Точен мерник: Снайперистът Крум – най–прецизният стрелец в НАТО

Българският снайперист спечели световно признание
2 окт 2018 11:15,
88

Най-точния снайперист се казва Крум Хаджипетков. Ефрейторът от 31-ви механизиран батальон - Хасково, впечатли десетки военни на състезание в НАТО това лято.

Снайперистът от Хасково уцели мишена на разстояние от километър и половина, побеждавайки по този начин свои колеги от страните от НАТО.

Още по темата

"Явно някой е видял някакви качества в мен и е решил точно аз да участвам", обяснява Крум пред Bulgaria ON AIR.

Постижението на Крум идва след доста натоварено състезание в Германия. В надпреварата участвали снайперисти от държавите членки на НАТО.

В състезанието Крум е трябвало да измине около 20 км, с раница на гърба, след което което трябва да уцели мишената, но има и допълнително затруднение - стрелба с чуждо оръжие.

Въпреки че отличният изстрел не носи победа в състезанието за българския тим, ефрейтор Хаджипетков е горд с постижението си и това на съотборниците си.

"Моята цел беше да покажа способностите на българската армия и на българския войник с оръжие, което за първи път виждам", обяснява снайперистът.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


88
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
69
1
 
0
 
! Отговори
от долния преди 5 години
Говоря за българският език, но съм сигурен, че значението на двете думи в цяла Европа е такова.
68
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
На български език тюрки и турци не са едно и също. Тюрки са племена, населяващи определени региони от Азия. Турци, от своя страна, са граждани на изостанала държава, които носят фесове и са с висока степен на криминално и анти човешко поведение. Склонни към насилие към по - слабите и ли*зане на за*дни*ци на по - силните. Продажни и подли приятели и некадърни партньори. Слаби войници и некадърни инженери.
67
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Българският снайперист спечели световно признание"Световните Новини се спукаха да дават репортажи на Крум "прашката"!
66
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Веднага правим превод от Исландски в Гуугъл транслейт:"Каква е разликата между турчин и тюрк?"преведено е така:"Hver er munurinn а Turk og Turk?"С езици от целия свят, не се прави разлика между тюрчин и тюрк, защото е едно и също. Дори и в руски се ползва "туркмен", което пак е синоним на "тюрк", понеже думата "тюрк" е в по-новия вариант. В старотурски "мен", "ман", означава "човек". Т.е. "туркмен" означава "човек турк" или "човек турчин".
65
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 61Гърция, Греция, Грийхенланд, Грчко, Грийс, кое е общоприето, бе?Глупав спор между глупави хора!Ами немците - немци, нйемци, тедески, тюск, джърманс, алмон, дойчер, как да им викаме?Гледам понякога някоя турска сапунка и си бърборя "чок гюзел ханъмлар!", до тук ми са познанията по турски. Хубави кадънки, щяха ли да са такива, ако нямаше толкова смесена кръв по тези земи?
64
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
е очевидно има хора които си мислят, че светът трябва да проговори български и ако българин каже нещо, значи непременно това е така.
63
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Много ми е интересно защо ли самите турци се наричат "тюрк". В смисъл, себе си така наричат. :))) Веднага отивай да им се скараш, да им кажеш, че не са тюрки. И да им обясниш веднага, че погрешно наричат страната си Тюркийе. Според тебе трябва да я наричат Турцийе, защото преводът на "тюрк" в българския език е "турчин". И защото в българския е така, значи в цял свят трябва да е така... според теб! Веднага да изпратиш писмо на ООН да си променят всички държави езиците, защото ти така си казал. :)
62
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не ми били те гърците, елини, значи. :))) Някакви други са, очевидно. АХАХАХАХ!
61
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Да!!! Правилно ме разбра!!!! Гърция и Елада НЕ е едно и също!!!!!"-----Брато, пий си хапчетата. Тюрки и турци е едно и също, също както Гърция е Елада е едно и също! И както Турция и Turkiye е едно и също!
60
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да!!! Правилно ме разбра!!!! Гърция и Елада НЕ е едно и също!!!!!
59
2
 
