Спасяването на давещите се е дело на… Желязово асфалтира!

Жителите запретнаха ръкави и възстановиха отсечката
Обновена: 7 ное 2018 07:56 | 7 ное 2018 07:12, Екип на Bulgaria On Air
22

3937 гледания   |  Още видео

Жителите на село Желязово сами ремонтираха пътя си. След големите наводнения в Община Камено преди година инфраструктурата беше разрушена, а парите, отпуснати от държавата, не стигнали до Желязово.

Вместо хората да чакат финансите да се появят,  те решиха да действат.

Пороят през есента на миналата година залива пътя към селото и Желязово остава за ден откъснато от света. Водата от придошлата река се отдръпва, но по асфалта зейват огромни дупки.

След големите наводнения в Община Камено държавата отпуска 2 милиона лева за справяне с щетите от бедствието, но парите отиват предимно за потопените села Черни връх и Ливада, обяснява Bulgaria ON AIR.

Общината в Камено помага с техниката и асфалта, а в ремонта се включват от 7- до 70-годишни. Най-доволен от ремонта е Мустафа, който всеки ден пътува до Бургас.

В Желязово вярват, че когато има път към едно село има и живот в него, а младите няма да бягат на работа в чужбина.

Вижте репортажа на Bulgaria ON AIR.

 


22
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
6
 
0
 
! Отговори
Анти ГЕРБ преди 3 месеца
Тези самодейци не знаят ли, че за да вършиш някаква работа трябва да си компетентен, трябва да имаш подходяща екипировка, да бъдеш инструктиран по въпросите за безопасността. Няма да се учудя ако при забавянето на линейка, някои такива "ентусиасти" вземат и да оперират болния на място, с подръчни средства. Ужас!!! И такива порочни почини ни се натрапват като някакво геройство. Ей, все пак сме вече в 21-ви век. Хора, опомнете се!!!
17
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
А данъците, винетките, пътен данък и пр. - за какво се плащат?
16
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
А заглавие ли е ХАХАХАААААААА
15
1
 
9
 
! Отговори
сс преди 3 месеца
винетка платихте ли за пътя а????
14
2
 
9
 
! Отговори
Евакуирал се преди 3 месеца
Това не е път, а и кога е бил такъв?
Това е еко пътека.
13
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Тиквата ще нареди да ги подпукат за самоуправство. После хем глоби и бюджета пълен, хем пътя оправен и ще кълца лентата. Само не става ясно от кой ще си вземе 40-те процента кешбек.
12
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Къде е Общината и прилежащите и подразделения за поддържане на пътищата??? Те трябва да правят това, а не гражданите. Това само означава, че сме оставени всеки сам да се оправя както може. Дъното отдавна вече го копаем. В една нормална държава това няма да се случи!
11
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
"Спасяването на давещите се е дело на самите давещи се." Много си е точна тази сентенция и напълно отговоря на действителността в кочината ни.
10
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Ако хората си оправят всичко сами, държавата ще има все по-големи излишъци, защото когато тичаш след автобус пестиш едни пари, а когато тичаш след такси пестиш много повече. По рано тичахме след Съветския Съюз, а сега след Европейския Съюз.
9
2
 
21
 
! Отговори
боико магистралката преди 3 месеца
Тези плачат за една проверка , глоби и да ги накарат да възстановят първоначалния вид на пътя. Как така ще си преписван чужди заслуги,
8
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
ААми асфалтират си , ти виж че къде-къде по-стратегически села не могат да направят нищо за да им подобрят пътя, и протестираха и международни Е-та затваряха и пак от трите по-дългия
7
0
 
14
 
! Отговори
Константин преди 3 месеца
Обаче в момента, всички ни убеждават, че всички държавни структури работят страхотно и са преизпълнили задачите си на 110 процента. Намаляване на държавните хрантутници. Там не минава ли МВР, няма ли кмет, те могат да направят предложение да се оправи нещо, защо ли не го правят. Може би защото са хрантутници.
6
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Заглавието дете ли го е писало, зрял човек не би измислил такава простотия. Наемете си някой кадърен да Ви пише статийте, само се излагате - неграмотна работа!!!!!!!!!!!!
5
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Ами вече ни превърнаха на индианци-всяко племе само да си оправя вигвама
4
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Уууууууууникално заглавие! Смотаняци
3
2
 
30
 
! Отговори
Абориген преди 3 месеца
Иначе и те като всички добри хора са си платили данъците....
2
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
За какво ви е Бойко Борисов? Ето, че можете сами да се управлявате и да асфалтирате пътища.
1
1
 
14
 
! Отговори
Льольо преди 3 месеца
Невольооооооооооооооо