища и болници, кражба от парите на Здравната каса, Колосални кражби от Еврофондовете, от Бюджета, от Псевдо Саниране, от Спортни зали и Некачествени Магистрали, Велоалеи и Постоянни имитации на ремонти във всички общини с ГЕРБЕРСКИ кметове, далавери в митниците...и още, и още...
8
3
 
13
 
! Отговори
... преди 5 години
Асфалта не е на коловози заради тировете, а на хармоника заради некачественото строителство на оная фирма дето се наплюска като прасе покрай тия гербаджийски ***!
7
15
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ПРоблеминият участък бе стоен и пуснат в екслоатация по еремето на БСП, 2007, не замесвайте ГЕБР, платени копейкаджии, една работа като хората не могат *** да свършат, до стената и народен съд 2 за всички рубладжии!
6
1
 
18
 
! Отговори
!!!!!! преди 5 години
Оставка бе *** корумпирани, всичките 240 *** до един! Плащаме най-високите данъци спрямо стандарта, плащат се едни от най-високите суми за километър път и накрая шофираме по най-лошите пътища в цяла Европа!
5
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да живеят ТИР-овете правещи коловози по бокувите магисрали !!!