5
 
! Отговори
Бонобо преди 5 години
Бях се потрудил да напиша възпитано за новите руски снайперски карабини, оръжия с изключителни качества, световен рекорд - попадение в мишена на повече от 3.5 км! Изтрили сте ме, въпреки уговорката ми, че пиша възпитано!Затова:Любезните съфорумци да прочетат в нета за Лобаев. За ОРСИС-Т-5000, за СК-98, за новата СВЧ. Има филмчета за производството на ОРСИС в Ютуб. Впечатляващо!
58
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Например: - общото прието наименование е Гърция, но на разговорен гръцки е Елада, а гърци на гръцки - елинес!"----И по аналогия с това, което ти сам твърдеше до момента, значи според теб гърците неправилно наричат себе си по тоя начин, а трябва да ползват българската дума "гърци". Честно, много си пpоcт! Ама наистина!
57
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Най-сетне!!!!!!"Кво най-сетне бе шматкa? Най-сетне ти е дошъл мозъка и си се съгласил с мен, че тюрк и турчин е едно и също ли?
56
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Понеже явно си турчин, надраснал съплеменниците си, знаеш даже за суахили и"Ами първо, не съм турчин. Просто имам мозък и мога да го използвам.Второ, държавата намираща се на територията на Мала Азия днес, на български език се казва Турция. А това, което ядат американците в деня на благодарността, на български език се казва пуйка. След такивата простотии, значи според момчето трябва в САЩ хората да ползват българската дума "пуйка". А не друга дума.
55
4
 
0
 
! Отговори
до анонимен преди 5 години
Ататюрк не е кръстил държавата си "Турция", а я е кръстил "Тюркийе".----------Най-сетне!!!!!!Türkiye!!!! Преведено - Тюркие, корена на думата е Тюрк (от тюрки, а не турци)!!!!!Явно спора възникна заради разликата в произнасянето на думата на български и ту(ю)рскиВсеки език има своите граматически особености и звучене, които не винаги могат да се предадът правилно с превода.Например: - общото прието наименование е Гърция, но на разговорен гръцки е Елада, а гърци на гръцки - елинес!
54
3
 
3
 
! Отговори
До Анонимен 43 преди 5 години
Понеже явно си турчин, надраснал съплеменниците си, знаеш даже за суахили и хавайски, да те попитам какво ядат американците в Деня на благодарността?Съвременните турци от държавата Турция са смесица от много народи и племена, както тюркски, така и нетюркски. Мала Азия е била населена с десетки народи - киликийци, лидийци, кападокийци, мидийци, арменци, лази и др. Отделно в Османската империя е имало славяни, гърци, араби, сирийци и др. Да не говорим за султаните ви - валиде са били нетюрки!
53
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не бе, момчето иска да каже, че името на Ататюрк е грешно. В България българите трябва да му викат Ататурц. И според него Ататурц трябва да се произнася по целия свят, защото той е създал турците, а преди това ги е нямало и защото на български език е така, значи целият свят трябва да се съобразява само с неговия език. ;)
52
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Браво,трябва да го повишат в чин.
51
2
 
7
 
! Отговори
Бонобо до пералнята преди 5 години
Направха самозарядна снайперска карабина на Чукавин (СВЧ) за поддръжка на пехотата, за смяна на знаменитата СВД. Отделно и Тула, и Климовск, и Ижевск създадоха много добри оръжия. Така, че *** се заври някъде, възпитанието не ми дава да кажа къде! Браво на Крум! В съвременния бой снайперът е много важна фигура. Изискват се невероятни качества! А ти, аег, и от перални не разбираш! Злобата ще те удави!
50
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Никога не е имало тУрски етнос!, той е създаденэизкуствено от Ататюрк да да обедини всички тЮркси етноси в една нация наречена Турци, в една държава на речена Турция!!!!!"----Ти нямаш факти, брато. Ти имаш претенции без покритие. Не познаваш понятията и не слушаш какво ти говорят по-умни от теб. Да приемем, че Ататюрк е сложил име на държавата. Ататюрк не е кръстил държавата си "Турцийе", а я кръстил "Тюркийе". На него не му е пукало как ще се превежда "тюрк" на български език в 2018 година