Договорено: Търговците ще продават хляба без печалба

От юли хлябът е поскъпнал с около 10 стотинки
5 окт 2018 08:00, Анисия Иванова
90
Договорено: Търговците ще продават хляба без печалба
Архив: Булфото

Държавата се е разбрала с големите търговски вериги "джентълменски" да продават хляб без печалба.

Става дума за двата най-разпространени вида от тестения продукт - "Добруджа" и бял, обяви земеделският министър Румен Порожанов, цитиран от "Монитор".

Той отчете, че от юли хлябът е поскъпнал с около 10 стотинки. В магазините на различните търговски вериги цената не е фиксирана, защото зависи от договорките с доставчиците.

Пазарът на хранителните продукти се развива напълно пазарно, смята Порожанов и даде за пример цените на захарта и олиото, които се търгуват със сериозно намаление.

"Цената на слънчогледа и царевицата намалява, защото имаме добра реколта заради дъждовете, но те пък повлияха отрицателно на пшеницата“, коментира още цените министърът.

На хляба поскъпването се дължи основно на по-високата цена на пшеницата от новата реколта, което води и до поскъпване на брашното. Близо 13 стотинки е увеличението от юли, което е близо 10% при 20% увеличение на цената на пшеницата.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


90
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Аз ще съм търговец и ще продвам без надценка мауахаахаххахааха. Е как ще оцелея точно? Тва и да го видя няма да го повярвам, Кауфланд примерно да продава е така, като социален магазин .хахахахахахахахаххаха
41
6
 
11
 
! Отговори
бай Тошо преди 5 години
Гледайте банани. Сега при капитализма и демокрацията в магизините има много банани и всякакви стоки, всеки е свободен да влезе и да гледа как някои хора си купуват.
40
4
 
10
 
! Отговори
do 39 преди 5 години
Вече не съм в този гнусен бранж. И не не искам да си отварям хлебопекарна, по тъпата ви логика трябва и свинеферма да си отворя и мандра. Т.е. да си се върна на село да си произвеждам сама всичко. Айде почнете да работите с някви разумни печалби, не ден година храни и всички ще сме доволни. И само за протокола хляб в къщи не ядем, защото за сметка на високите цени, вътре може да се анмерят чоропогащници, мишки и пр. Та хем надценките ви безбожни хем качеството ви го няма.
39
5
 
7
 
! Отговори
тъжен демокраст преди 5 години
Българина прави струва,и все с едно око гледа към комунизма!
38
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тази зима май Боко пак ще напълни гащите и ще подава оставки....Ако тълпата не го разкъса.
37
0
 
12
 
! Отговори
Професор Тюхчеф преди 5 години
От сдружението на хлебарите да кажат кратък номер че да им пусна един-два СМС, че и те деца имат и те хляб ядат.
36
0
 
22
 
! Отговори
1 преди 5 години
не това е решението на проблема, ами цената на месото, млякото, зеленчуците, лекарствата и т.н. т.н. така или иначе не може дълго да се задържи една или друга цена, в крайна сметка това е популистко и не решава онсовният въпрос за ниските доходи
35
0
 
25
 
! Отговори
xaxa преди 5 години
*** смещната държава .Вместо да намалят ДДС на храните и лекарствата както в нормалните държави ,хвърлят прах в очите на хората с подобни тъпотии .А с Лукойл дали ще постигнат споразумение ,да продава горива без печалба ....или с енергоразпеделителните дружества примерно да дават ток на производствена цена....ама не е виновен този дето изяжда зелника .
34
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А ГАЗХРОМ ?
33
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ами народе - има лесно - спрете да купувате хляб за седмица-две. Все един ще си смъкнат цената и вие ще купувате от там. Спокойно - и без хляб се живее.
32
0
 
12
 
! Отговори
:):) преди 5 години
10 ст хляба, ами горивата с 60 ст за година, но там бива, повече ДДС повече акциз...
31
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И меко производителите, им е крайно време, да си направят съюзи... Ама сме в България и е антибългарски, да се обединява и да работи от им заедно.
30
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 39 "руптай" си. Не сме 1995-а и можеш да си отвориш собствен бизнес. Като си бил в "средите", значи ще познаваш и нужните хора.
29
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ами защо не си отворите собствени пекари и не предлагате по-евтино и хубав хляб на хората?
28
2
 
17
 
! Отговори
до 14 преди 5 години
Къв бизнес, бе пич. Явно си търговец. Щото трябва да си траем и да пазаруваме, без да руптаем, че цените са високи. Ама била съм в тоя браш, знам с какви маржове се работи. Знам как се кълчат ръцете на производителите (сирене). Те от своя страна на прекпувачите, те пък на някой дребен производителна суровина (мляко) и така. До като стигне на моята маса вече е отива на 60-70% надценка, ама на вас търговците от кое и ниво на веригата дето описах, все ви е малко. Все едвам оцелявате.
27
0
 
12
 
! Отговори
Туск преди 5 години
1 Тва не е капитализъм, а некъв *** комунизъм 2 всеки работи за печалба 3 тва е пряко вмешателство в частна фирма 4 вече има свободно ценообразуване
26
0
 
17
 
! Отговори
Пепи преди 5 години
Замалко да ви повярвам.
25
0
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да помолим депутатите да работят без печалба... Все пак, работят за благото на МАЙКА БЪЛГАРИЯ! Те трябва да са доволни и радост и сами от този факт!
24
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 19Ток па, народя, гат с в турнира да учи *** малииии. Ами виж, за ядене, спестени те пари пак там ще отиват.
23
0
 
19
 
! Отговори
Гашо преди 5 години
А ся, да се договори държавата с Русия да си продава газта без печалба, или Топлофикациите да продават без печалба. Аман от популисти.