Бунт на борсата в Пловдив срещу нов булевард

Готвят протести, гражданско неподчинение, ако не ги чуе общината
5

Стотици търговци в Пловдив готвят бунт заради проекта на общината за новоизграждащия се високоскоростен булевард.

Според собствениците на обектите там, ако не бъдат направени корекции в строителния план, достъпът до тържището ще бъде затруднен, а от това ще пострада бизнесът им.

Исканията си са внесли още преди половин година и ако скоро нямат отговор, са готови да обявят гражданско неподчинение, последвано от протести, съобщи Bulgaria ON AIR.

Изграждането на новия високоскоростен булевард "Северен" в Пловдив предизвика недоволство на търговците от бившата зеленчукова борса. Една от причините е, че единственият подход от южната част на тържището ще бъде с дължина само 8 метра. През него ще бъде изключително трудно преминаването на големите тежкотоварни коли на доставчиците. Възпрепятствани ще бъдат и самите клиенти.

Друг проблем е, че част от колите няма да могат да влизат през портала, тъй като пътната маркировка няма да позволява извършването на ляв завой. Така, за да стигнат до тържището, доставчиците и клиентите трябва да удължат маршрута си 6 километра.

Според собствениците на търговските обекти общината трябва да се намеси, за да се реши проблема с подхода към фирмите им.

В момента на територията на борсата работят 25 фирми с близо 600 служители. По план новият булевард трябва да бъде завършен и пуснат в експлоатация през месец април 2019 година.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още по темата: ПловдивборсаBulgaria ON AIR
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тиквени смешници.
3
12
 
20
 
! Отговори
смях преди 5 години
Не разбирам, що за глупост. Всички фирми по Карловско чак до магистралата нямат специални отбивки за тях, но бизнесът им върви. Заради шепа фирми, целият трафик, който трябва да поеме трябва този нов булевард, час след час, ден след ден, трябва да спира на тези безумни крастовища, за да могат да си вкарвали стоката. Ми като не им оттърва да се махат от там и да се местят на по удобно място за тях. Джъмбо което е на 10 км е фраш и никой не казва хък, но *** пловдивски вечно е недоволен.
2
12
 
20
 
! Отговори
Добре де преди 5 години
Сега заради 20 потни чичковци и лелки, които имат павилиони от дъски и картон, всички жители и гости на града да не могат да се придвижват нормално, така ли???
1
19
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Бе на кой му дреме за тия хора? Важно е да се усвояват пари за асфалт, че шайката е вечно гладна.