Соларни спирки със зарядни за телефон? Може! В Шумен!

Две от модерните съоръжения вече са поставени в града
7 ное 2018 20:21,
10

Автобусни спирки от ново поколение се появяват из Шумен. Вече ще бъде възможно, жителите на града да зареждат своите мобилни телефони докато чакат градския транспорт.

Новите спирки са оборудвани със слънчеви панели r USB изходи, а поставянето им ще бъде поетапно. В града вече са сложени първите две от модерните съоръжения. Това е част от модерната визия за Шумен.

"Зала Арена е проектирана в духа на енергийната ефективност и модерните технологии.Така че и спирките още в самия проект са заложени да бъдат такъв тип", обясни зам.-кметът на община Шуме пред телевизия Bulgaria ON AIR.

В квартала обаче оценките за новите спирки за разнопосочни. Някои смятат, че са модерни, но нефункционални, други смятат, че идеята е добра.

Спирка, на която може да се зареди телефон, ще бъде поставена и в центъра на града. Скоро ще бъде пуснат и безплатен безжичен интернет, за да може всеки, чакащ рейса, да сърфира в мрежата.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
0
 
! Отговори
д-р Исня преди 5 години
неизразход... пууу
9
0
 
5
 
! Отговори
проф. Ан преди 5 години
И #Кой "Архитект" заложи в проекта само 1 USB ?! Или това е тънък подтик, да започне селски бой? Направете 1 спорка, ама с панели по целия покрив на спирката и с капацитет за няколко устройства едновременно. Батерии в колоните или под спирката, та неисразходваната, но акумулирана енергия, да се съхрани. Така и нощните клиенти ще намажат. Но като сметнем шурката, баджанака и аверите, на данъкоплатеца ще струва няколко десетки милиона тази спирка. Какви неща може да направим, а се самозариваме!
8
0
 
8
 
! Отговори
българин преди 5 години
време е да ги намажа с ЛОКО СОФИЯ 2018 в големи мазни букви. щото това е красота! това е артистичност! графитие са най важното нещо за мен! графити на всичко, веднага!
7
0
 
12
 
! Отговори
Осман преди 5 години
Ще отрежат usb кабелите или повредят за няколко дни. Безплатния Интернет ще го има за няколко месеца след това ще го спрат.
6
1
 
6
 
! Отговори
- преди 5 години
Отчайвате ме бе, тъкмо си казах я в шумен било хубаво и селяците пак наискачаха.
5
2
 
6
 
! Отговори
оставка на кмета преди 5 години
Оставка за кмета-агент който манипулира обществените поръчки в полза на свои съпартийци.
4
0
 
5
 
! Отговори
Българина преди 5 години
Добра идея но в България всичко хубаво умира.... Все пак *** обезкостяват всичко създадено от човек и природа
3
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
давам им не повече от няколко месеца, преди да ги отвее шуменският вятър, което е доста силен, или да бъдат обезкостени от някои младежи с по-тъмен тен
2
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
никакъв практически смисъл няма това! за 10-15 мин. чакане на спирката - кво ше заредиш? бас ловя, че това са парици "усвоени" по някоя "програма", както много други такива "соларни проекти" в близкото минало. Пълен та шак! Много напълно безсмислени , излишни неща се правят, които са "видяни от запада", и които без никакъв практико-приложен смисъл!
1
2
 
13
 
! Отговори
браво преди 5 години
Честито, много са представителни, дано шуменци да ги пазят.