Всяко пето престъпление в Ловешко – от непълнолетен

Процентът е висок, подчерта шефът на полицията в града
46
Всяко пето престъпление в Ловешко – от непълнолетен
Снимка: Булфото

Около 17 на сто от престъпленията в Ловешка област се извършват от малолетни и непълнолетни, съобщи директорът на областната дирекция на МВР старши комисар Милен Маринов. Той посочи, че процентът на престъпленията, извършени от деца, е притеснително висок.

"И с тях работата е доста трудна. Санкциите, които се налагат на малолетните и непълнолетните, минават през комисия. Затова трябва да се работи с децата. Инспекторите от "Детска педагогическа стая" на територията, обслужвана от областната дирекция, работят непрекъснато и имат на отчет много деца", добави Маринов.

Той уточни, че като превенция в борбата с детската престъпност в областта са създадени и четири Детски полицейски управления - две в Ловеч и по едно в Тетевен и Троян.

Инспекторите от "Детска педагогическа стая" участват активно и в механизма на Регионалното управление на образованието за привличане на децата в училище, каза още директорът на полицията, цитиран от БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


46
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Много ромале има из Ловешкият край. Най-големите и процъфтяващи села се оживяват от такива. Българското население в селата е застаряващо и се топи като лански сняг. Лошата новина е, че живеещите по селата българи са подивели и повечето са битови алкохолици поради липсата на възможности за реализация по места. Няма елементарни условия, които да са показател, че това са села на бяла страна. Нивите са укрупнени и плащат рента по 5-6 бутилки олио на декар. Няма здр.пункт, училище, д.градина, кръчма?
10
0
 
13
 
! Отговори
До 11 преди 5 години
Танчето Христова успя да ,,интегрира и роните от Казанлък! Браво на нея и жалко за Габрово!!!
9
0
 
12
 
! Отговори
до 11 преди 5 години
В Габровският регион нямаше ли някаква инициатива за заселване на пустеещи села с млади български семейства? Или и това фишек във въздуха.
8
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Стимулирането на възпроизводството на вредни за здравето на обществото индивиди трябва да се редуцира до санитарният минимум.
7
0
 
23
 
! Отговори
Saki преди 5 години
Те непълнолетните в техния етнос се смятат помежду си за възрастни.
6
2
 
26
 
! Отговори
Антрополог преди 5 години
Ромите трябва да се считат за пълнолетни след 14 тата година.По бързо се развиват.На 11 почват да се плодят....
5
7
 
13
 
! Отговори
Чичо Митко преди 5 години
Погледнете форумите,поколението е калпаво.Всичко родено след 80та година живее в пълна безхаберност, слободия и безнаказаност.Критерият на по голямата част от тях за реалният живот е НЕРЕАЛЕН.И това е видимо във всички сфери на живота.Преди за 45 години никой не смееше и ЕДИН протест да проведе ,днес за ЕДИН ДЕН се провеждат 45 протеста за щяло и не щяло.Пълна слободия и безпардонност.И хиляди нито работещи,нито учещи. Търтеи!
4
1
 
33
 
! Отговори
Наблюдател преди 5 години
Всеки пети непълнолетен в Ловешко е р-ом. Какво съвпадение.
3
19
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Българска работа пропaдняци от малки
2
2
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Стерилизация и това е :)
1
2
 
35
 
! Отговори
Бай Х. преди 5 години
От кой етнос са тези, защо не сте написали? То се подразбира де, но все пак....