Дискриминация над полицаите: С една униформа 5 години на улицата!?

Синдикатът на МВР пита: Как така да се всява респект?
9 окт 2018 10:45, Петя Славова
91

Ден след като премиерът и главният прокурор заговориха в критичен тон за сегашния модел на работа в полицията, КЗД установи, че вътрешният министър е извършил пряка дискриминация спрямо всички униформени служители в МВР, които в периода 2014-2017 година са имали право на служебно облекло.

Според Вергил Христов, зам.-председател на Синдиката на МВР, няма как един униформен полицай да седи на улицата в продължение на 5 години с една и съща униформа и да всява респект.

"Това дали някой си върши работата или не си я върши, е продукт на някаква крайна оценка на направен анализ. Когато говорим обаче дали някой си върши работата, трябва да се види дали са подсигурени необходимите средства за това. Няма как един полицай на улицата да седи 5 години без униформа. Все пак това е лицето на държавата", уточни Христов пред Bulgaria ON AIR.

По думите му хората в униформа в МВР са близо половината от служителите - около 20 хил. души.

"През януари месец бе поставен въпросът със заплащането на полицаите. Той все пак бе решен. Като се повдигна въпросът за униформите колегите от министерството се оправдаваха, че обществените поръчки постоянно се обжалват и се връщат отначало. Ами няма ли как това да се избегне", пита още зам.-председателят на Синдиката на МВР.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


91
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
3
 
12
 
! Отговори
ужас преди 5 години
Този наглец от полицията лъже най долно а журналистите му вярват и мълчат
39
3
 
8
 
! Отговори
до:32 преди 5 години
Не е вярно, техните данъци ги плащаме ние...от свободния пазар, а ако не си разбрал вие плащате само ДДС!!!
38
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Като прочетох за униформите на полицаите, се сетих за един виц. Върви си един по пътя и вижда двама *** с еднакви дрехи. *** дал господ, не е голяма изненада. Но пък с еднакви дрехи...станали му интересно и решил да ги попита. -Ей *** що сте с еднакви дрехи бре? А те взели, че го арестували....
37
2
 
17
 
! Отговори
срам и позор преди 5 години
Дискриминирани са всички обикновени хора с факта че плащат разходите,данъците,осигуровките и привилегиите на полицаите те взимат огромни пенсии а тези който ги издържат мизерстват!ето това е дискриминация не виждана в ЕС.
36
2
 
7
 
! Отговори
1 преди 5 години
До Доста наглоКъм тези 40000 са и пожарникарите , джандармерията , гранична полиция и т.н.!Ако тези служби се обособят,като отделни звена, ще олекне ли на бюджета?
35
1
 
19
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА !!! преди 5 години
Пари за нови коли на МВР има, а за нови линейки няма.
34
2
 
9
 
! Отговори
ясно преди 5 години
До ЕдинДържавните служители не плащат данъци и осигуровки,те се плащат от бюджета ,тоест от народа.
33
2
 
12
 
! Отговори
Константин преди 5 години
И още нещо, при този огромен апарат 60 хиляди, аз полиция почти не виждам в София. Държавната ни администрация, полиция и съд са нереформирани системи с много калинки, няма как да дойдат повече пари. И голяма част от полицаите са мяхове, не стига плата за всички.
32
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да всяват респект затлъстели чичковци с шкембета на един метър пред тях, които не могат да пробягат 100 метра? Избелялата униформа им е най-проблем.
31
0
 
5
 
! Отговори
Манолев преди 5 години
Парите за дрехи са изплатени до 2015 г., така казаха от синдикатите.
30
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това са проблеми, които следва да се решават вътрешно във ведомството. Нас, като данъкоплатци ни интересува работата, за която им плащаме! Какъв респект мога да имам към хора, които не могат да се справят с битовизмите си?
29
2
 
4
 
! Отговори
факт преди 5 години
Стига сте разпространява ли лъжите на синдикатите в МВР който спират всякакви опити за реформи и ред в полицията....
28
5
 
1
 
! Отговори
Един преди 5 години
До АнонименВ България, всеки плаща данъци!
27
3
 
14
 
! Отговори
Доста нагло преди 5 години
40 хил полицаи за България е малко нагло да има на фона на все по-застаряващо и намаляващо население. Та армията е 20 хил...
26
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А тези дори не плащат данъци...единствено чрез добавената стойност на потреблението им...наглециии!!!
25
2
 
20
 
! Отговори
Мен преди 5 години
Респект може да се всява и ако си облечен в дрипи! Не дрехите респектират, а поведението. Не може нагъл, *** хрантутник, който за 5 стотинки работа не върши да се пенсинира с 20 заплати и един куп привилегии да ме респектира. Като се научат да работят и да се държат нормално с хората тогава ще имаме респект и ще ги уважаваме.
24
1
 
17
 
! Отговори
WTF???? преди 5 години
Държавната администрация трябва да бъде окастрена поне наполовина и тогава ще има пари за всичко. България е страната с най-много милиционери на глава от населението, а резултатите са видни - трагедия. Но ГЕРБ назначават нови и нови Калинки в администрацията, за да има кой да гласува за тях.
23
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Децата ми, бели българчета с работещи родители висшисти са дискриминирани, защото не получават детски, не получиха и т.н. помощ за първокласник, и униформите, за да ходят на задължителното по закон училище, ни струват по 140 лева на дете, без обувките. Та, господа полицаи, не е задължително да работите там, щом не ви харесва чантичката, шапката и на свободния пазар.
22
1
 
15
 
! Отговори
:) преди 5 години
Горките те! А нас данъкоплатците някой пита ли ни с какви дрехи ходим? Да не говорим, че за толкова зле свършена работа и това им е много. Реално полицията в БГ-то е само за охрана на мафиотите, които са на власт.
21
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Шефа на един от синдикатите не беше ли от икономическата?Цацаров ги Позастъпи и униформите стари! Нямат срама ей,!