Ветеринар се е заразил с бруцелоза в Кюстендилско

Изследвани са още деветима, били в контакт с животни
12 окт 2018 15:30, Анисия Иванова
4
Ветеринар се е заразил с бруцелоза в Кюстендилско
Архив: Булфото

Ветеринарен лекар се е заразил с бруцелоза в кюстендилското село Вуково. Деветима души са изследвани, при един пробата е положителна, каза пред "Фокус" д-р Красимира Панчева, главен инспектор към Дирекция "Надзор на заразните болести” към Регионална здравна инспекция – Кюстендил.

Изследваните са имали контакт с животните, отглеждани в стопанство, където е открито първично огнище на бруцелоза по дребните преживни животни. Болният е настанен в Инфекциозна болница в София.

Заболяването е зооноза, от него боледуват хора и животни. Поради тази причина се е наложило да се вземат проби от деветима души, имали пряк контакт с животновъдния обект.

"Механизмът за предаване на инфекцията е различен, най-вероятно заразяването при мъжа е станало по контактно-битов път, при обслужване или преглед на животните. Лечението е дълго, ще се преценява на място от страна на колегите в София. Приемат се антибиотици, след това ще се продължи и с домашно лечение", каза д-р Красимира Панчева.

 


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
КУРнела Сланинова да ходи да защитава козичките!Това е план на елюменатити и американцити да сменят козичкити с бежанци!Путин памаги!
1
3
 
0
 
! Отговори
шматка преди 6 месеца
Сложил е ботушите на козата