Камери, терминали, чиновници... Тол системата "гълта" 2 млн. от хазната

Е-винетките влизат в сила от 1 януари, а тол системата – от 16 август
53
Камери, терминали, чиновници... Тол системата "гълта" 2 млн. от хазната
Снимка: архив, БулФото

Министерският съвет одобри допълнителни над 2 млн. лв. за новосъздаденото звено "Национално тол управление" в Агенция "Пътна инфраструктура".

Още по темата

Средствата ще се използват за подготовката за въвеждане в експлоатация на смесената електронна система за таксуване на превозни средства на база време и изминато разстояние.

Ще се обезпечат и разходите по експлоатацията на 105 моторни превозни средства, оборудвани с мобилни камери за осъществяване на контрол по пътищата.

Друга част от парите ще отидат за режийни разходи и наеми за разполагане на 500 терминала за самообслужване, за оборудване на работни помещения в администрацията на тол управлението и т.н.

Електронните винетки влизат в сила от 1 януари, а тол системата - от 16 август догодина. Винетките, валидни и за 2019-а, ще трябва да се пререгистрират.

Затова собствениците или ползвателите на пътно превозно средство, закупили хартиен винетен стикер, чиято валидност изтича след 1 януари 2019 г., следва да заявят неговото конвертиране в електронна винетка в срок от 15 декември 2018 г. до 31 януари 2019 г.

Така ще запазят правото си да ползват платената пътна мрежа до изтичане на първоначалния срок на валидност на хартиения стикер.

До 15 август 2019 г. включително тежкотоварните автомобили, автобусите и другите пътни превозни средства с обща технически допустима маса над 3,5 тона ще заплащат винетна такса - месечна, седмична или дневна винетка.

От 16 август догодина за преминаване по платената пътна мрежа за тях ще се събират само тол такси на база на изминатото разстояние. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


53
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
още 2 милиона за чиновници,камери и тн , А Печалбата Кой ще прибира ? как Кой ?
25
4
 
25
 
! Отговори
мухахахаха-хааа!!! преди 5 години
Нали Бойко ви направи магистрали? Е, време е да си плащате сега! Винетки? А-а-а, те са отделно :-) Това си е друго. Пътният данък? Той пък е съвсем трето хахаха
24
1
 
15
 
! Отговори
ноби преди 5 години
е защо да ги регистрираме. нали вече са регистрирани. мaмa ви пpоста
23
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Къде е тиквата бре господа ,,джурналисти ,,!?!?Да не го балсамираха в Египет !?!?А дано ,ама нада ли .Нема новини нещо за него бре !?!?Не може така бре драскачи ,все е направил нова простотия ,а пък не я отразявате !!!Еййййй как се живее така бре жълтурковци ,или мълчанието е добре заплатено ????А сега трийте ваща дерма недезифенкцирана .....
22
1
 
7
 
! Отговори
БГ преди 5 години
На това отгоре ,че ще се таксуват многократно повече точно тия които най мн рушат пътищата а това дори не са българи а чуждестранни транспортни фирми
21
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
На какво отгоре? Нямаме нито една изрядна магистрала. Голяма част от Тракия например е.в.ужасно.съсъояние..коловози, неравности
20
0
 
1
 
! Отговори
БГ преди 5 години
Що ми задаваш глупави въпроси ти прочете ли статията
19
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не е тол системата, а много усвоители покрай нея. Всичко ще остане скрито покрито, обществената поръчка е договорена още преди да е излязла...
18
4
 
6
 
! Отговори
анонимен преди 5 години
до БГ щом е за сметка на австрийска фирма що ще олекваме с 2 милиона.
17
6
 
17
 
! Отговори
Водач преди 5 години
Представям си как Цв Цв потрива доволно ръце. Ще потекат неконтролирани средства към партиината каса.
16
7
 
17
 
! Отговори
До zbd преди 5 години
За твоя информация фирмата ще бъде частна, не държавна, а парите ще отиват в джоба на ББ, а не в бюджета! Доста си простичък!
15
1
 
11
 
! Отговори
до 14 преди 5 години
Няма логика то и сега ако искат могат винетките да ги дадат на концесия някой ще си ги печата ще си ги продава и ще си поддържа пътищата
14
3
 
8
 
! Отговори
БГ преди 5 години
Цялата ТОЛ системата ще се прави от Австрийска фирма на цена 150млн като тази сума е за сметка на фирмата и в рамлките на 3 години ще се плати на строителя от събрани такси
13
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До БГЩе му намерят цаката и за летище София се използваха евросредства от присъединителни фондове за около 20 милиона доколкото си спомням които бяха само част от парите, а сега се планира концесия така, че у нас за мафията няма невъзможни неща.
12
12
 
12
 
! Отговори
zbd преди 5 години
Ще похарчат 2 млн. лв-ама после от ТОЛ такси ще печелят по 2 млрд.лв на година!! А вие сте шмата.роци и мушмороци нещастни!! Вероятно неразбиращите сте фенове на курАналия!!
11
4
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Само в България една магистрала може да бъде на загуба! Ще видите, както Ликойл е на загуба, така и магистралите ще са на загуба. Всичко ще се окраде!
10
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
След като тази структура ше се даде на концесия на частна фирма, защо парите да се дават от бюфжета?
9
1
 
15
 
! Отговори
БГ преди 5 години
Мисля че магистрали които са направени с пари от ЕС не могат да се дават на концесии
8
3
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Значи държавата ще се изръси за пореден път, а след това да очакваме и да харижат тъй наречените магистрали на концесия на "правилните" люде за трийсетина години и пей сърце.
7
7
 
11
 
! Отговори
БГ преди 5 години
Приходите от ТОЛ системата ще са толкова за година че да я направим 5 пъти!Очакваните приходи са от 500млн до 1 млрд